Kadıköy Belediyesi tarafından “SANAT SOKAĞI” olarak yeniden düzenlenen Şaşkınbakkal Noter Sokak’ta ilk etkinlik, Uluslar Arası Lions 118-Y Yönetim Çevresi Anadolu Yakası Lions Kulüpleri Federasyonu Kulüpleri tarafından, 10-16 Mayıs 2010 tarihleri arasında tarafından gerçekleştirildi.
Etkinlik açılışı 10 Mayıs Pazartesi günü Genel Yönetmen Ln.Ender Canıtez ve Kültür Sanat Komitesi Başkanı Ln.Nesibe Müsevitoğlu tarafından gerçekleştirildi.
Canıtez konuşmasında “-Uluslar arası bir hizmet kuruluşu olan Lions Kulüplerimizin bu etkinliği düzenleme amaçları; dünyadaki örneklerinde olduğu gibi, sanat ve sanatçıyı halk ile buluşturmak, kendilerini ve sanatlarını tanıtmalarına fırsat vermektir.” Dedi.
Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu üyesi, kültür sanat sorumlusu Nesibe Müsevitoğlu da konuşmasında “Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’ün Kadıköy’ü butik bir sanat kenti yapmak istediğini biliyoruz.Bağdat Caddesinin en güzel sokaklarından biri olan Noter Sokağı sanatçıların sanatlarını icra etmeleri amacı ile düzenlemesinden ve sivil toplum kuruluşlarının bu amaçlı etkinlikleri için sokağı tahsisinden dolayı kendisine sonsuz teşekkürler ederiz.”Dedi.
Açılış günü, 50.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun Satranç Kulübü öğrencilerinden bir kız ve bir erkek öğrenci, 30 öğrenciye karşı dört saat süren bir satranç turnuvası gerçekleştirdiler. Turnuva ve ardından aynı okulun ana sınıfının canlı satranç mizanseni ve Latin dansları gösterisi büyük ilgi gördü.
Prof. Dr. Barlas Eryürek’in hayalleri ve yaşadıklarını kaleme aldığı “YAŞAMDAN MEKTUPLAR” isimli yazı sergisi sokaktan geçen bir çok kişinin durağı oldu ve dakikalarca yazıları ilgi ile okudular.
Akordeon, klarnet ve Gitar’dan oluşan “KLARDEON MÜZİK GRUBU” her gün canlı performansları ile Bağdat Caddesinde hoş bir seda bıraktılar.
Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nin Cam Üfleme Atölyesi, Afyon Halk Eğitim Merkezi Seramik Atölyesi’nin yanı sıra, ebru sanatçıları, ressamlar, ahşap ve kumaş boyama ve sanatçıları, gümüş işleme, oya, tel kırma ve takı tasarımcıları da etkinlik süresince sanatlarını icra ettiler ve öğrettiler.
Cemal Süreyya Derneği yazarları ise her gün kitapseverler ile buluşup, kitaplarını imzaladılar. Plastik torbalardan plaj çantaları yapanlar ise ekonomiye katkı veren bu üretimleri ile büyük takdir topladılar. Yakacık Çocuk Yurdu öğrencileri her gün resim çalışmalarını sokakta gerçekleştirirlerken, İstanbul Kadın Ressamlar Resim Sergisi de etkinlikte ilgi gören bölüm oldu. Lionlar ise etkinlik süresince sarı hizmet yelekleri ile stantlarda görev alarak renkli bir görüntü sergilediler.
Bir cevap yazın