Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Akıllı Lens Neden Kullanılır?

Yayınlanma:
ABONE OL

Akıllı Lens Neden Kullanılır?

İnsanların büyük bir kısmı çeşitli hastalıklar ya da yalnızca yaşlılık sebebiyle gözlerinde bozulma problemlerini yaşamaya başlıyor.

Birçok kişide yaşanan uzağı ya da yakını görememe problemlerinin çözümü olarak gözlük kullanımına başlayan kişiler buna alternatif olarak lens kullanabiliyor ya da lazer göz ameliyatı ile bu sorundan kurtulabiliyorlar. Lens denildiğinde insanların aklına ilk olarak göz rengini değiştirmeye yarayan mercekler, sonrasında da gözlük yerine kullanılan alternatif ürünler geliyor. Akıllı lens ise bunların tamamen dışında gözün kendi yapısında bulunan lensin yerine kullanılan bir ürün olarak tabir ediliyor.

Gözün içerisinde yer alan lens, sahip olduğu yapı ile birlikte insanların hem yakını hem de uzağı çok net bir biçimde görmesini sağlıyor. Ancak farklı sebeplerden dolayı bu lenste bozulmalar yaşanıyor ve insanların gözlerinden operasyonlar geçirmesi gerekebiliyor. Bu durumda geçmiş yıllarda takılan lensler insanların uzağı görememe problemini ortadan kaldırıyor olsa da yakını görememede sorun yaratıyordu. Bu sebeple de katarakt ameliyatı olan kişiler geçmiş yıllarda yakın gözlüğü kullanmaya mahkûm olurlardır. Ancak artık akıllı mercek teknolojisi sayesinde insanlar ameliyatlarından sonra hem uzağı hem de yakını çok rahat bir şekilde görebiliyorlar.

Akıllı Lens Ameliyatı Ne Kadar Sürüyor?

Teknolojinin göz tedavisinde devrim yaratan icatlarından birisi olan bu lenslerin göze adapte edilmesi çok da zor bir operasyon olarak görülmüyor. Batıgöz Hastanesi gibi bu konuda uzman olan hastaneler randevu alan kişiler, sonrasında doktorlara göründükten sonra ameliyat için bir tarih alıyorlar. Bu operasyon son derece kısa sürdüğü için bazı durumlarda aynı gün içerisinde de bu operasyon gerçekleşebiliyor. Hastaların gözünde yer alan bozulmuş lensi çıkaracak ve yerine akıllı lens takacak olan doktorlar bu işlemi 10 dakika içerisinde rahatlıkla tamamlayabiliyorlar.

Gözlerine bu lenslerin takıldığı kişiler operasyondan sonra belirli bir süre dinlendikten sonra hemen taburcu ediliyor. Bu işlem operasyonun yaşandığı gün içerisinde gerçekleşiyor. Bu yüzden de insanlar hemen evlerinde dönmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Ancak günlük hayatlarına dönmeleri için ertesi gün Batıgöz Hastanesi bünyesindeki doktorları ile tekrar görüşmeleri gerekiyor. Operasyonda bant ile sarılan gözün bandı doktorlar tarafından dikkatlice çıkarılıyor. Bu aşamadan sonra akıllı mercek kullanmaya başlayan kişiler günlük hayatlarına çok basit bir biçimde dönüş sağlamış oluyor.

Akıllı Lensler Neden Önemli?

Gözlerinden rahatsızlığı bulunmayan kişiler, sürekli olarak gözlük kullanımından şikâyetçi olmadıklarından ya da görme problemlerinin insanlar üzerindeki psikolojisini bilmediklerinden bu gelişmenin önemini yeteri kadar kavrayamayabiliyor. İnsanlar, akıllı lens ile birlikte artık ameliyatlar sonrasında sürekli olarak gözlerinin net bir şekilde görebilmesi için adımlar atmak zorunda kalmıyor. Ömürlük olarak takılan bu lenslere sonrasında müdahale edilmesi gerekmiyor ve kişiler hayatlarının sonuna kadar bunları kullanabiliyorlar.

Buna ek olarak ara mesafelerde muhteşem bir görüş sağlıyor. Uzak ya da yakın olarak nitelendirilemeyen mesafeler için akıllı mercek kullanımı uzman doktorların tamamı tarafından öneriliyor. Bilgisayar kullanım mesafesi, televizyon izleme mesafesi, mutfak tezgâhında çalışırken tezgâh ile olan mesafe kişilerin rahatlıkla gördükleri mesafeler oluyor. Batıgöz Hastanesi bünyesinde bu operasyonu geçiren kişiler, sonrasında herhangi bir ağrı ya da acı gibi olumsuz durumlar hissetmiyorlar. Hem ameliyat hem de sonrası hastalar için son derece kolay geçiyor.

 

İlgili Haberler

Neden Güçlü İletişim Özelliklerine Sahip Bir Cep Telefonu Taşımalısınız?

Günümüzün birbirine bağlı dünyasında, uluslararası seyahatlerde iletişimi kolaylaştırmak için cep telefonlarının rolü önemlidir. Rahat bir tatil veya iş seyahati yaparken güçlü iletişim özelliklerine sahip bir cep telefonuna sahip olmak seyahat deneyiminizi önemli ölçüde artırabilir ve size birçok avantaj sağlayabilir. Uluslararası Seyahatlerde Gelişmiş Mobil İletişimin Kritik Rolü İLGİLİ HABER Teknoloji Bağımlılığı ve Ruhsal Sağlık: Psikolog Enes […]

Genel
12 Mart 2024
Ramazan ayında egzersiz yapılır mı?

Ramazan ayında egzersiz yapılır mı? Ramazan ayının, soğuk havalara denk gelmesi ve viral enfeksiyonlardaki artış hepimizin kapalı ortamlarda vakit geçirmesine neden oluyor. Bu durum ise düzenli egzersiz yapan vatandaşlarımızı düşündürüyor. Spor eğitmeni ve milli sporcu Yavuz Aktunç, ramazan ayında bilinçli beslenerek ve doğru egzersizler yaparak metabolizmanın dengesini bozmadan, kilo artışı veya kilo kaybının önüne geçerek […]

Türkiye’nin En İyi Sanal Sunucu Sağlayıcıları: Size Uygun Olanı Bulun

Güvenilir ve hızlı bir sanal sunucu (VPS) çözümüne mi ihtiyacınız var? Türkiye’de hizmet veren birçok harika sanal sunucu sağlayıcısı bulunmaktadır, ancak ihtiyaçlarınız için en uygun olanı seçmek zor olabilir. İster küçük bir işletmeyi yönetiyor olun, ister yüksek trafikli bir web sitesine ev sahipliği yapıyor olun, dikkate alınması gereken birçok önemli faktör vardır. Bu blog yazısında, […]

KMSpico kullanarak Excel dünyasına dalın

Kimya dönem ödevi yazma yolculuğumun başında, derinlemesine veri analizi ve etkili sunum ihtiyacı ile karşı karşıya kaldım. Kimya bana her zaman karmaşık formüllerin ve reaksiyonların büyülere benzediği heyecan verici bir şey gibi geldi. Ancak konu veri işleme ve analiz olunca profesyonel bir asistan olmadan baş edemeyeceğimi fark ettim. Seçimim, yetenekleri hakkında çok hevesli eleştiriler duyduğum […]