Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Bostancı Atatürk Ortaokulu’nun Etkinlikleri

Yayınlanma:
ABONE OL

BOSTANCI
ATATÜRK ORTAOKULU’NUN
ETKİNLİKLERİ
“Okul sayesinde, okulun vereceği ilim ve fen sayesindedir ki; Türk milleti, Türk sanatı, Türk iktisadiyatı, Türk şiir ve edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.” M. K. Atatürk
COMENİUS ÇOK TARAFLI OKUL ORTAKLIKLARI PROJESİ

Bostancı Atatürk Ortaokulu Müdürü Ruhi Ekşi’nin belirttiğine göre: “Beş gün süren Comenius Projesi Türkiye çalışması; 04-08 Mayıs 2015 tarihlerinde ortaokulumuzda gerçekleşti. Çalışmaya ortak ülkelerden 30 öğrenci ve 17 yabancı öğretmen katıldı.

Okulumuzda yürütülen ve desteklemiş olduğumuz projenin koordinatörü Özel Eğitim Öğretmeni Zülfü Karakaya, Proje Sorumlusu İngilizce öğretmeni Hanife Hande Gökçen ve Bilgi Teknoloji Öğretmeni Zühal Turanlı.

Comenius projesi; Avrupa Birliği Bakanlığı -Türkiye Ulusal Ajansı´nın bir alt programıdır ve AB Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir. Projeyi ortak yürüttüğümüz ülkeler; Fransa(koordinatör), İtalya, Polonya, Finlandiya, Almanya, İspanya, Sardunya’dır. Projemiz, 7 ayrı ülke ile eşzamanlı olarak yürütülmekte olup, farklı milletlerden ve kültürlerden öğrenci, öğretmen ve okul profillerinin (görüntü) karşılaştırılması, birbirlerine tanıtılması ve paylaşılmasını hedef almıştır.

Projemizin genel amacı; okulların oyunları, derslerde nasıl kullandıklarına dair bilgi edinmek ve kültürlerini tanıtmalarını sağlamaktır. Bu sayede; öğrenci, öğretmen, yönetici ve velilerimiz farklı ülkelerdeki okulların eğitim sistemleri, okul profilleri ve kültürlerini tanıma ve anlama fırsatı bulacak; bu da bizlere çok farklı denetim ve bakış açıları kazandıracak, ayrıca öğrencilerimizin yabancı dili kullanmaya olan ilgi ve istekleri artacak, bu alanda yapacakları çalışmalarla İngilizcelerini geliştirme imkânı bulacaklardır. Böylece çocuklarımız farklı dil, din, ırk ve yaşayış özelliklerine sahip diğer öğrencilerle iletişime geçme fırsatı yakalayacaklardır.

Proje sürerken ortak ülkeler birbirleriyle çeşitli zamanlarda yurtdışı hareketlilikleri de gerçekleştirecektir.

Bostancı Atatürk Ortaokulu tarafından yürütülen ve Ulusal Ajans tarafından kabul görmüş olan proje; 2013 yılından itibaren “Comenius-Games” konulu Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklıkları projesi olup 2015 yılsonuna kadar sürecektir.

***

BİLİM FUARI

BİLİME İZ BIRAKALIM

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı çerçevesinde Bostancı Atatürk Ortaokulu’nda düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı, 12 Mayıs 2015 Salı günü saat 11.00’de başladı.

Okul Müdürü Ruhi Ekşi’nin açış konuşmasından sonra çağrılı konuklar ile TÜBİTAK – İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Temsilcisi, kimi okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katılımlarıyla açılışı yapılan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarında; 34 Fen Bilimleri, 7 Matematik, 7 Teknoloji Tasarım ve 3 Sosyal Bilimler olmak üzere toplam 51 proje sergilendi.

Proje koordinatörü ve proje danışman öğretmenlerinin yönetiminde çalışmaya katılan öğrencilerin başarısı gözlendi! Öğrencilerin bilim kültürlerinin geliştirilmesine yönelik olarak düzenlenen fuarlar ile öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmaları sağlanarak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturuldu. Bu ortamda araştırmasını sunan öğrenciler, üretebilmenin coşkusunu, ürettiğini başkalarıyla paylaşmanın mutluluğunu ve bunların kendilerinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşadılar!

Çağrılı olduğum Bostancı Atatürk Ortaokulu’nun “Bilim şenliği” izlenmeye değerdi! Kadıköy ilçesinden şu konuklar katıldı.

Kadıköy İlçe Milli Eğitim müdürlüğü Şube Müdürleri Akın Sağırkaya, Muhammet Türkmen ve Sadık Aslan; Hayrullah Kefoğlu AL Müdürü Başöğretmen Dr. Bahire Eken, İntaş A. İmam Hatip Lisesi Müdürü Ertan Saygın, Hacı Mustafa Tarman AL Müdürü Hikmet Parlar, İlhami Ertem Ortaokulu Müdürü Recai Gerdan, Hakkı Değer Ortaokulu Müdürü Abdülkadir Şengün, İhsan Sungu İlkokulu Müdürü Mahmut Çetinkaya, Mehmet Karamancı İlkokulu Müdürü Yılmaz Adıgüzel, 23 Nisan Zehra Hanım İlkokulu Müdürü Mustafa Çendik, Göztepe İlkokulu Müdürü Mehmet Akgül, Kazım Karabekir İlkokulu Müdürü Mustafa Sarıkaya…

Okul müdürü Ruhi Ekşi başkanlığındaki etkinliğin proje koordinatörlüğünü Neşe saygılı ile TÜBİTAK adına İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arge Bölümü Sorumlusu Hasan Bilici yaptılar. Okulun Müdür Yardımcıları Nurdan Lale Türer ile Süleyman Çolak, gerekli çaba ve çalışmayı gösterdiler.

Okul Müdürü Ruhi Ekşi, konuklarına hitaben yaptığı konuşmasında: “Hayatımızın bilimsel ve teknolojik içerikle örüldüğü ve bu içeriğin doğru algılanabilmesinin ve değerlendirilmesinin bilimsel bir altyapı gerektirdiği gerçektir.

Toplumun sağlıklı bir algılama ve değerlendirme yetisine sahip olabilmesi için bireylerin küçük yaşlardan itibaren veri toplama ve ilişkilendirme, neden ve sonuç bağı kurabilme, yöntem ve model kullanıp geliştirebilme gibi konularda yeterli eğitimi alması, bilgiye dayalı karar alabilmesi ve eleştirel bir bakış açısı geliştirebilmesi gerekmektedir.

Bilimsel etkinlik ve organizasyon arasında bilim fuarları bu amaçları gerçekleştirmek açısından önemli bir yer teşkil etmektedir.

Tübitak Bilim Fuarları; bilimin hayattaki önemini kavramaya ve derslerde daha yüksek motivasyonla (isteklendirme) devam etmeye yardımcı olur. Belirlenen konularda kişisel keşifleri yapma olanağı sunar. Böylece derslerden, kitaplardan ve laboratuar uygulamalarından öğrenilenleri pekiştirir.

Bilim Fuarları; öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayarak bir eğitim ve öğrenme metodu olarak karşımıza çıkmaktadır. Çevreye bilimsel bir gözle bakmayı sağlar. Bireysel yaratıcılığın farkındalığına, yeni becerilerin geliştirmenize ve merak edilen konular hakkında bilgi sahibi olmaya katkıda bulunur.” sözcükleriyle seslendi.

Okulun ayrı sınıflarda; Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler ve Matematik öğretmenleri rehberliğinde öğrenciler tasarımlarını sundular. İzlemeye gelen konuklara ve velilere açıklamalarda bulundular.

Güzel bir atasözümüzle yazımı noktalamak isterim: “Bilgi, gençlikte dikilen, ihtiyarlıkta meyvesi alınan bir ağaçtır.”

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]