Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Satranççı Gençler Hem Sosyal Hem Başarılı

Yayınlanma:
ABONE OL

Bahçelievler Engelliler Spor Salonu’nda 622 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören 2015 Yılı Ödüllü İstanbul Gençler Satranç İl Birinciliği Turnuvası, 3 gün boyunca devam eden çekişmeli maçların ardından 14 Haziran Pazar Akşamı gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği tarafından düzenlenen turnuvada madalyaların yanı sıra ERA Kolejleri’nin sponsorluğunda toplam 10 bin TL değerinde hediye çeki dağıtıldı. ERA Kolejleri Genel Müdürü Sezai Eyüpoğlu ve Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı satranca destek vermeye devam edeceklerini müjdeleyerek, Olimpiyat ve Dünya Şampiyonluklarını hedef gösterdiler.

Turnuvada başarılı olan gençler ERA Kolejleri ve Bahçelievler Belediyesi’nin satranca gösterdiği ilgiden dolayı çok mutlu. Hem sosyal ilişkilerinde hem de derslerinde başarılı olan bu yetenekli öğrenciler, küçük büyük herkese satranç ile tanışmalarını öneriyorlar.

Sinem Çağla Gündoğan/ Kızlar Kategorisi Birincisi ( 2014 İstanbul Yıldızlar 15 Yaş Birincisi + 2015 Türkiye Okul Sporları Genç Kızlar Birincisi):

Odaklanma Kapasitemi Ve Görsel Zekâmı Geliştirdi

Satrançla 8 yaşında tanıştım. Şu anda 15 yaşındayım. Daha önce 4 kez Türkiye Şampiyonu oldum ve Milli Takımda oynuyorum. Bu spor gerçekten görsel zekâmı çok geliştirdi. Hamleleri düşünmek ve hesaplamak öngörümü arttırdı. Derslerimde ezber yaparken, gelişen bu yeteneklerimin çok faydasını görüyorum. Satrançta bazen 6 saat süren maçlarımız oluyor. Bu nedenle maçlar, odaklanma kapasitemi yükseltti. Bu sporun faydaları ilk günden itibaren başlıyor ve uzun süre oynayınca daha belirgin şekilde hissediliyor.

Turnuvada başarılı olduğum için mutluyum. Madalyalar beni motive ediyor. Hayatım boyunca satranca devam etmek istiyorum. Bana göre, satranç oynayanlar daha sosyal. Bizler, bilgisayara aşırı ilgi duymuyoruz. Arkadaşlarımızla bir araya gelmek, yeni insanlarla tanışmak, bizim açımızdan daha önemli… O nedenle satranç oynayanların daha sosyal olduğunu düşünüyorum.

Bu turnuva için özel bir hazırlık yapmadım çünkü zaten düzenli olarak çalışıyorum. Satranç sporu sayesinde küçük yaşlardan itibaren normal şartlarda görme şansı bulamayacağım yerleri gördüm. Mesela 8 yaşındayken Vietnam’a gittim. Orada bir sürü yeni insanla tanıştım. Bence satranca başlamanın bir yaşı yok. Bu nedenle hem genç arkadaşlarıma hem de daha önce oynamamış yetişkinlere satranç ile tanışmalarını öneririm.

Kazandığım hediye çeki ile ne yapacağımı netleştirmedim ama sanırım bir telefon alacağım.

Yağmur Melek Demircan/ Küçükler Dördüncüsü:

Satranç, Matematik Dersindeki Başarımı Artırdı

Bu turnuvada Küçükler Kategorisi’nde dereceye girerek 4. oldum. İki yıldır satranç oynuyorum. Bir arkadaşım oynuyordu, ilk kez onun sayesinde tanıştım. Şu anda 9 yaşındayım. Satranca başladıktan sonra daha hızlı düşünmeye başladım. Matematik derslerime çok faydası oldu. Bence satranç, problem çözme ve hafızayı güçlendirmek konusunda oldukça yararlı. Satrancın derslerime katkısı oldu, karnem çok iyi geldi. Bu spora devam etmeyi düşünüyorum. Her gün satranç oynuyorum. Maçları daha çok hocalarımızla yapıyorum. Satranç dışında kitap okumayı ve ailemle birlikte olmayı seviyorum. Turnuvaya iyi hazırlanabilmek için benden daha iyi bilen arkadaşlarımla ve hocalarımla çeşitli hamleler üzerinde çalıştım. Bana ödül olarak verilen hediye çeki ile ihtiyacım olan teknolojik ürünleri alacağım ama bilgisayar oyunu almayacağım kesin… Çünkü bilgisayar oyunu oynamıyorum.

Lena Nur Kaymaz/ Yıldızlar Dördüncüsü:

Olaylara Bir Bütün Olarak Bakabiliyorum

Turnuvada Yıldızlar 4.’sü oldum. Milli takımda oynuyorum. 15 yaşındayım. Komşumuz oynuyordu, o sayede satrançla ilgilenmeye başladım. Maçlar, görsel zekâmı arttırdı. Şablonlar halinde düşünüp olaylara bütün olarak bakabiliyorum. Satranç sürekli hayatımda olacak. Buna kesin olarak inanıyorum. Bazıları satranççıların asosyal olduğuna inanabilir ama bu kanı çok yanlış. Tam tersi, turnuvalar, seyahatler ve arkadaşlıklar, satranç oynamanın en zevkli kısmı… Satranç dışında yüzme sporuyla da ilgiliyim. Satranç oynarken başlayan dostluklarımızı dışarıda da görüşerek devam ettiriyoruz.

Bahadır Özen/ Genel Ana Kategori Yıldızlar Birincisi ( 2015 Türkiye Okul Sporları Genç erkekler Birincisi + 2015 İstanbul Okul Sporları Anadolu Yakası Genç Erkekler Birincisi) :

Hayata Bakışım Değişti

Bu turnuvada Yıldızlar Birincisi oldum. 5 yaşından beri satranç oynuyorum ve şu anda 14 yaşındayım. Altı yıldır Milli Takımdayım. 11 yaşında Dünya Okullar Şampiyonu olmuştum. Bunun dışında birçok Türkiye birinciliğim var. Bence satranç, düşünme yolumu değiştirdi. Yani hayata bakışım değişti. Satranç benim için hayat felsefesini de geçip hayatın kendisi oldu. Satranç oynarken az da olsa risk almak gerekiyor. Beni en çok heyecanlandıran ise belirli pozisyonları önceden kurgulayarak bunu gerçekleştirebilmek! O zaman çok mutlu oluyorum. Hamleler birbirine benzese de aslında satrançta herkesin bir tarzı var. Satranç dışında masa tenisi, futbol ve basketbol da oynuyorum. Arkadaşlarımla gezmeyi seviyorum. Bu spor, yeni insanlar ve farklı çevreler edinmeme yardımcı oluyor. Ayrıca gözlemleyebildiğim kadarıyla satranç oynayanlar, bilgisayar oyunlarına ilgi duymuyorlar. Bize bilgisayar ile oynamak vakit kaybı gibi geliyor.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]