Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başkan Öztürk “AKP İhalemize Fesat Karıştırdı”

Yayınlanma:
ABONE OL
Başkan Öztürk “AKP İhalemize Fesat Karıştırdı”

Öztürk “Dere Yatağındaki Salı Pazarı Arazisine Dikkat Edin”

Kadıköy Belediyesi, seçimlerden sonra Ümraniye Belediyesi sınırlarında kaldığı için satışa çıkardığı arazi ihalesini, AKP’li İl Başkanı’nın bazı gazete ve televizyonlarda tehdit içeren sözleriyle ihaleye fesat karıştırdığı için son anda iptal etti. Başkan Öztürk, Kadıköy Belediyesi’nin tapulu arazisinin Kadıköylülerin elinden alınıp AKP’li belediyeye verilmek istendiğini de söyleyerek “Yasal yollardan haklılığımızı kanıtlayacağız. Kadıköylülerin malı olan araziyi ihale ile satacağız. İhale herkese açık, istiyorsa AKP İl Başkanı girip alsın” dedi. Öztürk, Kurbağalıdere yatağında bulunan ve yeşil alan olan Salı Pazarı arazisinde plan değişikliği ile alış-veriş merkezi yapılması için Büyükşehir Belediyesi’nin Meclisi’nden karar çıkartılmaya çalışıldığına da dikkat çekerek, uyardı.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, , bugün Belediye Encümeni’nde ihale ile satışa çıkardığı Hayvan Barınağının bulunduğu arazi ile ilgili ihaleyi iptal ettiğini açıkladı. Arazi ile ilgili AKP İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun televizyonlara çıkarak tehdit içeren konuşmalar yaptığını ve bu konuşmalarıyla ihaleye girmek isteyenler üzerinde olumsuz etki yapacağı düşüncesiyle ihaleyi iptal ettiğini kaydeden Öztürk şunları söyledi:

“Ataşehir Hayvan Barınağımızın olduğu arazi seçimler sırasında Hükümet tarafından Ümraniye Belediyesi, sınırları içine alındı. Burası Kadıköy Belediyesi’nin tapulu mülkiyetidir. Sınırımızdan çıktığı için burada herhangi bir kamu hizmeti veremeyeceğimizden araziyi Kadıköylülerin faydası için satmaya karar verdik. Zaten basından da takip ettiğiniz gibi buradaki barınağımızın boşaltılması için Ümraniye Belediyesi ile son zamanlarda problemler yaşıyorduk. Burasının dere yatağı ile ilgisi yok. Ataşehir’in en yüksek noktalarından birisidir. Dere yatağından 30-40 metre yüksekte bir arazi. Basında ilanlar vererek burayı ihale yoluyla satışa çıkardık. Ancak bugün AKP İl Başkanı televizyon kanallarında çıkıp ihaleyi almak isteyen kişileri etkileyebilecek tehdit içeren konuşmalar yaptı. Bu ifadeler üzerine bir kişi dahi bu ihaleye girmekten vazgeçse bu ihaleye fesat karıştırmaktır. AKP ihalemize fesat karıştırdı. Bunun üzerine bende Encümen’i toplayarak ihaleyi iptal ettik. Arkasından Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurularıyla aldıkları tedbir amaçlı yürütmeyi durdurma kararı geldi. Mahkemenin kararı tedbir amaçlı. Kararda mahkeme bizden belge almadan sıkışık durumda olduğu için aceleyle şimdilik yürütmenin durdurulmasını istemiş. Tabii yasaya saygılıyız. Şimdi bizde evraklarımızı, mahkemeye sunacağız. Ben hukukçuyum. Burada tekrar yeni bir ihale yapıp arazimizi Kadıköylülerin lehine satacağız. İhale herkese açıktır. Şeffaf ihale yapıyoruz. İsterse Toki, isterse Ümraniye Belediyesi yada AKP İl Başkanı gelip ihaleye girebilir.”

“AKP Kadıköy’ün Hakkını AKP’li Belediyeye Vermek İstiyor”

Akp İl Başkanı’nın Kadıköy Belediyesi’nin tapulu mülkünü, bedelsiz olarak AKP’li Ümraniye Belediyesi’ne vermek istediğini kaydeden Öztürk şunları söyledi:
“Kadıköy Belediyesi olarak artık sınırlarımda olmayan tapulu arazimi satmamdan daha doğal ne olabilir. Satmayı zaten Biz Başbakan Tayyip Bey’den öğrendik. Ülkeyi öyle bir krize soktular ki, belediye olarak ayakta kalmamız için satmaktan başka ne yapabiliriz. AKP’li İl Başkanı Kadıköylülerin hakkı olan araziyi bedelsiz olarak AKP’li Ümraniye Belediyesi’ne vermek istiyor. Bunun için çalışıyor. Kadıköylülerin hakkını yedirmem. Ben kimseyle kavga etmeden hakkımı yasal yollardan arayarak mücadele ediyorum. Yine öyle yapacağım.”

Salı Pazarı Arazisi İçin Uyarı

Başkan Öztürk, AKP’lilerin “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” misali hareket ettiğini de belirterek, asıl dere yatağındaki arazinin ranta açılmasını AKP’lilerin yaptığını kaydetti. Bir süre önce ihaleye açılan Kurbağalıdere’nin güzergahındaki eski Salı Pazarı arazisiyle ilgili uyarılarda bulunan Öztürk, şunları söyledi:

“Bugün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde daha önce yürütmeyi durdurma kararı verilen Salı Pazarı arazisiyle ilgili plan görüşülecek. Burası için kentin belediye başkanı olarak uyarıyorum. Salı Pazarı’na alış-veriş merkezi yapılmasıyla ilgili çalışmaları inceleyin. Buranın mülkiyeti kime ait ? Nasıl İhale edilmiş, kime tapu verilmiş, kim almış ? 31 kişi öldükten sonra dere yatağındaki bu arazi için halen plan tadilatı nasıl yapılıyor ? Bu soruları AKP İl Başkanı’na sorun. Ben uyarımı yapıyorum.”

İlgili Haberler

İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi
Belediye
22 Mart 2024
İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Tuzla’da Kuzey Star tersanesini ziyaret etti, işçilere seslendi. Konuşmasına “Verilen vaatlerin hatırlanmadığı bir sürece hep birlikte şahitlik ediyoruz.” Diyerek başlayan Kurum, “bu ülke büyüyecekse, bu şehrin sorunları halledilecekse eğer, bu şehre, aziz İstanbul’a ilgi göstermeniz lazım. İstanbul’a sevgi göstermeniz lazım.” sözleriyle devam etti. Kurum, daha sonra birlik ve […]

İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Biz Yeniden Refah Partili seçmenimizin oylarına da talibiz
Belediye
22 Mart 2024
İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Biz Yeniden Refah Partili seçmenimizin oylarına da talibiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beyaz TV’deki Gündem Özel programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul’un algıyla yönetilmeye çalışıldığını belirten Murat Kurum, “Onların umurunda olan balya balya paralar. Öbür tarafı dizayn etmek için, finans bulmak için çalışıyor. Televizyonlara çıkamıyorlar. Bu soruyu sormamaları kaydıyla çıkıyorlar. Çıkın anlatın insanımız aydınlansın. Çok çelişkili açıklamalar yapıyor.” dedi. Murat Kurum, […]

Mimar Dr. Nihat Şen, “İstanbul’da 5 yılda 1,5 milyon konut yenilenebilirdi”
Belediye
22 Mart 2024
Mimar Dr. Nihat Şen, “İstanbul’da 5 yılda 1,5 milyon konut yenilenebilirdi”

İstanbul’u bekleyen deprem riski için atılan adımları ve kentsel dönüşüm tartışmalarını işin uzmanı değerlendirdi. Türkiye, deprem kuşağında olduğu gerçeğiyle yüz yüze kalmaya devam ederken deprem uzmanlarında sık aralıklarla uyarılar gelmeye devam ediyor. Özellikle de İstanbul’da beklenen olası deprem riski milyonlarca kişi açısından korkuya neden oluyor. 31 Mart 2024 yerel seçimlerine günler kala belediye başkan adaylarının da gündemi deprem. Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminden şikâyetçi olan İstanbullunun […]

Belediye
19 Mart 2024
CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Özmen: Gazetecilere projelerini anlattı

CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı, Dr. Mithat Bülent Özmen, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız ve üyeleriyle bir araya geldi. Alibeyköy’deki Seçim Koordinasyon Merkezinde habercilerle buluşan Belediye Başkan Adayı Özmen, projeleri ve Başkan seçildiği taktirde yapacağı icraatler hakkında bilgi verdi. Eyüpsultan Belediyesi’nin yıllardır iyi yönetilmediğini ve kaynakların iyi kullanılmadığını belirten CHP Belediye […]