Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

20.Tarihçi Kitapevi’nde Prof. Dr.Gülten Kazgan ile söyleşi..!

Yayınlanma:
ABONE OL

Prof. Dr.Gülten Kazgan  İşsizlik Sorunu Ve Çözümleri” konulu söyleşisi Tarihçi Kitapevi’nde sevenleri ile buluşuyor.

Gülten Kazgan Kimdir?

Gülten Kazgan, orta öğrenimini Amerikan Kız Koleji’nde tamamladı. Bu yıllarda konservatuara da devam ederek piyano çalmaya başladı. 1946 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne girdi. Neumark, Kessler ve Isaac gibi dönemin ünlü Alman iktisatçılarından dersler alarak, 1950 yılında fakülteden mezun oldu.

 Mezuniyetten sonra iki yıl boyunca, Sınai Kalkınma Bankası’nda çalışan Kazgan, mezun olduğu fakültede asistan olarak göreve başladı.

‘Tarımsal Gelirin İstikrarsızlığının Uzun Dönem Eğilimleri’ başlıklı teziyle doktorasını aldı. Rockefeller bursuyla, 1957 yılında, Chicago Üniversitesi’ne giderek, iki yıl boyunca T.W. Schultz ile çalıştı.  Çalışmalarını, ‘Türkiye Ziraatında Arz Fonksiyonu’ başlıklı doçentlik teziyle sürdürerek, 1961 yılında doçent unvanını aldı.

Doktora ve doçentlik tezlerinin birleşimini, 1975 yılında, Tarım ve Gelişme adıyla yayınladı. Aynı yıllarda Ford Foundation bursu ile SVIMEZ’da (Roma) iki yaz ve ISEA’da (Paris) bir yıl çalıştı.

Bu yıllarda ‘İktisadi Düşünce Tarihi veya Politik İktisadın Evrimi’ adlı kitabını yayınladı. 1969 yılında profesör oldu. İstanbul Üniversitesi’nden emekli oldu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Kurucu Rektörlüğü görevini üstlendi. Aynı üniversitede kurucu vakıf yönetim kurulu üyesi olarak, Ekonomi Bölümü Başkanı ve Araştırma Merkezi Başkanı olarak çalıştı.

ESERLERİ:

·        Türkiye Ekonomisinde Krizler 1919-2001: Ekonomi Politik Açısından Bir İrdeleme, 2005;

·        İktisadi Düşünce veya Politik İktisadın Evrimi, 2004;

·        Dünden Bugüne Türkiye ve Rusya Politik Ekonomik ve Kültürel İlişkileri, 2003;

·        Küreselleşme ve Ulus – Devlet Yeni Ekonomik Düzen, 2000;

·        Kuştepe Araştırması 1999, 2001;

·        Tanzimat’tan XXI. Yüzyıla Türkiye Ekonomisi Birinci Küreselleşmeden İkinci Küreselleşmeye;

·        İstanbul Gençliği Gençlik Değerleri Araştırması, 2006;

·        Kuştepe Gençlik Araştırmaları 2002;

·        Tanzimat’tan 21. Yüzyıla Türkiye Ekonomisi Birinci Küreselleşmeden İkinci Küreselleşmeye, 2002;

·        Tarım Ve Gelişme, 2003, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları;

·        Türkiye’de Gelir Bölüşümü, 1992;

Tarih:5 Haziran   2010 Cumartesi

Saat: 16.00

Yer: Tarihçi Kitabevi Moda Caddesi 104/A (Ziraat Bank. Yanı) Moda-Kadıköy

Eğer sizde bu söyleşide yerinizi almak istiyorsanız 5 Haziran  günü Tarihçi Kitapevi’nde bulunmayı unutmayın.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]