Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

19.Tarihçi Kitapevi’nde Mario Levi ile söyleşi..!

Yayınlanma:
ABONE OL

Mario Levi     “İstanbul’da Yazar Olmak”  konulu söyleşisi Tarihçi Kitapevi’nde sevenleri ile buluşuyor.

Mario Levi   Kimdir?

Mario Levi, orta öğrenimini 1975 yılında Saint Michel Lisesi’nde tamamladıktan sonra, 1980 yılında, İstanbul Üniversitesi  Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. İlk yazıları “Şalom” gazetesinde yayımlandı. Bu yazılarını daha sonra “Cumhuriyet”, “Stüdyo İmge”, “Milliyet Sanat”, “Gösteri”, “Argos”, “Gergedan”, “Varlık” gibi yayın organlarındaki yazıları izledi.

Yayımlanan ilk kitabı “Jacques Brel: Bir Yalnız Adam” (1986) adını taşır. Bu kitap üniversiteyi bitirme tezinin romanlaştırılmış şeklidir. İlk hikâye kitabı “Bir Şehre Gidememek” ise 1990 yılında yayımlanır. Otobiyografik özellikler taşıyan bu kitap, yazarın hem aşkları, hem de çocukluk ve ilk gençlik yıllarıyla hesaplaşması gibidir. Kitap o yılın Haldun Taner Öykü Ödülü’nü kazanır.

1991 yılında yayımlanan ikinci hikâye kitabı “Madam Floridis Dönmeyebilir” de İstanbul’un azınlık çevrelerine ve topluma uyum sağlamakta zorlanan insanlarına yer verir.

1992 yılında “En Güzel Aşk Hikâyemiz” adını taşıyan ilk romanı yayımlanır.

 Uzun bir sessizlikten sonra, “İstanbul Bir Masaldı” adındaki hacimli romanı 1999 yılında çıkar. Bu kitap da yirmili yıllar ile seksenli yıllar arasında İstanbul’da yaşamış bir Yahudi ailesinin hikâyesidir.

       2000 yılında yayınlanan “Lunapark Kapandı” kırık, kimileri için de yasaklı bir aşkın hikâyesidir. Aşkın getirdiği fırtınalara herkes kendini teslim edebildiğince edecektir. Roman bu ana tema çerçevesinde,  çocukluk ve kadınlık durumlarını da sorgular. Temel cümlelerden biriyse şudur: yaralı çocuklar sadece yaralı aileler kurabilir…

Yazar aynı yıl içinde “Bir Yaz Yağmuruydu” adında bir kitap daha yayınlar. Bu kitap 1984-2004 yılları arasında çeşitli gazetelerde yayınlanmış yazılardan bir seçmedir. Seçim yazar tarafından yapılmış, yazılar aradan geçen zamandan sonra yine yazar tarafından değerlendirilmiş ve yorumlanmıştır. Okurun burada bu yazılarla ilgili otobiyografik notlar da bulması mümkündür.

Mario Levi 2009 yılında da “Karanlık Çökerken Neredeydiniz” adlı romanını yayınlar. Bu roman da 70’li yıllarda çok yakın bir arkadaşlık kurmuş altı insanın 2000’li yılların başında yeniden biraraya gelmeye çalışmalarının hikâyesini anlatır. Aradan otuz yıla yakın bir zaman geçmiştir ve hepsi farklı şehirlere, ülkelere dağılmıştır. Onları biraraya getirecek güç sadece İstanbul değildir. Gençlik yıllarında oynadıkları ‘İstanbul Hayatım’ adlı oyundur. Biraraya geldiklerinde bu oyunu yeniden oynayacaklardır. Roman bu hikâyeden yola çıkarak ülkenin son otuz yıldaki toplumsal dönüşümleriyle siyasi çalkantılarını irdelemeyi de hedeflemiştir…”

 Mario Levi, yazarlığın yanı sıra, Fransızca öğretmenliği,  gazetecilik, radyo programcılığı, reklam yazarlığı gibi işler de yapmıştır.

Levi, halen Yeditepe Üniversitesi’nde ders vermektedir. Ayrıca yazı atölyelerinde, bu yola gönül vermiş insanlara ‘Yazı Yaratımı’ dersleri  vermektedir.

Mario Levi’nin, kitapları bir çok dile çevrilmiştir.

 

Kitapları şunlardır;

1986 Bir Yalnız Adam: Jacques Brel – inceleme

1990 Bir Şehre Gidememek – öykü  (Haldun Taner Öykü Ödülü)

1991 Madam Floridis Dönmeyebilir – öykü

1992 En Güzel Aşk Hikâyemiz – roman

1999 İstanbul Bir Masaldı – roman (Yunus Nadi Roman Ödülü)

2005 Lunapark Kapandı – roman

2005 Bir Yaz Yağmuruydu – roman

2009 Karanlık Çökerken Neredeydiniz – roman

Tarih:29 Mayıs  2010 Cumartesi

Saat: 17.00

Yer: Tarihçi Kitabevi Moda Caddesi 104/A (Ziraat Bank. Yanı) Moda-Kadıköy

Eğer sizde bu söyleşide yerinizi almak istiyorsanız 29 Mayıs  günü Tarihçi Kitapevi’nde bulunmayı unutmayın.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]