Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Çelik:’’ DSHP ECEVİT’in partisi olmaya devam edecektir. ‘’

Yayınlanma:
ABONE OL

Dshp İstanbul İl Başkanı  Çelik  Ecevit ve partiye yapılan saldırılara açıklık getirdi.Çelik şu açıklamalarda bulundu: 

Duayen Siyasetçi Genel Başkanımız Sn. Rahşan ECEVİT yine siyaset dersi veriyor. ECEVİT’in adını kullanarak siyaset yapanlar, unutmasınlar ki hayatta olan gerçek ECEVİT var. Onun partisi olan DSHP de gerçek ECEVİT Partisidir.

DSP Genel Başkanı Sn. Masum Türker; kendisine güveni yok, takım arkadaşlarına inancı yok, başarısızlıklarla dolu bir kadro ile yol almaya inatla devam ederken, her fırsatta çıkıp ECEVİT’in adına sarılmasına bir anlam vermek mümkün değildir. Partilerinde ECEVİT’in hiçbir varlığının, dürüstlüğünün, ilkelerinin kalmadığını bildiği halde ECEVİT adından medet ummaktan başka bir işe yaramıyor. Anayasa Mahkemesine kadar sürüklenen bir partide ECEVİT’den söz etmek abesle iştigaldir. 

Masum Türkerli bir DEMOKRATİK SOL ‘un mümkün olamayacağını göremeyenler er yada geç anladı veya anlayacaktır. DSP Genel Başkanı Masum Türker, Bülent Ecevit’in Partisinin DSP Olduğunu ve Ecevit’in Düşüncelerine Gönül Verenlerin DSP’de Yoluna Devam Ettiğini Söyledi. “ Masum Türker: Ecevitçiler DSP’de Kaldı, Rahşancılar Ayrıldı” diyor.

Bizler gerçek  ECEVİTÇİLERİZ. Bizler insanları bölen zihniyetlerin yanında değiliz. Yaptığı  açıklamalarda bile ayırımcılık yapan bir Genel Başkan olabilir mi?                         “ECEVİTÇİ- RAHŞANCI” ayrımcılığı ne demektir? “RAHŞAN” diye hitap ettiğiniz insan zaten  “ ECEVİT “ değil mi? Sizi anlamak mümkün değil. Zaten sizi anlamaya da çalışmıyoruz. Siz yeter ki ECEVİTÇİLİK ne demek onu anlayın. DEMOKRATİK SOLCULUĞU anlayın.

İşte ben ECEVİTCİYİM diyen Sn. Masum Türker’in Biyografisi; ANAP, DYP ve DMP gibi sağ partilerde siyaset yapan Türker, 1989 yıllında yapılan yerel seçimlerde ANAP’tan İstanbul-Sarıyer belediye meclis üyeliğine seçilmiştir. Bedrettin Dalan’ın kurucusu olduğu Demokrat Merkez Parti’de halkla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunmuştur. 1991 yılında DYP’den milletvekili adayı olmuş ancak seçilememiştir. 1999 yılında ise Demokratik Sol Parti’den İstanbul Milletvekili seçilmiş ve 57. Hükümetin son iki buçuk ayında Devlet Bakanı olarak görev yapmıştır. Türker, 2004 yılında yapılan Yerel Yönetimler Seçimi’nde DSP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak yüzde 1.3 (57 Bin) oy almıştır. 2000 yılında TBMM’de Komisyon Başkanı olarak Susurluk Dosyası sanığı ve dönemin Elazığ Bağımsız Milletvekili Mehmet Ağar’ın aklanmasını sağlamıştır. 16 Haziran 2000 tarihli Radikal Gazetesinde şöyle bir ifade yer almaktadır: “DSP’li Masum Türker, İbrahim Yavuz Bildik, Hasan Erçelebi, Hasan Gülay, ANAP’lı Sühan Özkan, Beyhan Aslan, DYP’li Bekir Aksoy ve FP’li Lütfü Yalman Ağar’ı akladı.

Yine aynı dönemde YÖK Başkanı ve aralarında İstanbul Üniversitesi Rektörü’nün de bulunduğu 12 rektör hakkında “usulsüzlük” ve “görevi suiistimal” iddiasıyla suç duyurusunda bulunan, kendisinin de üyesi olduğu Meclis YÖK Araştırma Komisyonun hazırladığı rapora muhalefet etmiştir. DSP Genel Sekreterliği görevini bırakarak 20 Ekim 2008 tarihinde Ankara’da yapılan, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TURMOB) 19. Seçimli Olağan Genel Kurulunda iki yıl süreyle başkanlığa seçilmiştir.Halen İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde de öğretim üyeliği yapmaktadır.

Zeki Sezer’in genel başkanlıktan istifasından sonra toplanan 17 Mayıs 2009 Olağanüstü Kurultayı’nda DSP Genel Merkez yöneticilerinin desteğiyle ( en büyük destek tabiî ki sülalece delege olan Soydal Sılay ve ekibinin desteği) en geç 6 Haziran 2010 da toplanacak olan DSP 8. Olağan Kurultayı’na kadar DSP Genel Başkanlığı’na seçilmiştir.

DSHP Genel Başkanımız SN. RAHŞAN ECEVİT her zaman olduğu gibi siyasette tecrübelerini kullanarak CHP kurultayına katılmış, Sn. Kemal Kılıçtaroğlu’na destek vermiştir. Bundan art niyet çıkaranlar yanıldıklarını anlayacaklardır. Çünkü Sn. Rahşan Ecevit duayendir. Ne yaptığını çok iyi bilir. Biz İstanbul örgütü olarak Genel Başkanımızı destekliyoruz ve  her zaman olduğu gibi yanındayız.

Genel Başkanımız,  DSHP’yi kurarken de bir kesim tarafından anlaşılamadı, yanlış değerlendirildi. Fakat, “ zaman “ en güzel ilaçtır. Zaman içinde neden DSHP ye ihtiyaç olduğu anlaşılmaya başlandı. Dünyada ses getiren ECEVİT’in DEMOKRATİK SOL ideolojisini silecek yok edecek en son insan Rahşan Ecevit dir. “ DSP Ecevit çizgisinden çıktı” diyerek ilkeli duruş sergileyerek DEMOKRATİK SOL’u yaşatma adına DSHP’yi kurmadı mı? 

Bizler ECEVİTÇİLER VE DEMOKRATİK SOLCULAR olarak;  Türkiye’nin iyi yönetilemediğini düşünen Türk Halkının  sesine kulak vererek 2007 Genel seçimlerinde Sol da birlik beraberlik adına CHP ile ittifak yapmadık mı? Şu an TBMM bulunan DSP Milletvekilleri nasıl girdiler oraya.

AKP iktidarının durumu ortada, bu durumda Sol’da güç birliği yapmak adına Sn. Rahşan Ecevit’in birlik, beraberlik ve destek mesajı verdiği basın açıklamasını iyi okumak gerekmektedir.

Hiç kimse bu mesajı yanlış okumasın, ellerini ovuşturmasın, DSHP varlığını, tüzel kişiliğini ve DEMOKRATİK SOL ideolojisini sürdürmeye devam edecektir. ECEVİT’in partisi olmaya devam edecektir.

SAYGILARIMLA

MURAT ÇELİK

DSHP İSTANBUL İL BAŞKANI

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]