Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Numan Kurtulmuş, katillere karşı ‘Durun’ diyeceğiz…

Yayınlanma:
ABONE OL

Basın toplantısı düzenleyen Numan Kurtulmuş, saldırıyı değerlendirdi ve toplumun vicdanının sesi olacak bir miting yapacaklarını söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazze’ye yardım konvoyuna yapılan İsrail saldırı ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Genel Başkan Kurtulmuş,  basın toplantısına yardım gemisinde bulunan İstanbul İl Başkan Yardımcısı Türker Saltabaş’ın oğlu Mehmet Serdar Saltabaş ve İl Gençlik Kolları Eski Başkanı  Yavuz Baysan’ın kardeşi Fatih Baysan’ı yanına alarak başladı.

Kurtulmuş’un konuşmasından satırbaşları…
İsrail’in bugüne kadar attığı her hukuksuz adımın hesabının sorulacağı günlere gelindiğini görüyoruz. Allah mekanlarını cennet etsin ki o kardeşlerimizin kanları bereketi hürmetine dünyanın dört bir yanındaki masum insanların çekmiş oldukları ızdıraplar son bulacaktır.

İlginç ve manidar bir tesadüftür ki Türk Deniz Kuvvetlerinin en önemli üslerinden birisi olan İskenderun’daki komutanlığımıza yapılan hain saldırıdan sadece birkaç dakika sonra İsrail’in saldırı gelmiştir. Bu bir tesadüf müdür bilemiyoruz ama Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin bu altı çocuğumuzu da bağrımıza gömüyoruz.

Bu saldırganlık hayallerin ötesindedir. İsrail ve Ortadoğu tarihinden yeni bir sayfanın başlangıcı olacaktır. Bu saldırı insanlıktan zerre miktar tasvip edilemez.

İsrail uluslararası alanda yalnızlaşacak, hiçbir güç İsrail’i savunamayacaktır. Bundan sonra dünyanın dört bir yanında bir hakkaniyet cephesi açılmıştır.

Biz azınlıklara karşı fevkalade hoşgörü gösteren bir milletin evlatlarıyız ki benim milletimizin tüm fertlerinden beklediğim de yahudi vatandaşlarımıza karşı en ufak bir suistimal ve tacizinm gerçekleştirilmemesidir. Unutmayalım ki Mavi Marmara gemisinde de Yahudi inancında olan barışseverler vardı.

Bu saldırganlık yeni döneme işaret ediyor çünkü İsrail artık gayretulllaha dokunmuştur. İsrail yöneticilerinin yaptıkları nemrut, firavun ve hitlerin tavırlarına rahmet okutur ancak dönsünler hitlerin, firavunun tarihine baksınlar. O en büyük güçleri yerle yedsan olmuştur.  İsrail de gücüyle birlikte hak ile yeksan olacaktır.

Holokost müzelerini yapanlar bugün en büyük insanlık suçunu işliyorlar. Onlar o gemileri batırsalar da o gemiler de yarının holokost müzeleri olarak kalacaktır.

Bu gemiler bütünüyle barış ve insani yardım adına hazırlanmış ve milletimizin desteğini aldığı gibi birçok ülkeden vatandaşından da destek almıştır.

Saldırı uluslararası sularda gerçekleşmiştir. Gazze topları İsrail’e ait olmamakla birlikte saldırı ve sonrası da uluslararası sularda gerçekleşmiştir.

İsrail dünyanın hiçbir yerinde hiçbir meşru devletin hiçbir sivile karşı göstermeyeceği bir orantısız güç ortaya koymuştur.

Bu saldırı açık bir korsanlıktır. İsrail’in Somali’dekii baldırı çıplak korsanlardan farkı yoktur. O korsan gemilerini önlemek için bütün savaş gemilerini oraya gönderen ülkeler, İsrail bu korsanlığı devlet gücüyle yapınca niçin sessiz kalmaktadırlar.

Oradaki gemiler Türk Bayrağı taşımakta ve içinde Türk vatandaşı bulunmaktadır. İsrail doğrudan doğruya Türkiye’ye açık bir saldırıda bulunmuş ve ülkemizi hedef almıştır.

Bize yakışan bir mehabet yani hem güç hem olgunlukla milletimiz bu krizi en doğru şekilde sonlandıracaktır.

Yapılması gerekenler:

1-İsrail’e karşı diplomatik bir cephenin oluşturulması: İsrail’in evet askeri teknolojik gücü vardır ancak İsrail’in en büyük gübü son elli yılda saldırganlığını önlkeyecek uluslararası bir mekanizma hayata geçirilememiştir. Şimdi vaktidir…

2-BM Güvenlik Konseyi şimdiye kadar toplanıp kararını almalıydı. BM Güvenlik Konseyi, Avrupa Parlamentosu, İKÖ, NAto, Kızılhaç, Arap Birliği ve diğer beynelmilel kurumlar harekete geçmelidir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükümeti ivedilikle harekete geçmelidir. Türkiyte bu süreçte öncü rol oynamalıdır

3- Bu mesele sadece bir grubuni bir parti mensuplarının dğeil artık milletin tüm fertlerinin meselesidir. Bütün siyesi partiler ortak bir deklarasyon hazırlamalı ve Türkiye’nin tek yumruk olduğu haykırmalıdırlar. Biz bütün partilerle ortak çalışmaya hazırız

4- Büyükelçimiz geri çekilmelidir. Dışişleri Bakanlığı’nın açıklaması yerinde olmakla birlikte olayın vehametinin  göz önüne alrak bunu bir deklarasyonlar geçiştirmemelidir.

5- İsrail Büyükelçisi persona non grata İstanmeyen Adam ilan edilmeli ve ülkesine gönderilmeilidir.

6- Bu olay bir savaş suçu olarak soruşturulmalıdır

7-Gemide şehid edilen kardeşlerimiz nasıl şehid edildi. Delillerin karartılması önlenmeli, hükümetimiz harekete geçerek gemilerin tarafsız ülkeye çekilerek mesela araştırılmalıdır.

8-Mesele askeri boyutlara taşınmıştır. Doğu Akdeniz’de sular ısınmıştır. Türkiye askeri koruma tedbirlerini en ileri derecede almalıdır. TSK alarm durumunda olmalı ve hassasiyetini muhafaza etmelidir.

9-Gemide bulunan hiç kimseden haber alınamamaktadır. Bilişim çağında yaşıyoruz ancak burnumuzun dibinde neler oluyor, haber alamıyoruz. Uluslararası camianın haber alma özgürlüğünü sağlaması gerekmektedir.

Bu adımların takipçisi olacağız. Bu sorun önemi artırarak devam ederken şehid olan kardeşlerimize gani gani rahmet diliyorum. Geride kalan yakınlarına hem sabır diliyor hem tebrik ediyorum”

Kurtulmuş sözü IHH Genel Başkan Yardımcısı Veysel Başar’a verdi.

Başar: “Kardeşliğimize katkısı olması vesileysiyle yola çıkan kardeşlerimiz siyonist İsrail Rejiminin gaddarca düzenlediği bir operasyonla şehid olmuşlar, gemilerine el konmuştur. Mevla onların şefaatine hepimizi nail eylesin.

Bu yardım gemilerinde bırakın herhangi bir saldırı aletini savunma amaçlı bir teçhizat bile yoktu. İsrail istediği limana çekip götürebilir ve herhangi bir kimsenin burnu kanamadan bu yardımı engellerdi.

Ancak unutmayalım ki siyonist İsrail elli yıldan fazladır hep ve daima şiddetten yana olmuştur. İsrail hiçbir müdahale hakkının olmadığı uluslararası karasularında ve yine uluslararası hukuka aykırı olarak müdahale etmiştir.

İsrail bu alçaklığı gösterdikten sonra bizler de elimizden gelen tepkiyi göstermeli ve her halukarda Allah’ın izniyle kazananlardan olacağımıza inanıyoruz”  dedi.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]