Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yarın Toplu Taşıma Ücretsiz

Yayınlanma:
ABONE OL
Yarın Toplu Taşıma Ücretsiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yarın bazı önlemler aldıklarını söyleyerek, “Biz toplu taşıma araçlarımızın tümünü Perşembe günü sabah 06.00’dan 13.00’e kadar ücretsiz hale getirdik. Mümkün mertebe toplu ulaşımı tercih etmelerini istirham ediyorum” dedi.

Alınan Önlemler

Yarın 13 bin servis aracı öğrenci taşıyacak. Okul servisleri okul çevresindeki İSPARK otoparklarında iki gün boyunca ücretsiz park edebilecek. Okul servis araçları arabalı vapurlardan öncelikle yararlanabilecek. Metro- Hafif Metro-Finiküler PİK saatlerde azami sıktıkta sefer düzenleyecek. 4. Levent-Maslak arası metro seferleri okulların açılmasıyla birlikte, 25 Eylül tarihinden itibaren sabah 06:00, akşam 21:00 arasında yapılacak. Yollarda olabilecek kazalara karşı, çeşitli güzergâhlarda 70 çekici hazır bekletilecek. Çöp kamyonları gündüz çöp toplaması yapmayacak; çalışmalar gece tamamlanacak. Trafik akışını sağlamak için 7 bin polis görev yapacak. Okulların açılacağı gün, büro hizmeti yapan polisler, İlçe Emniyet Müdürlükleri personeli trafik düzeninin sağlanmasına yardımcı olacak. İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesi olan 12 ilçede 315 trafik ekibi ile okul çevrelerinde görev yapacak.

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

32 İlde Zorunlu Eğitime Geçiliyor

Okul öncesinde bu yıl 32 ilde zorunlu eğitime geçiliyor. Amasya, Trabzon, Burdur, Rize, Nevşehir, Yalova, Kırklareli, Isparta, Çanakkale, Muğla, Karaman, Kırşehir, Bilecik, Tunceli, Düzce, Giresun, Edirne, Kilis, Bartın, Uşak, Karabük, Bolu, Artvin, Eskişehir, Ardahan, Kırıkkale, Çankırı, Sinop, Gümüşhane, Bayburt, Kütahya ve Samsun’da 5 yaş grubundaki tüm çocuklar ”okullu” olacak.

Türkiye genelinde 1204 anaokulu, ilköğretim okullarında 40 bine yakın ana sınıfı bulunuyor. Okul öncesi eğitimden 800 bin civarında çocuk yararlanıyor. İlköğretime bu yıl 1 milyon 307 bin çocuk kaydoldu. Okula yeni başlayan çocuklar geçen hafta okula alışabilmeleri amacıyla ”uyum programı”na alındı. Türkiye’de 32 bin 662 ilköğretim okulunda 10 milyon 428 bin çocuk okuyor. Bu okullarda 428 bin öğretmen görev yapıyor.

Genel ortaöğretimde 4 bin 53 genel lisede 2 milyon 272 bin öğrenci öğrenim görüyor. Mesleki ve teknik ortaöğretimde de 4 bin 622 lisede 1 milyon 565 bin öğrenci okuyor.

Bu eğitim öğretim yılının sonlarına doğru üniversiteye girişte getirilen yeni sistem de uygulanmaya başlanacak. İki aşamadan oluşan sınavın ilki (Yükseköğretime Geçiş Sınavı-YGS) 2010 Nisan, ikinci aşaması (Lisans Yerleştirme Sınavları-LYS) da 2010 Haziran ayında gerçekleştirilecek.

AA

İlgili Haberler

Eğitim
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]

Satır arası “Yeşil Mavi Hayat”
Eğitim
27 Şubat 2024
Satır arası “Yeşil Mavi Hayat”

Meltem Soğuk Stropoli, Destek Yayınları’ndan çıkan Yeşil Mavi Hayat isimli kitabıyla çiçeği burnunda bir yazar. Şu an İsviçre’de yaşayan Stropoli ile bir Türkiye ziyaretinde Büyükada’da bir araya geldik ve hem kitabını, hem de kişisel edebiyat macerasını konuştuk. Keyifli okumalar! Biraz sizden kendinizi dinleyelim mi? Bugün sizi bulunduğunuz noktaya getiren neler oldu? Şu an burada yazar […]

Belediye
27 Ocak 2024
Gazeteci Murat Marap, belediye başkan adayı oluyor

Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Seçim İşleri Komisyon Üyesi Murat Marap’ın Samsun’un Canik ilçesinden belediye başkan adayı olacağı konuşuluyor. Murat Marap, Yeniden Refah Partisi Canik Belediye Başkan Adayı mı? 31 Mart seçimleri yaklaşırken Yeniden Refah Partisi’de de aday belirleme çalışmaları devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Özellikle Yeniden […]

Başıboş köpekler konusunda en cesur adımları, bu iki cesur yürek attı

Ülkemizde cadde ve sokaklar, çocuk parkları, hayvansever maskesi altında faaliyet gösteren bir takım dernekler vasıtasıyla bilinçli bir şekilde başıboş köpekler tarafından adeta istila altına alındı. Başıboş köpekler insanlarımıza saldırıyor, parçalıyor öldürüyor. İLGİLİ HABER KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ Ama köpeğe dokunamıyorsun çünkü 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununu yürürlüğe girdikten sonra köpekler […]