Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kadıköy’de sanat sokağa taşındı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköy Belediyesi tarafından “SANAT SOKAĞI” olarak yeniden düzenlenen  Şaşkınbakkal Noter Sokak’ta ilk etkinlik,  Uluslar Arası Lions 118-Y  Yönetim Çevresi Anadolu Yakası Lions Kulüpleri Federasyonu Kulüpleri tarafından,  10-16 Mayıs  2010 tarihleri arasında tarafından gerçekleştirildi. 

Etkinlik açılışı 10 Mayıs Pazartesi günü Genel Yönetmen Ln.Ender Canıtez ve Kültür Sanat Komitesi Başkanı Ln.Nesibe Müsevitoğlu tarafından  gerçekleştirildi. 
Canıtez konuşmasında “-Uluslar arası bir hizmet kuruluşu olan Lions Kulüplerimizin bu etkinliği düzenleme amaçları; dünyadaki örneklerinde olduğu gibi, sanat ve sanatçıyı halk ile buluşturmak, kendilerini  ve sanatlarını tanıtmalarına fırsat vermektir.” Dedi. 

Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu üyesi, kültür sanat sorumlusu Nesibe Müsevitoğlu da konuşmasında   “Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’ün Kadıköy’ü butik bir  sanat kenti yapmak istediğini biliyoruz.Bağdat Caddesinin en güzel sokaklarından biri olan Noter  Sokağı sanatçıların sanatlarını icra etmeleri amacı ile düzenlemesinden ve sivil toplum kuruluşlarının bu amaçlı etkinlikleri için sokağı tahsisinden dolayı kendisine sonsuz teşekkürler ederiz.”Dedi. 

Açılış günü, 50.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun  Satranç Kulübü öğrencilerinden bir kız ve bir erkek öğrenci, 30  öğrenciye karşı dört saat süren bir satranç turnuvası gerçekleştirdiler. Turnuva ve ardından aynı okulun  ana  sınıfının canlı satranç mizanseni ve Latin dansları gösterisi büyük ilgi gördü. 

Prof. Dr. Barlas Eryürek’in hayalleri ve yaşadıklarını kaleme aldığı “YAŞAMDAN MEKTUPLAR” isimli yazı sergisi sokaktan geçen bir çok kişinin durağı oldu ve dakikalarca yazıları ilgi ile okudular.  

Akordeon, klarnet ve Gitar’dan oluşan “KLARDEON MÜZİK GRUBU” her gün canlı performansları ile Bağdat Caddesinde hoş bir seda bıraktılar. 
Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nin Cam Üfleme Atölyesi, Afyon Halk Eğitim Merkezi Seramik Atölyesi’nin yanı sıra, ebru sanatçıları, ressamlar, ahşap ve kumaş boyama  ve sanatçıları, gümüş işleme, oya, tel kırma ve takı tasarımcıları da etkinlik süresince sanatlarını icra ettiler ve öğrettiler. 

Cemal Süreyya Derneği yazarları ise her gün kitapseverler ile buluşup, kitaplarını imzaladılar. Plastik torbalardan plaj çantaları yapanlar ise ekonomiye katkı veren bu üretimleri ile büyük takdir topladılar. Yakacık Çocuk Yurdu öğrencileri her gün resim çalışmalarını sokakta gerçekleştirirlerken,  İstanbul Kadın Ressamlar Resim Sergisi de etkinlikte ilgi gören bölüm oldu. Lionlar ise etkinlik süresince  sarı hizmet yelekleri ile stantlarda görev alarak renkli bir görüntü sergilediler.

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]

Dünyadan
23 Mart 2024
Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), başkent Moskova’daki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü, 100’den fazla kişinin ise yaralandığı olayla alakalı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek geniş bir açıklama yaparak;  “Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır” dedi. Perinçek açıklamasında;   Moskova’daki terörün arkasında bir tek Biden’ı görebiliyoruz. Üç nedenle: Birincisi, Avrupa’yı Ukrayna savaş […]