Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ukrayna’da 3G Turkcell’le hayat buldu

Yayınlanma:
ABONE OL

4 Haziran 2015 tarihi, Ukrayna’nın iletişim tarihinde bir dönüm noktası oldu. Turkcell’in yüzde 55 hissesine sahip olduğu life:) 3G teknolojisini en gelişmiş 3 taşıyıcılı versiyonuyla  müşterilerinin kullanımına sundu.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de gerçekleştirilen lansman törenine, life:) Genel Müdürü Erdal Yayla ev sahipliği yaptı. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’nun katıldığı törende Ukrayna resmi makamlarından çok sayıda konuşmacı da söz aldı. 

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Akça: “Bu yatırımla iki ülke ilişkisine katkı yapmaktan dolayı gururluyuz.”

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, yaptığı konuşmada, Turkcell’in Ukrayna’daki 3G yatırımıyla, Türkiye ve Ukrayna arasındaki en önemli ekonomik bağlardan birini, bir üst seviyeye taşıdığını vurguladı. Akça, sözlerine şöyle devam etti:

“Birkaç ay önce ülkelerimizin liderlerinin himayesinde Ukrayna’ya inancımızı gösteren 3G lisansı yatırımımızı, sembolik bir çek takdimiyle tarihe not düşmüştük. Bugün bu tarihi anı, hep beraber tamamına erdirmenin mutluluğu içerisindeyiz.Ukrayna’yı ülke çapında 3G ile buluşturmanın gururunu yaşıyoruz.

 

Bugün 3G ile Ukrayna’da yaşayanların hayatını değiştirmekle kalmıyor, ülkelerimiz arasındaki mesafeyi de kısaltıyoruz. Turkcell olarak, ülkemizin Ukrayna ile kurduğu sıcak ilişkiye bu şekilde katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Sayın Petro Poroşenko’nun 2017 için belirledikleri 10 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine de,  yatırımlarımızla ve iki ülkenin iş dünyalarını yakınlaştırarak katkı sağlayacak olmaktan memnuniyet duyuyoruz.  ”

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu: “Ukrayna Turkcell’in uluslararası yatırımlarına en iyi  örnek” 

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ise Turkcell’in Ukrayna’nın potansiyeline inandığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: 

 

“Turkcell’in tecrübesiyle, birikimiyle, teknolojisiyle bu ülkeye, bu ülkenin insanlarına ve kurumlarına değer ve fayda sunmaya devam edeceğiz. 3G yolculuğunda teknolojisini sürekli bir adım yukarı taşıyan Turkcell, Ukrayna’da da life:)’ın gelişmiş 3G+ hizmetine ışık tutuyor ve bu ülkeyi de en yüksek standartlar ile 3G teknolojisine kavuşturuyor. life:)’ın 3G+ hizmeti sayesinde, Ukrayna da, 63,3 mbps’ye varan  hız ile dünya rekoru kıran 3 taşıyıcılı mobil internet teknolojisini kullanmanın avantajını yaşayacak. 

Ukrayna, Turkcell’in uluslararası operasyonlarında bir başarı hikayesi ve deneyimlerimizi  bölgeye taşırken bizim için bir pilot ülke olacak. Teknolojimiz sayesinde, Türkiye’de olduğu gibi bölgede de, müşterilerimizin yaşayış, öğrenme ve eğlenme biçimlerini değiştirmeye ve işlerini daha verimli hale getirmelerini sağlamaya talibiz. Bunun Türkiye’deki yansımalarını ve hayata katkılarını hep beraber yaşayarak gördük. Şimdi sıra Ukrayna’da. Bu ülkedeki müşterilerimize bizi tercih ettikleri için ve ekiplerimize de bu başarılı lansmanı gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyoruz.”

Ukrayna devletinden tam destek

Törende konuşan Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı Aivaras Abramovicius life:)’ın Turkcell’in Türkiye’den sonraki ikinci büyük yatırımı olduğuna dikkat çekti. 3G ihalesinin öneminin altını çizen bakan “Umarız Turkcell’in bu yatırımı başka yatırımlara ve yatırdımcılara da örnek olur” diye konuştu.”

Ukrayna Devlet Başkanlığı İdaresi’ni temsil eden Dmytro Shymkiv, Turkcell ve life:)’ı ülkenin dijital dönüşümüne sağladığı katkıdan dolayı tebrik ederek, “Bu teknoloji Ukrayna vatandaşlarının e-devlet ve mobil ödeme gibi hizmetlere daha kolay ulaşabilmelerini sağlaması açısından çok önemli.” dedi.

 

Ukrayna bilişim ve telekomünikasyon sektörünün düzenleyici kurumu NCCIR’ın Başkanı Alexander Zhyvotovsky, life:)’ın Ukrayna GSM pazarının en yeni oyuncusu olmasına rağmen 3G teknolojisinin ülkeye getirilmesi konusunda üstlendiği liderliğe dikkat çekti. Zhyvotovsky, “Yoğun çalışmalarını her aşamada gördügümüz life:) Ukrayna telekom pazarının yükselen lider adayı” diye konuştu.

Törende söz alan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Parlemento Komisyonu Başkanı Alexander Danchenko ise “life:)’ı ilk olmalarından dolayı kutluyorum. Bu teknoloji Ukrayna ekonomisinin gelişimi için çok önemli” dedi. 

Törende konuşan Türkiye Büyükelçisi Yönet Can Tezel, Turkcell’in bu yatırımının Türk iş dünyasının zorlu koşullarda dahi Ukrayna’ya yatırım yapmaya devam edebileceğini gösterdiğini, Ukrayna adına büyük bir başarı olan 3G lansmanının, bir Türk şirketinin katkısıyla yapılmasından gurur duyduğunu söyledi.

Kozmonot Kadeniuk: “Tarihi anın parçası olmaktan mutluyum”

 

1997 yılında NASA’nın Columbia mekiği ile uluslararası bir görevde yer alarak Ukraynalı’nın ilk kozmonotu olan Leonid Kadeniuk, Ukrayna’nın 3G iletişim teknolojisiyle tanıştığı tarihi anın bir parçası olmaktan gurur duyduğunu söyledi. İletişim teknolojilerinin uzay endüstrisinin gelişiminin en önemli parçalarından biri olduğuna dikkat çeken ünlü kozmonot, “Cep telefonunu 1996 yılında Houston’da ilk kez gördüğümde kablosuz bir iletişim cihazı kullanmak çok sıra dışı gelmişti. Şimdi de sıradışı 3G teknolojisine Ukrayna’da ulaşıyor olmanın büyük bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum. life:) bu teknolojiyi Ukraynalılar ile tanıştırdığı için teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” diye konuştu.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Neden Güçlü İletişim Özelliklerine Sahip Bir Cep Telefonu Taşımalısınız?

Günümüzün birbirine bağlı dünyasında, uluslararası seyahatlerde iletişimi kolaylaştırmak için cep telefonlarının rolü önemlidir. Rahat bir tatil veya iş seyahati yaparken güçlü iletişim özelliklerine sahip bir cep telefonuna sahip olmak seyahat deneyiminizi önemli ölçüde artırabilir ve size birçok avantaj sağlayabilir. Uluslararası Seyahatlerde Gelişmiş Mobil İletişimin Kritik Rolü İLGİLİ HABER Türkiye’nin En İyi Sanal Sunucu Sağlayıcıları: Size […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]