Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kadıköy’de sanat sokağa taşındı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköy Belediyesi tarafından “SANAT SOKAĞI” olarak yeniden düzenlenen  Şaşkınbakkal Noter Sokak’ta ilk etkinlik,  Uluslar Arası Lions 118-Y  Yönetim Çevresi Anadolu Yakası Lions Kulüpleri Federasyonu Kulüpleri tarafından,  10-16 Mayıs  2010 tarihleri arasında tarafından gerçekleştirildi. 

Etkinlik açılışı 10 Mayıs Pazartesi günü Genel Yönetmen Ln.Ender Canıtez ve Kültür Sanat Komitesi Başkanı Ln.Nesibe Müsevitoğlu tarafından  gerçekleştirildi. 
Canıtez konuşmasında “-Uluslar arası bir hizmet kuruluşu olan Lions Kulüplerimizin bu etkinliği düzenleme amaçları; dünyadaki örneklerinde olduğu gibi, sanat ve sanatçıyı halk ile buluşturmak, kendilerini  ve sanatlarını tanıtmalarına fırsat vermektir.” Dedi. 

Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu üyesi, kültür sanat sorumlusu Nesibe Müsevitoğlu da konuşmasında   “Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’ün Kadıköy’ü butik bir  sanat kenti yapmak istediğini biliyoruz.Bağdat Caddesinin en güzel sokaklarından biri olan Noter  Sokağı sanatçıların sanatlarını icra etmeleri amacı ile düzenlemesinden ve sivil toplum kuruluşlarının bu amaçlı etkinlikleri için sokağı tahsisinden dolayı kendisine sonsuz teşekkürler ederiz.”Dedi. 

Açılış günü, 50.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun  Satranç Kulübü öğrencilerinden bir kız ve bir erkek öğrenci, 30  öğrenciye karşı dört saat süren bir satranç turnuvası gerçekleştirdiler. Turnuva ve ardından aynı okulun  ana  sınıfının canlı satranç mizanseni ve Latin dansları gösterisi büyük ilgi gördü. 

Prof. Dr. Barlas Eryürek’in hayalleri ve yaşadıklarını kaleme aldığı “YAŞAMDAN MEKTUPLAR” isimli yazı sergisi sokaktan geçen bir çok kişinin durağı oldu ve dakikalarca yazıları ilgi ile okudular.  

Akordeon, klarnet ve Gitar’dan oluşan “KLARDEON MÜZİK GRUBU” her gün canlı performansları ile Bağdat Caddesinde hoş bir seda bıraktılar. 
Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nin Cam Üfleme Atölyesi, Afyon Halk Eğitim Merkezi Seramik Atölyesi’nin yanı sıra, ebru sanatçıları, ressamlar, ahşap ve kumaş boyama  ve sanatçıları, gümüş işleme, oya, tel kırma ve takı tasarımcıları da etkinlik süresince sanatlarını icra ettiler ve öğrettiler. 

Cemal Süreyya Derneği yazarları ise her gün kitapseverler ile buluşup, kitaplarını imzaladılar. Plastik torbalardan plaj çantaları yapanlar ise ekonomiye katkı veren bu üretimleri ile büyük takdir topladılar. Yakacık Çocuk Yurdu öğrencileri her gün resim çalışmalarını sokakta gerçekleştirirlerken,  İstanbul Kadın Ressamlar Resim Sergisi de etkinlikte ilgi gören bölüm oldu. Lionlar ise etkinlik süresince  sarı hizmet yelekleri ile stantlarda görev alarak renkli bir görüntü sergilediler.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Belediye
07 Nisan 2024
ŞİLE’NİN GENÇ BELEDİYE BAŞKANI ÖZGÜR KABADAYI GÖREVE BAŞLADI

31 Mart Yerel Seçimlerinde, Şilelilerin halkının desteğiyle %51.88 oy oranı ile Şile Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partisi adayı Özgür Kabadayı, 4 Mart Perşembe günü Şile İlçe Seçim Kurulu’ndan düzenlenen mazbatayı vatandaşlarında yoğun katılımlarıyla birlikte teslim alarak başkanlık görevine resmen başladı. ŞİLE İÇİN YENİ BİR DÖNEM   İLGİLİ HABER Ataşehir’de yeni belediye başkanı Onursal Adıgüzel […]