Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Dr.Ali Torlak TBMM’ye iki tane soru önergesi yolladı

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Milletvekili  D.Ali Torlak  Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye iki soru önergesi verdi.Önergeler şu şekilde:

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Orman Bakanı Sayın Veysel Eroğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

 Durmuşali TORLAK                                                                                                    

 İstanbul  Milletvekili

Dünyada ve ülkemizdeki orman yangınlarının yüzde sekseninden fazlası yaz mevsiminde meydana gelmektedir. Akdeniz coğrafyası ve iklim kuşağında yer alması nedeniyle ormanlarımız yazın büyük bir yangın tehlikesi içerisindedir. Türkiye ormanlarının çok parçalı olması, köy yerleşimlerinin birçoğunun ormanlarının kenarında olması ve orman alanlarımızın neredeyse dörtte birinin maalesef yangına duyarlı ağaç türleriyle kaplı olması da Türkiye’de orman yangını riskini artırmaktadır. Orman yangınlarına karşı alınan önlemlerinden biride yangın emniyet yol çalışmalarıdır.

Bu kapsamda;

1 – Orman yangınları en yoğun olduğu 1 Haziran -31 Ekim tarihleri arasında yaşanmaktadır. Bu tarihlerde orman yangınları için alınacak önlemleriniz nelerdir?

2 – Kalkınma planları ilke ve tedbirleri ile 6831 sayılı Orman Yasası’nın 75. maddesi gereğince inşa edilen yangın emniyet yollarının miktarı nedir? Yangın orman yollarının açılmasında orman alan kaybı ne kadardır?

3 – Yangın emniyet yol ve şeritleri tek başına yangın önlemede yeterli midir? Bunun yanında orman yangınlarını önlemeye yönelik diğer çalışmalarınız nelerdir? 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Orman Bakanı Sayın Veysel Eroğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Durmuşali TORLAK                                                                                                      

İstanbul  Milletvekili

Çam ağaçları üzerindeki beyaz pamuksu tırtıl keseleriyle kendini belli eden çam kese böcekleri ormanlarımız istila etmiş durumdadır. Türkiye ormanlarında görülen “Çam Kese Böceği”nin tırtırları ağaçların ibrelerini(yapraklarını) yemek suretiyle zarar vermektedir. Son iki yıldır normalden daha fazla görülen Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde gözüken çam kese böcekleri orman yangınından daha büyük alanda etkili olarak çam ağaçlarının kurumasına neden olmuşlardır. Çam kese böcekleri aynı zamanda insanlarda kaşıntı ve alerji yaparak sağlığı tehdit etmektedir. Bu durum ormanlarımızın dumansız yangın tehlikesi haline gelmiştir ve geçimini ormancılık ve meyvecilik yaparak kazanan vatandaşlarımızı da olumsuz yönde etkilemektedir.

Buna göre;

1 – Her yıl yaşanan çam kese böceklerinin ormanları istila etmesi hakkında bakanlığınızca alınan önlemleriniz nelerdir?

2 – Son beş yıl içinde çam kese böcekleri kaç hektar ormana zarar vermiştir?

3-Çam kese böceklerinin oluşturduğu zararın orman yangınlarına oranı nedir?

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]