Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Barış Manço 81300 Moda’nın resmi açılışı yapıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköy Belediyesi’nin müze haline getirerek, 9 Haziran da halka açtığı Barış Manço’nun Evi’nin resmi açılış töreni, Manço’nun Ailesini ve hayranlarını bir kez daha 81300 Moda adıyla bilinen Manço’nun Evi’nde buluşturdu.

 

Türkiye’nin “Barış Manço 81300 Moda” adıyla tanıdığı Barış Manço’nun Moda Yusuf Kamil Paşa Sokakta bulunan evi,  Halk Bankası’nın desteği, Türkiye’nin ilk oyuncak müzesini kuran Sunay Akın’ın danışmanlığı ve sahne tasarımcısı Ayhan Doğan’ın yaratıcılığıyla müze haline getiren Kadıköy Belediyesi, özel bir davetle Barış Manço’nun sevenlerini evinde bir araya getirdi.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile Manço Ailesinin ev sahipliğindeki davete katılan konuklar, açılış töreninde Hakkâri’de şehit olan askerlerimiz için saygı duruşunda bulundular. Törende konuşan Başkan Öztürk, Barış Manço’nun müze haline getirilen evinde sevenleriyle yeniden buluşacağını söyleyerek, evi gezen kişilerin Manço’yu farklı yönleriyle bir kez daha sevip yakından tanıyacaklarını, Manço’nun burada yaşamaya devam edeceğini belirtti. . Öztürk, Evin müze haline gelmesinde destek veren Halk Bankası, Manço Ailesi, Sanatçı Sunay Akın ve sahne tasarımcı Ayhan Doğan’a da teşekkür etti.

 

Manço Ailesi adına konuşan Lale Manço da eşinin paylaşmayı çok sevdiğini, bu evi dostlarıyla sevenleriyle paylaşmaktan hoşlandığını hatırlatarak “Burasının müze haline getirilerek sevenleriyle paylaşılması bizim için onun vasiyetiydi. Bu vasiyeti Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün desteğiyle gerçekleşti. Çok mutluyuz” dedi. Manço’nun oğulları Doğukan ve Batıkan da özellikle Babalar Gününde kendi evlerinde babalarıyla buluşmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Manço’nun kız kardeşi İnci Manço da Barış Manço’nun ölümüyle ve sonrasında yaşanan olaylarla çok acı çektiklerini ancak müze olarak açılan Barış Manço Evi ile acılarının hafiflediğini belirtti.

 

Son konuşmayı yapan sanatçı Sunay Akın da “Manço’nun kimseye borcu yok, o bu topluma sanatçı olarak borcunu fazlasıyla ödedi, hatta alacaklı. Bana bir ülkenin müzelerini söyleyin, size gazete manşetlerini söyleyeyim. Müzeler ülkelerin hafızalarıdır. Barış Manço’nun müzesi daha büyüyecek, yaşamaya devam edecek. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, bu çalışması ile çok büyük bir hizmet verdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum.”

10 günde 2 bin kişi gezdi

Kalabalık bir davetlinin katıldığı açılışta Edip Akbayram, Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Ayşegül Aldinç, Füsun Önal, Murat Evgin, Sinan Çetin gibi isimler dikkat çekti. Bu arada Manço’nun piyanosunda 7’den 77’ye programında piyano çalan Mine Mucur da minik bir konser verdi. Mucur’un çaldığı Manço’nun “Dağlar Dağlar” türküsüne davetliler de eşlik etti.

Manço’nun bestelerini yaptığı piyanosu, yurt dışı gezilerinden edindiği cam objeleri, aksesuarları, sahne kostümleri ve kendi yaptığı tablolarını ilgi ile izleyen davetliler, bahçede bulunan domates-biber-patlıcan figürleri ile arkadaşım eşek heykeli önünde resim çektirdiler. Pazartesi günleri hariç her gün ziyaretçilere açık olan müzenin giriş ücreti 1 lira. Müzeyi gezecek olan öğrenci ve öğretmenlerden ise ücret alınmıyor. 9 Haziran da açılan müzeyi 10 günde 2 bin kişi gezdi.

 

 

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Belediye
07 Nisan 2024
ŞİLE’NİN GENÇ BELEDİYE BAŞKANI ÖZGÜR KABADAYI GÖREVE BAŞLADI

31 Mart Yerel Seçimlerinde, Şilelilerin halkının desteğiyle %51.88 oy oranı ile Şile Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partisi adayı Özgür Kabadayı, 4 Mart Perşembe günü Şile İlçe Seçim Kurulu’ndan düzenlenen mazbatayı vatandaşlarında yoğun katılımlarıyla birlikte teslim alarak başkanlık görevine resmen başladı. ŞİLE İÇİN YENİ BİR DÖNEM   İLGİLİ HABER Ataşehir’de yeni belediye başkanı Onursal Adıgüzel […]