Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Maltepe Engelliler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı

Yayınlanma:
ABONE OL

Engelliler Haftası’nda Maltepeli engelliler müzik dinletileri ve tiyatro gösterileri ile güzel bir gün geçirdiler. 

Etkinlikte Yetenek SİZsiniz Türkiye yarışması yıldızı Kaan Baybağ’ın “Michael  Jackson Dans Showu”nun sergilendiği  etkinlikte,  GÖZDER GMT Müzik Topluluğu’nun Türk Sanat Müziği dinletisi, Salsa gösterileri ve mini skeçler ve tiyatro oyunları sergilendi.

Maltepe Belediyesi’nin öncülüğünde Maltepe Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin ev sahipliğinde organize edilen etkinlikte konuşan Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bingöl “Yerel yönetimler, yaşamı kolaylaştıracak hizmetler sunmak durumundadır. Ama biliyorsunuz ki altyapı bugünden yarına çok kolay değiştirilemeyecek uygulamalardır.  Biz uzun vadeli, kalıcı projeler üzerinde çalışıyoruz“ dedi.

Maltepe Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bingöl ve Ömer Lütfü Somun’un yanı sıra, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ali Candaş, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Tülay Düztaş, Dr. Hasan Güventürk ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ali Candaş konuşmasında nüfusun yüzde 12’sinin engelli olduğunu, en büyük sorunlarının yasal düzenlemeler ve hak almalar konusundaki bilgi eksikliği olduğunu söyledi.

Zihinsel engellilerle ilgili birçok çalışmaları olan Dr. Hasan Güventürk, engellilerin sosyal yaşamda var olabilmeleri için en önemli başlangıcın ailenin kabullenmesi olduğunu söyledi.

Hasan Güventürk, konuşmasında, engelli ailelerinin dernekler çatısı altında örgütlenmelerinin çok önemli olduğunu, bu örgütlerle engellilerin eğitim ve istihdam haklarını alabileceklerini vurguladı. Dr. Güventürk, “Aile, engelli çocuğunu ne kadar erken kabullenirse rehabilitasyon ve eğitim o kadar erken yaşta başlar ve bu süreç de engelli kişinin yaşamında çok önemlidir.” dedi. Dr. Güventürk, engellilerin sorunlarını, eğitim, istihdam, yasal düzenlemeler ve hukuk, örgütlenme ve hak arama olarak özetledi.

Engellilerin eğitim aldıklarında neler başaracağını göstermeyi amaçlayan etkinlikte, açılış konuşmalarının ardından engelliler Film festivali filmlerinden Diyarbakır’da yaşayan bedensel engelli İsmail Tunç’un günlük yaşamını anlatan belgesel bir film gösterildi. Diyarbakır’da bir televizyon kanalında “Ben de varım” adıyla engellilere yönelik bir program yapan İsmail Tunç, engellilerin eğitim alarak engelleri aşacağı mesajını verdi.

Film gösteriminin ardından, İstanbul Dans merkezi görme engelli sanatçılar Salsa gösterileri, Yetenek SİZsizsiniz yarışması yıldızı Kaan Baybağ’ın “Michael Jackson Dans Show”u, mini skeçler ve GÖZDER GMT Müzik Topluluğu’nun Türk Sanat Müziği dinletisiyle güzel bir gün yaşattılar.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]