PG Slot Giriş Siteleri Slot Demo Online

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

GülümseSEN Çocuk Panayırı

Yayınlanma:
ABONE OL

GülümseSEN Çocuk Panayırı’nın İkincisi Gerçekleşti!

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve kanser hastası çocukların iyileşme döneminde tekrar topluma kazandırılması amaçlanan GülümseSEN Çocuk Panayırı’nın bu yıl ikincisi gerçekleştirildi. Kansersiz Yaşam Derneği’nin, ayakta tedavi gören kanser hastası çocuklar ve aileleri için organize ettiği etkinlik ile çocukların sosyalleşmesi ve hayata yeniden entegre olması sağlanırken, aileler süreç hakkında bilgilendiriliyor.
Çocukluk çağı kanserlerde iyileşme oranının yüzde 60-70′e yükselmesine rağmen çocuklar, hastalık ve devamındaki tedavi zamanlarında sosyal hayattan oldukça uzaklaşıyorlar. Bu sebepler, kanser tedavisi bittikten sonra hayata adapte olma problemleri sebebiyle “moral”, çocukların tedavi sonrasında motivasyon ve adaptasyon aşamalarında oldukça önemli rol oynuyor.

Kanserli çocukların sosyal hayattan uzaklaşma problemine yönelik GülümseSEN Çocuk Panayırı’nı düzenleyen Kansersiz Yaşam Derneği, çocukların ve ailelerinin içinde bulundukları sıkıntılı durumdan bir günlüğüne bile olsa uzaklaşmalarına ve kendilerini farklı hissetmedikleri bir ortamda eğlenceli vakit geçirmelerine sağlıyor. Bu amaçla Kansersiz Yaşam Derneği bu yıl, kanser hastası 100 çocuk, aileleri ve gönüllüler ile birlikte 350 kişiyi Ataşehir Özel Fenerbahçe Eğitim Kurumları’nın bahçesinde ağırladı.
GülümseSen Panayırı’nda, büyük bir oyun alanı içinde çocuklar için dans, ritim, sihirbaz, karakoke, magic show, jonglör gösterileri ile yoga, zumba, resim, bileklik, grafiti ve cupcake yapımı, dev bir panonun boyanması, çiçek ekimi, pinyata, kar makinesi, baloncuk yağmuru gibi aktiviteler düzenlendi. Anne ve babalara ise çeşitli hediyeler verildi.

Kansersiz Yaşam Derneği’nin düzenlediği panayıra, Fenerbahçe Eğitim Kurumları, FBSK Fenerbahçe Çocuk Kulübü, Simit Sarayı, Ülker, Nike, Kağıt Vs., Umur Kırtasiye, Home Sweet Home, Gürkaynak ve İlayda Promosyon gibi firmalar atölye çalışmaları ve çeşitli hediyeleriyle destek verirken; Edis Görgülü şarkılarıyla, Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü de katılımlarıyla çok değerli katkılarda bulundu.

Panayır hakkında Kansersiz Yaşam Derneği Başkanı Dida Kaymaz;

“Bugünkü tek amacımız gülümsemek. Gülümsemek iki insan arasındaki en kısa mesafedir mottosuna gerçekten inanan bir derneğiz. Burada Şişli Etfal, Ok meydanı, Çapa’dan ve Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ailelerinden minik meleklerimiz var. Bir kısmı kanser hastası, bir kısmı sağlıklı. Gelenekselleşen bir organizasyon bu ve her yıl büyüyerek devam ediyor. İnşallah uzun yıllar hep birlikte bu yolda ilerleriz. Yüreğini gerçekten masaya koymak isteyen herkes Kansersiz Yaşam Derneği’nin kapısını çalabilir.” dedi.
Kansersiz Yaşam Derneği İcra Komitesi Başkanı Zeynep Ilıcalı;
“Bütün amacımız mutluluk vermek. Çünkü çocuklarımızın en büyük ihtiyaçları mutluluk şu anda. Burada herkes gördüğünüz gibi çok mutlu bir şekilde eğleniyorlar. Hayatımızdaki bütün olumsuzlukları , olumluya çevirirsek, her şeyin daha güzel olacağına inanıyorum ben.” ifadesini kullandı.

Kansersiz Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Senem Kandemir ise duygularını şu sözlerle açıkladı:
“Ben kendim de bir kanser hastasıyım aynı zamanda. Çocuklarla birlikte aynı sıkıntıları paylaşıp birlikte organizasyon yapıyoruz. Çocukları bugün özgür bırakmak istedik. Onları gülümsetmek .ok güzel bir şey ve gülümsemenin gerçekten çok iyi bir ilaç olduğuna inanıyorum. Ve bulaşıcı bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Onlar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz. Aileler mutlu oluyor. Gerçekten sıkıntılı bir süreç bu. Kendim de yaşadığım için biliyorum. Ama onları mutluluğu bugün hepimizi çok sevindiriyor.”

Kansersiz Yaşam Derneği Hakkında;

Kansersiz Yaşam Derneği, 2010 yılında Başkanı Dida Kaymaz tarafından 7 yıl süren kanser hastalığı ile mücadelesi başarıyla tamamlandıktan sonra kurulmuştur. İstanbul merkezli dernek, Türkiye’nin dört bir yanından binlerce hastaya umut kaynağı olmaktadır. Kansersiz Yaşam Derneği, kanserin erken teşhisi ve tedavisi konusunda topluma yardımcı olmak, kanserle mücadele yöntemleri saptamak, gerekli projelerin gerçekleşmesine öncü ve yardımcı olmak, projeleri oluşturmak ve yönetmek, yurt içindeki ve dışındaki benzer kuruluşlarla işbirliği yapıp, ilgili yayınları izleyip, kanserle mücadelenin bilimsel olanaklarını genişletmek, ilgili araç ve gereçlerden yararlanarak kansersiz yaşam propagandası yürütmek, kanserle yaşam konusunda halkı aydınlatmak, seminerler, kurslar, konferanslar, bilimsel toplantılar, sergiler ve geziler düzenlemek, laboratuvar, dispanser, kansersiz yaşam merkezi, kemoterapi ve onkoloji merkezi kurulmasını desteklemek, teknisyenleri, uzmanları, hekimleri ve uzman hekimleri yetiştirmek için yardım ve burslar vermek, öğrenimlerine yardım etmek, hekim ve diğer sağlık personeline seminerler düzenlemek, kansersiz yaşamın yöntemlerini saptayıp mücadele için kullanılabilecek kaynaklar yaratmak amacıyla kurulmuştur.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]