Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda Yeni Sezon Başlıyor

Yayınlanma:
ABONE OL
Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda Yeni Sezon Başlıyor

Süreyya Operası Yeni Sezonu Yeniliklerle Açıyor

Atatürk Kültür Merkezi’nin kapanmasıyla İstanbul’un tek operası haline gelen Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası yeni sezonuna sanatseverleri mutlu edecek yeniliklerle giriyor. 2009–2010 Sezonunu 28 Eylül de gerçekleştirecek Ufuk & Bahar Dördüncü Piyano Konseri ile başlatacak olan Süreyya Operası’nda yeni sezonda ünlü sanatçıların konserleri, sevilen operalar, çocuk oyunları ve ücretsiz konserler var.

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Genel Sanat Yönetmeni Murat Katoğlu, 2007 yılında hizmete giren Süreyya Operası’nın yeni sezonda perdelerini yeniliklerle açacağını söyledi. Yaz döneminde Süreyya Operası’nda kapsamlı bir tadilat yapıldığını ve orkestra çukurunun daha da genişletilerek, büyük operaların sahnelenmesine olanak sağlayacak duruma getirildiğini kaydeden Katoğlu şunları söyledi: “Süreyya Operası yeni sezonu dolu dolu geçirecek.

2009-2010 sezonu için çok zengin bir program hazırladık. Öncelikle bu sezon İstanbul Devlet Opera ve Balesi üç yeni opera ve bir yeni bale sahneye konacak. Puccini’nin La Bohame Operası, Mozart’ın ünlü Figaro’nun Düğünü Operası ile J.Offenbach’ın Rossini’nin Masalları adlı opera oyunları Süreyya’da seyirci ile buluşacak. Bu sezon özel gösteriler de var. Örneğin Rossini’nin eserlerinden oluşan özel bir konser ile Verdi’nin Recumi’i de Süreyya da sahnelenecek. Don Kişot Balesi de yine Süreyya Operası’nda sahnelenecek.

Bu sezon yine çocuklar unutulmadı. Geçen sezonda sahnelenen müzikli çocuk oyunları çok büyük ilgi görmüştü. Bütün biletler günler öncesinden satılmış çocuklarımız hafta sonları oynanan oyunlara büyük ilgi göstermişti. Bu sezon da yine hafta sonları çocuk seyircilerimiz için Bremen Mızıkacıları adlı yeni bir oyun sahneye konulacak. Ayrıca geçen sezon sahnelenen Heidi gibi oyunlar da yine sahnelenecek.

Geçen dönemde Süreyya Operası’na yönelik “sahne küçük” eleştirileri gelmişti. Oysa Avrupa da halen bizim sahnemizden daha küçük sahnelerde çok büyük operalar sahneleniyor. Biz böyle bir eleştiriyi kabul etmiyoruz. Zaten geçen dönem ve bu dönem sahnelenecek operaların hepsi de büyük operalar, Süreyya’nın da sahnesi ve genişletilen orkestra çukuru bu oyunların sahnelenmesi için uygun.”

Ücretsiz Fuaye Konserlerine Bekliyoruz

Süreyya Operası’nda bu sezon bir yenilik olarak halka ücretsiz fuaye konserleri düzenleyeceklerini de müjdeleyen Katoğlu, şunları söyledi:“Akşam saatlerinde özellikle 17.00–18.00 arasında Süreyya Operamızın fuayesinde ücretsiz aryalar, oda müziği eserleri ve piyano dinletileri gibi organizasyonlar planladık. Kadıköylüler, gelip bu konserleri hiçbir ücret ödemeden izleyebilecekler.”

opera-alt

Ünlü Sanatçıların Özel Konserleri Var

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin konser ve gösterileri dışında Kadıköy Belediyesi’nin de ünlü sanatçılarımızın katılacağı özel konserler düzenlediğini de kaydeden Katoğlu, başta İdil Biret ,Gülsin Onay olmak üzere yurt içi ve yurt dışında Türkiye’nin adını duyuran ünlü sanatçıların Süreyya Operası’ndaki özel konserlerde seyircisi ile buluşacağını söyledi.

Ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 10 Kasım Atatürk’ü Anma gününde de özel konserler düzenleneceğini kaydeden Katoğlu, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızda Muammer Sun ve Turgut Özakman’ın Kurtuluş ve Kuruluş adlı opera eseri sahnelenecek. Ayrıca Cemal Reşit Rey’in eserleri de Süreyya Operası’nda seyirci ile buluşacak. Bilet fiyatlarımız geçen yılki fiyatlarla aynı olacak. Kadıköy Belediyesi olarak sanattan kar etmeyi uygun görmüyoruz. Bizim için yapılan etkinlikler sanata ve eğitime yapılan bir yatırımdır. Zaten bilet fiyatlarımız İstanbul’daki diğer konser salonlarıyla karşılaştırıldığında en uygun fiyat olduğu görülecektir. Yeni sezonda herkesi Süreyya Operası’ndaki konserleri izlemeye çağırıyoruz” dedi.

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]

Etkinlikler
14 Mart 2024
AHMET ŞAFAK İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞTU

Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluştu. Turkuaz İsem Akademi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Şafak, imza gününe yoğun ilgi gösteren sevenleriyle bol bol sohbet etti. Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya […]