Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Çocuk Sanat Merkezi’nin yılsonu gösterisi nefes kesti

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköy Belediyesi’nin ücretsiz sanat eğitimi verdiği Çocuk Sanat Merkezi’nin yılsonu gösterisi nefes kesti.

Üç yıl devam ettikleri müzik, dans, drama ve resim kurslarından kazandıkları becerilerini Caddebostan Kültür Merkezi’nde muhteşem bir performans ile sergileyen öğrenciler, hem ailelerinden hem de salonu dolduran izleyicilerinden tam not aldılar.

 Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün de katıldığı gecede hem aileler hem de becerilerini sahnede gösterecek olan küçük sanatçılar heyecanlıydı. Geceyi baştan sonra izleyen ve duygusal anlar yaşayan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de hem gösterinin başında hem de beğeni ile izlediği gösterinin sonunda çok alkış alan konuşmalar yaptı. Öztürk şunları söyledi:

“Bugün heyecanınızı biliyorum ve bilin ki en az sizler kadar bende heyecanlıyım. Üç yıldır bir emeğin ve ciddi uğraşların sonucunda bugün çocuklarımız sahneye çıkacak ve öğrendiklerini bize sergileyecekler.  Daha önce de anlatmıştım yurt dışında görmüş olduğum bir kokteyl sırasında çocuklar keman çalıyorlardı. O gün aklımda ‘neden bizde yok ?’ diye bir şimşek çakmıştı. Belki de onda benim hiçbir müzik aleti çalmamış olmamın eksikliği de vardı. Oradan döndükten sonra arkadaşlarımızla ve merkezlerimizde beş ayrı yerde bu işe başladık. Başarılı bir kadroyla çalıştık,  arkadaşlarım bu işi aldılar, yürüttüler ve çok güzel bir okul haline getirdiler. Örneğin Müjdat Gezen’i merkezimiz ile ilk tanıştırdığımızda çok etkilendi ve ‘burayı hemen konservatuar yapalım’ teklifinde bulundu. Çünkü Çocuk Sanat Merkezi’mizin sahip olduğu alt yapı ve imkânlar,  şu anda birçok konservatuarımızda bile yok.  Çocuklarımız o kadar zeki o kadar üretkenlerdi ki, onlar için bunları yapmış olmak büyük bir şanstı. Bu bakımdan dolayı burada okuyan 1.500 çocuğumuz diğer çocuklarımıza göre çok şanslı çocuklar.”

Bu yıl mezun olan çocukların velilerinden kursun devam etmesi yönünde çeşitli talepler aldığını da kaydeden Başkan Öztürk, şöyle devam etti:

“Mezun olan çocuklarımız, biraz daha kalmak eğitime devam etmek istiyorlar. Onları elbette anlıyorum. Ancak bir şeyi sizin takdirinize sunmak istiyorum. Her yıl burada bir sirkülasyon olmalı ki daha fazla çocuğumuz buradan faydalanma olanağına sahip olsun.  Bu sezon sonunda belki de buradan mezun olan 300 çocuğumuzun eğitimine iki yıl süre koşuluyla imkân sağlanacak. Bunların hepsi ülkemiz ve çocuklarımız içindir.”

 

 “BURAYI KÜLTÜR BAKANI ZİYARET ETMEDİ”

 

 Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi ve aynı binada ücretsiz hizmet veren Diş Sağlığı Polikliniği’ni şimdiye kadar hiçbir yetkilinin ziyaret etmediğini de belirten Öztürk şöyle dedi:

“Sizlerle paylaşmak istediğim bir şey daha var, Çocuk Sanat Merkezi’mizin bulunduğu binada aynı zamanda dünyanın hiçbir yerinde bir örneği olmayan bir Çocuk Diş Sağlığı ve Çocuk Sağlığı Merkezlerimiz var. Polikliniklerde Kadıköy içerisindeki bütün ilköğretim çağındaki çocuklarımızın diş taramasını ve diş tedavisini ücretsiz yapıyoruz.  Seksene yakın çalışanı var ve uzmanlar hizmet veriyor.  Beni üzen bir tek şey var, bu memleketteki hiçbir vali, hiçbir sağlık bakanı, hiçbir kültür bakanı buraları ziyaret etmedi, bu hizmetlerimizden dolayı ‘siz ne yapıyorsunuz ?’demedi. Bunların hepsi sizin Kadıköy Belediyesi’ne vermiş olduğunuz bağışların sonucunda gerçekleştirilmiş işlerdir. Yani sizin paranızdır. Bunlar size ve çocuklarınıza bin kere helal olsun.”

“ATATÜRK’ÜN İSTEDİĞİ TABLO KADIKÖY DE”

Gösterileri büyük bir keyifle izleyen Başkan Öztürk, gösteri sonunda sahneyi dolduran kızlı-erkekli öğrenci grubunun başarısından büyük gurur duyduğunu söyledi. Öztürk “İşte Atatürk’ün istediği hepimizin özlediği tablo bu. Sanat ve çocuklarımız çağdaş görünümleriyle, duruşlarıyla hep bir arada sahnede. Bunu Kadıköy de gerçekleştirmekten gurur ve onur duyuyorum” dedi.

 

GÖSTERİLERE BÜYÜK ALKIŞ

 

Yetenekli bin 500 öğrencinin devam ettiği Çocuk Sanat Merkezi küçük sanatçılarının gösterileri ise izleyenlerden tam not aldı. Kimi zaman piyano ile solo dinleti kimi zaman da grup olarak becerilerini sahneleyen minikler, ailelerine ve izleyicilere neşeli dakikalar yaşattılar. Drama grubu öğrencilerinin sahnelediği kısa oyunlar ile bale ve dans gruplarının gösterileri ise sahnede farklı bir renk cümbüşü oluşturdu. Yaklaşık 3,5 saat süren gösteriler sonunda veliler ve izleyiciler geleceğin sanatçılarını ayakta alkışladı.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]