Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Işığın Ressamları Kadıköy’de buluştu

Yayınlanma:
ABONE OL

3. Kadıköy Fotoğraf Günleri’nin açılışı 25 Haziran Cuma akşamı havanın yağışlı olmasına rağmen Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirildi.

 

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kadıköy Fotoğraf Günleri’nin ilk gününde, Aramis Kalay, İlteriş Tezer ve İzzet Keribar gibi usta isimlerin yanı sıra Bostancı Halk Eğitim Merkezi’nin fotoğrafçılık sınıfı mezunları da gösterilerini sundular.

“İstanbulmaca” teması ile bir yıl boyunca hazırlıkları yapılan 3. Kadıköy Fotoğraf Günleri’ni her yıl olduğu gibi bu yılda FotoAmele Fotoğraf Grubu, Kadıköy Belediyesi ve Bostancı Halk Eğitim Merkezi ortaklaşa gerçekleştirdiler.

Ustalarla amatörleri birleştiren tek etkinlik olan Kadıköy Fotoğraf Günleri’nin sponsorluklarını ise Epson, Lipton, Fotoğraf Dergisi, Ajans Fam, Yelkenci Copy, Bizim Kadıköy Dergisi ve Efem Su üstlendi.

Sunuculuğunu başarılı şair- yazar ve organizatör Gökhan Karaduman’ın yaptığı Etkinliğin küratörlüğünü üstlenen sanat tarihçi Uğur Karakadı açılış konuşmasında şunları söyledi: “Bu yıl 3. kez düzenlediğimiz Kadıköy Fotoğraf Günleri’ni önümüzdeki yıllarda uluslar arası bir etkinlik haline getirmek istiyoruz. Çabalarımızı bu yönde sürdüreceğiz. Kadıköy’e fotoğraf sanatı ile ilgili kalıcı bir etkinlik hediye ettiğimizi düşünüyorum.”

 

Kadıköy Fotoğraf Günleri’nin yağmura rağmen gerçekleşmesinin önemine değinen FotoAmele kurucusu etkinlik genel koordinatörü Ayşe Küçükkurt’ta; “Biz Türkler gerçekten de çılgınız. Fotoğraf aşkına yağmur çamur demedik bu gün buradayız. Bizi yanlız bırakmayan tüm fotoğraf severlere teşekkür ediyorum. Artık Kadıköy Fotoğraf Günleri geleneksel hale geldi diyebilirim. Bizler her yıl bu zamanlar burada alacağız. Tüm fotoğraf severleri de bekleriz. Önümüzdeki yıl amatör bölüme Bostancı Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinin yanı sıra Konuk Amatör diye bir bölüm koyduk. Anadolu yakasında yaşayan fotoğrafa gönül vermiş amatörlerden de katılım kabul edeceğiz. Ayrıca Facebook’ta Kadıköy Fotoğraf Günleri diye bir grup kurduk. Etkinliğimizle ilgili her türlü görsel dokümana oradan ulaşabilir, duygu ve düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Işığınız güzel olsun” dedi.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]