Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Niksar Doğa Sporları Derneği “Keltepe İzci Yürüyüşü”

Yayınlanma:
ABONE OL

Niksar Doğa Sporları Derneği organizasyonuyla geleneksel hale gelen “Keltepe İzci Yürüyüşü”nün bu yıl 13.sü yoğun sis altında gerçekleştirildi.

14 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen Geleneksel Keltepe İzci Yürüyüşü Öğretmenevi önünde araçların hareket etmesiyle başladı.

Keltepe Yürüyüşünün başlangıç noktası olan, aynı zamanda da Çanakçı Deresi üzerine yapılması planlan Kaynar HES projesinin santral alanında araç konvoyunda bulunanları, Gülbayır Köyü Muhtarı Hüseyin Demirel, İstanbul Gülbayır Köyü Derneği Başkanı Kazım Keser ve köylüler karşıladılar.

Köy Muhtarı Hüseyin Demirel’in hoş geldiniz konuşmasının ardından, NİDOST Derneği Başkanı İlker Melikoğlu her yıl yapılan ve geleneksel hale gelen izci yürüyüşü ve bölge hakkında bilgiler verdi.

Kaynar Mevkiinde Niksar’ın gündemi konumunda bulunan Kaynar HES’i protesto konuşması yapan İstanbul Gülbayır Köyü Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Keser “Bu topraklar buralarda yaşayan ve buraları koruyan herkesin ortak malıdır. İstanbul’da yaşıyorum ama memleketimizi unutmadık, unutmayacağız. Sonunda geleceğimiz yer burası. İstanbul’dan mücadele ettiğimiz gibi burada da devam ettiriyoruz. Hep beraber suyumuzun toprağımızın heba edilmesine izin vermeyeceğiz. Belediye Başkanımız sağ olsun bize bu konuda yardımcı oldu. Bizler birlikte olduğumuz sürece bu tür zorlukların üstesinde geliriz” dedi.

“Çanakçı Susarsa Niksar’da susar”

Keltepe Yürüyüşü için Niksar’a gelerek katkıda bulunan, İstanbul Niksarlılar Derneği Başkanı Şafak Gümen’de yaptığı konuşmada “Çanakçı Susarsa Niksar’da susar” dedi. Gümen; “Bu projeyi ilk duyduğumuz andan itibaren şaşkınlıkla karşıladık. Niksar’ın içme suyu kaynaklarının yarıdan fazlasının doğduğu, debisinin ise bir santral yapımı için hiçte rantabıl olmadığı buraya Ankara’da masa üzerinde HES projesi geliştirmek ne ekonomik, ne de doğal anlamda kabul edilebilinir değil. Bu konuda yaklaşık üç aydır çalışmalar yapıyoruz, özellikle yörede bulunan köylerimizle birlikte farkındalık yaratıp halkı bilinçlendirmeye başladık. Yalnız bu proje eğer gerçekleşecek olursa burada bulunan köylerden çok daha fazla Niksar ilçe merkezini olumsuz yönde etkileyecek dolayısıyla Kaynar HES sadece burada bulunan köylerin değil çok daha fazla Niksar halkının sorunudur. Bu projeyi duyar duymaz acilen Ankara’ya gittik, dönemin iktidar ve muhalefet partilerinin milletvekilleriyle görüşmeler yaptık, Niksar Belediye Başkanımızla devamlı fikir alışverişinde bulunmaktayız zaten kendisi de burada, öyle bir durum var ki kimse Kaynar HES projesi ülkemiz için gereklidir, yapılmalıdır demiyor. Ama şu ana kadar da somut bir gelişme olmadı iptali yönünde. İnancımız bu yanlış projenin iptali yönündedir, zaten bugün burada bulunan Belediye başkanından, sivil toplum kuruluşlarına kadar oluşan bu birlik tablosu karşısında Kaynar HES in yapılmayacağı yönündeki inancımız daha da artmıştır” dedi.

Başkan Özcan: “Bu HES Olmazsa Dünyanın Sonu Değil”

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan ise Çanakçı Deresi üzerinde yapılacak olan HES’e karşı olduklarını söyledi.

Katılımcıların 13 yıldır devam eden bu etkinliğe güçlü bir katılımla destek verdiklerini belirten Başkan Özcan, “Amacımız sadece spor yapmak değil, doğanın korunması konusunda bir bilinç düzeyi oluşturmaya gayret ediyoruz. Çanakçı Deremizin, özellikle iki tarafından beslediği verimli vadimiz var. Bu vadinin içinde de birkaç tane köyümüz var. Zera Köyümüz, Gülbayır Köyümüz de bunlardan birisi. Karşı tarafta Cer ve Güvenli Köylerimiz var. Devletlerin, hükümetlerin politikaları oluyor. Bu politikaların içinde özellikle ülkemizin cari açığının en önemli unsurlarından birisi olan enerjiye yönelik son 10 yıldır devam eden politikalar var. Ancak bu politikaların belirlenmesinde devletin birinci önceliği içme suyudur. İkinci sırada toprak sulama, üçüncü sırada da enerji vardır. Aslında enerjiye olan ihtiyacımız temel ihtiyaçlarımız arasında üçüncü sıradadır. Yani olmazsa olmazımız değildir. Elektriksiz yaşama şansı buluruz ama içme suyumuz ve ihtiyacımızı karşılayacak sulama suyumuz olmadan yaşama şansı bulamayız. Bu çok önemli bir faktördür. İkincisi de şu değerli hemşerilerim, biz de Niksar Belediyesi olarak Çanakçı Deresi üzerinde yapılması planlanan ve ön lisansı alınmış bulunan HES’in yapılması noktasında sizlerle beraber, siz doğa dostlarıyla beraber ve STK’larımızla, İstanbul’daki Niksar dernek başkanımızla beraber ki şimdi buradalar, Gülbayır Köyü muhtarımız buradalar ve bir platform oluşturulmuş vaziyette. Biz de Niksar Belediyesi olarak, ülkemize enerji katkısı sağlayacağı düşünülerek planlan ama devletin enerji politikalarına en ufak bir katkı sağlamayacağını düşündüğümüz bir HES’ten bahsediyoruz. Yani bu HES olmazsa dünyanın sonu değil. Enerji açısından söylüyorum. İçme sularımız ve arazilerin sulanması açısından baktığımızda çok büyük bir kaybımız var. O yüzden biz buna karşıyız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 5 km’lik parkurdan yürüyerek Keltepe piknik alanına ulaşıldı. Piknik alanında müzikler çalındı, halaylar çekilip çeşitli oyunlar oynandı. Belediye Başkanı Özdilek Özcan’da izcilerle birlikte halat çekme yarışmasına katılarak etkinliğe renk kattı. Son olarak Niksar Belediyesi güreş takımının güreşleri heyecanla izlenmesinin ardından sporculara madalyalar takıldı.

Niksar Doğa Sporları ve Turizm Derneği (NİDOST) tarafından bu yıl 13.sü düzenlenen “Geleneksel Keltepe Yürüyüşü”ne Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, İlçe Jandarma Komutanı, Jandarma Binbaşı Hakan Kuşçu, İstanbul Niksarlılar Dernek Başkanı Şafak Gümen, İstanbul Gülbayır Köyü Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Keser, NİDOST Dernek Başkanı İlker Melikoğlu ve çok sayıda doğa severler katıldı.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]