Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Bikini bölgesinden böbrek nakli ameliyatı…

Yayınlanma:
ABONE OL

“Retroperitonoskopik Nefrektomi” yöntemiyle artık karın zarı yırtılmadan, başka organlara dokunulmadan, bikini bölgesinden böbrek çıkarılarak nakil yapılabiliyor.

Bikini bölgesinden böbrek nakli ameliyatı yönteminin Türkiye’deki tek uygulayıcısı olan İstanbul’daki JFK Hastanesi Böbrek Nakli Direktörü Doç. Dr. Barış Akın, vericinin böbreğini karın içine girmeden bikini bölgesinden yaptığı kesiyle çıkarıyor. Dünyada çok az sayıdaki merkez tarafından uygulanan “Retroperitonoskopik Nefrektomi” yöntemiyle yakınlarının yaşamlarını kurtarmak için ameliyat masasına yatan kişilerin, iç organlarının zarar görme riskini tamamen ortadan kaldırıyor. 

 

Doç. Dr. Barış Akın, bir yılı aşkın zamandır gerçekleştirdikleri ve “Retroperitonoskopik Nefrektomi” adı verilen yöntemin amacını, “Yakınlarının yaşamlarını kurtarmak için ameliyat masasına yatan sağlam kişilerin zarar görmesini önleyerek, böbreği karına girmeden çıkarmak” olarak açıklıyor. Eskiden yapılan açık ameliyatlarda böbreğin üzerinde büyük bir kesi gerçekleştirildiğini, laparoskopi yönteminde ise karına girilmesi gerektiğini vurgulayan Doç Dr. Akın, uyguladıkları yeni cerrahi girişim sayesinde böbreğin karnın içerisine girilmeden çıkarıldığını ve bunun dünyada böbreğini bağışlamak isteyen kişilere uygulanabilecek en ideal yöntem olduğunu söylüyor. Uygulanan yöntem sonrasında böbrek vericisi birkaç gün içinde evine gidebiliyor. Bu sayede hem vericiye zarar verilmemiş hem de en kısa sürede günlük yaşamına dönmesi sağlanmış oluyor.

Daha önceki girişimler sırasında vericinin organlarına küçük de olsa zarar gelme riski bulunduğunu hatırlatan Doç. Dr. Barış Akın, karın içinde yapışıklığı önleyici özel bir sistem olduğunu ve içerdiği kaygan sıvı nedeniyle bağırsakların ve diğer organların birbirine yapışmadıklarını söylüyor. Doç. Dr. Barış Akın’ın verdiği bilgiye göre; periton zarı açıldığı zaman bu özellik ortadan kalkıyor ve bağırsaklarla diğer organlar arasında yapışıklık meydana gelebiliyor. Karın içi yapışıklıklar hamile kalmayı engelliyor. Bu nedenle kullanılan tekniğin özellikle ileride hamile kalmayı düşünen kadınlar için önemi büyük. Doç. Dr. Akın, “Böbreğini bağışlayan kişilerin aşırı yapışıklık durumunda laporoskopik yöntemle tekrar ameliyat olması gerekebiliyor” diyerek bunun kabul edilemez olduğunun altını çiziyor.

SGK’LI HASTALARDAN EK ÜCRET ALINMIYOR…

Doç. Dr. Barış Akın, böbrek nakli ameliyatlarının maliyetine de değinerek, canlıdan böbrek nakli için başvuran SGK’lı hastalardan hiçbir ek bir ücret talep etmediklerinin altını çizdi.

Doç. Dr. Akın, “Nakil için hazırlık aşamasında rutin kan ve idrar tetkikleri, doku laboratuarı tetkikleri, görüntüleme tetkikleri, organ nakli cerrahı ve nefroloji uzman doktorlarının değerlendirmeleri yapılmaktadır. Merkezimizde tüm bu işlemler için hastalardan veya vericilerinden hiçbir ek ücret alınmamaktadır. Ameliyat aşamasında merkezimizde vericiye endoskopik(Laparoskopik / Retroperitonoskopik) ameliyat yapılarak vericinin ameliyat dönemini en rahat geçirmesi sağlanmaktadır. Bu ameliyat ile ilgili gerekli malzemeler için de hastalardan ücret farkı talep edilmemektedir. Bu aşamaların belki de hasta için en önemli kısım uzun yıllar sürecek olan nakil sonrası takip dönemidir. Çok sık kan ve idrar tetkiki yapılması ve uzman doktor kontrolünde dikkatli takip gereken bu aşamada da hastalarımızdan herhangi bir ücret talep edilmemektedir.” diye konuştu.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]