Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Maltepe Kent Konseyi Maltepe Yerel Basınıyla bir araya geldi

Yayınlanma:
ABONE OL

Maltepe Kent Konseyi Yönetim Kurulu ve Meclis  Başkanları, Maltepe yerel basını ile Çamlık Kafede bir kahvaltıda toplandı. Maltepe Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ali Candaş,  Yönetim Kurulu Üyeleri Melek Köselerden, Maltepe Belediyesi Kent Konseyi Sorumlusu Bora Ayçiçek,  Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Lütfü Somun ile Maltepe Yerel basınına Maltepe Kent Konseyi çalışmalarını ve projelerini paylaştı. 

Maltepe Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ali Candaş, Kent Konseylerinin sivil ve bağımsız olduğunu , herkesin projesine açık olduğunu söyledi. Maltepe Kent Konseyi Başkanı, Kent Konseylerinde hazırlanan  projelerin stratejik planlamaya temel olduğunu görmek mutluluk verici dedi. Mehmet Ali  Candaş, “Maltepe Kent Konseyi Çocuk, Engelli,  kadın ve  Gençlik Meclislerinden oluşuyor.  Bu çalışma meclislerimiz tabandan gelen projeler oluşturuyor.  Örneğin, İstanbul için çok önemli bir gündem olan deprem için de çalışacağız “ dedi.

Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Lütfü Somun, belediye adına yaptığı konuşmasında bugüne dek kent konseylerinin birçok belediyede aktif olmadığını, bugün Maltepe Kent Konseyi’nin yeni bir oluşum içinde olduğunu söyledi. Ömer Lütfü Somun,  “kent konseyleri gündemini  hazırlar ve karar alır. Uygulama mekanizmaları  belediyelerdir. Bu örgütlenmeyle, Maltepeliyi Maltepe’nin sahibi  olarak görüyoruz.” dedi. 

Maltepe Kent Konseyi  Engelliler Meclisi Başkanı Tülay Düztaş, Gençlik Meclisi Başkanı Yasemin Boyraz ve Kadın Meclisi Başkanı Şükran Erdoğan meclislerinin projelerini paylaştılar.  Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri  Melek Köselerden, Ali Tanrıyaşükür ve Maltepe Belediyesi  Kent Konseyi Sorumlusu  Bora Ayçiçek de söz aldı.

Engelliler  Meclisi Başkanı Tülay Düztaş, konuşmasında yaklaşan Engelliler Haftası Etkinlikleri için basından destek istedi.  Engelliler Meclisi Başkanı Tülay Düztaş, hepimizin birer engelli adayı olduğumuzu vurgulayarak, toplumda birey olma savaşı verdiklerini söyledi. Kendi yaşamından örnekler verdi. 21 yaşında gözlerini kaybettiğini fakat mücadele ederek, çok sevdiği gazetecilik  mesleğini devam ettirdiğini  belirtti.

Maltepe Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı, engellilerin öncelikle sağlık ve danışmanlık hizmetleri  almalarını kolaylaştırmak amacıyla “danışmanlık birimleri” kurulması gerektiğini belirtti. Engellilerin sağlık hizmetlerinden daha etkin faydalanması için belediyenin engelliye yönelik bir  araç temin etmesi talebinde bulundu.

Maltepe Kent Konseyi Gençlik Meclis Başkanı Yasemin Boyraz,  Maltepe kent Konseyi gençlik Meclisi öncülüğünde Kartal, Pendik ve Ataşehir Kent Konseyleri’nin  AB fonlarından yararlanmak için projeler hazırladığını söyledi. Değişik kültürleri tanımak amacıyla yapılan Öğrenci Değişim Projesi için çalışmaları olduğunu anlattı. Yasemin Boyraz, Maltepe Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin  19 mayıs’ta beş günlük bir şenlik düzenlediklerini ve Maltepe’yi temsilen bir kız ve bir erkek iki  gencin Anıtkabir’e gideceğini belirtti.

Kadın Meclisi Başkanı Şükran Erdoğan konuşmasında, içinde  kütüphane, bilgisayar ve  mesleki  atölyelerin de olduğu kadın gelişim evleri projeleri üstünde çalıştıklarından söz etti.

Maltepe yerel basın temsilcileri, Maltepe Kent Konseyi çalışmalarından haberdar olmak  ve sık sık bir araya gelmek istediklerini belirttiler. Maltepe Kent Konseyi’nin Türkiye’nin en önemli sorunu olan işsizlikle ilgili olarak çalışmalar yapması önerisinde bulundular.

 

İlgili Haberler

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]