Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başkan İlgezdi Belhaber.com’un bu haftaki konuğuydu

Yayınlanma:
ABONE OL

Başkan İlgezdi Belhaber.com’un bu haftaki konuğuydu.Başkan İlgezdi Ataşehir ve başkanlığı ile ilgili sorulara içtenlikle cevap verdi.İşte o röportaj…

 

 

11 Mart 1959 yılında Malatya’da doğdum ve ilkokulu Malatya’da okudum. Daha sonra ailem ile birlikte İstanbul’a taşındım. Ortaöğrenimimi de burada tamamladım. Daha sonra Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldum. Eğitim hayatımdan sonra başladığım iş hayatımda ticaret ile ilgilendim. Öğrencilik yıllarında başlayan siyaset yaşamımı 1984 yılında SODEP’de sürdürmeye başladım. Siyasi yaşamıma Sosyal Demokrat Halkçı Parti ve daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam ettim. İstanbul Ümraniye İlçe Başkanlığı görevini yedi yıl sürdürdüm. Daha sonra da CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İstanbul İl Sekreterliği görevlerinde bulundum. 29 Mart 2009 yerel seçimlerine de CHP’den Ataşehir Belediye Başkan Adayı olarak katıldım ve Ataşehir’in ilk belediye başkanı oldum.

*Ataşehir İstanbul’un yeni kurulan ilçelerinden ve siz ilk belediye başkanısınız, Ne gibi temel sorunlar ile karşılaştınız?

Ataşehir’i bir isim olarak değerlendirirseniz aklınıza hemen modern binaların, şık mekanların ve zengin insanların olduğu bir yer gelir. Ancak artık Ataşehir denilen bölge yalnız bir mahalle değil, 17 mahalleye sahip dev bir ilçe oldu. Bu büyük ilçenin pek çok sorunu bulunuyor.  İlçemizde yaşayan insanların en büyük sorunlarına bakarsanız ilk sırada işsizlik yer alıyor. Tabii bu sorunun ilk muhatabı bir belediye olarak biz değiliz. Dört ilçe sınırından pay alarak kurulan belediyemiz, kendi personelini de bu ilçe belediyelerinden almak zorunda kalmıştır. Dolayısıyla yeni işçi alımı yapamadık. İş-Kur’la birlikte işsizliğe karşı işbirliği yapıyoruz. Vatandaşlarımızı uygun işlere yerleştirmeye çalışıyoruz. Ayrıca meslek eğitim kursları görmelerini sağlıyoruz ancak yapılanlar işsizlik sorununun genel yoğunluğu kapsamında çok yeterli olmuyor.

         Tabi ki bölgemizin bir diğer gerçeği olarak; işsizlik de yoksulluğu doğuruyor. İlçemize genel itibari ile baktığınızda % 80’inin varoş olduğunu görürsünüz. Hep söylediğim bir cümle vardır: “Ataşehir’de gri yoktur. Yalnızca siyah ve beyaz vardır.” Gerçektende öyle, ya zenginsiniz ve modern binalarda oturuyorsunuz ya da yoksulsunuz ve varoş mahallelerde oturuyorsunuz. 

         Şu anda yeni bir ilçe olmuş Ataşehir’in ilk belediye başkanıyım ve bu ilçenin en temel problemleri çözmek bana nasip oldu. Vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek, onları daha çağdaş bir kente kavuşturmak benim en büyük hayalimdir.

*Başkanlığınızın birinci yılındasınız, sizce nasıl başladınız?

         Geçen yılın 30 Mart sabahında hiç bir şeyi olmayan bir belediye olarak kurulduk. Bir belediye kurulmuştu ve sadece başkanı belliydi. Personeli, binası, aracı olmayan bir belediye sürecini hemen atlattık. Her şeye sıfırdan başladık ve bugün yaptıklarımızı görmek için Ataşehir’i gezmeniz yeterli. Belediyemizin görev ve sorumluluklarını ilgilendiren her türlü sorunu çözmek bizim ilk önceliğimiz. İlk yılımız olmasına karşın; yol bakım, denetim, çöp toplama gibi bu temel sorunları çok çabuk ve düzgün bir şekilde yoluna koyduk.

         Bunların haricinde Ataşehir’i çağdaş, temiz ve yaşanabilir bir kent yapmak için birçok proje hazırladık. Dört ilçeden gelen alanlarla kurulmuş bir belediyeyiz ancak ne yazık ki diğer belediyelerden hiç bir kültür merkezi, sağlık merkezi, mesleki eğitim merkezi gibi bir yapı kalmadı. Şimdi bunların hepsinin Ataşehir’e de kurulması gerekiyor. Bunun için birçok proje hazırladık. İlçemize; tıp merkezi, öğrenci yurdu, kadın sığınma evi, aşevi, kültür merkezleri, nikah sarayı gibi pek çok yapı kazandırmak istiyoruz. Her mahallemize var olanların yanında en az bir park ve sağlık evi daha kazandırmak istiyoruz. Bu projelermizin pek çoğunu yakında faaliyete başlatacağız.  

*Gelişen ve değişen teknoloji ile basında değişime uğruyor bu bağlamda İnternet haberciliğini nasıl buluyorsunuz?

         Elbette gelişen teknoloji ile birlikte basın da değişime uğruyor. Bunun en güzel örneğini de internet ortamında görüyoruz. İnternet haberciliği artık televizyon, gazete ve radyo gibi medya içindeki yerini sağlamlaştırdı. Okuyucular olarak bizde hızlı ve güvenilir bulduğumuz internet haberciliğinden çok memnunuz.

*Sizce belhaber.com gibi belediyeler üzerine yayın yapan sitelere ihtiyaç var mı?

         Elbette var. Belediyelerimizin yaptığı hizmetlerin vatandaşlara bildirilmesi ve mesleğimizde iç iletişimi sağlaması bağlamında, biz böyle medya kurumlarına ihtiyaç olduğunu gözlemliyoruz.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]