Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Keşke Çadırda Eğitim Yapsaydık

Yayınlanma:
ABONE OL

KEŞKE ÇADIRDA EĞİTİM YAPSAYDIK DA
MÜFREDAT VE DERS KİTAPLARINI YENİLESEYDİK

Yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube, ‘’İYİ YÖNETİM-DOĞRU YÖNETİCİ’’ sloganıyla hazırladığı ‘’YÖNETİCİ OKULU’’ programının açılışı Tuzla Belediyesi Nikah Ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti.

Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat YAVUZ’un açılış konuşması ile başlayan programda yüzlerce eğitim yöneticisi bir araya geldi.

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

YAVUZ: Dert Edinen Yöneticiye İhtiyacımız Var!
Bugün eğitimin bütün yükü bizim omuzlarımızda ve gördük ki bir toplumu köprüler, gökdelenler, barajlar, yollar yaparak dönüştüremiyoruz. Artık okullarımıza, çocuklarımıza, evimize ve sokağımıza daha sağlam bir bilinçle sahip çıkmalıyız.
Bir işi doğru yapabilmek için onu dert edinmeli, sonra da onun bilgisine sahip olmalıyız. Bugün burada eğitimi ve eğitim yönetimini dert edinenler var. Dert ve çaba bir arada olunca başarı gelecek ve yetiştireceğimiz yeni nesil geleceğimize sahip çıkmaya devam edecektir.

YAVUZ: Neden Yönetici Okulu!
Ülkemizde eğitim ve okul yöneticiliği konusunda ihtiyaç duyulan donanımlı eğitim ve okul yöneticilerinin yetiştirilmesinin yanı sıra eğitim ve okul yönetimi alanında değişen ve gelişen bilgilerin yöneticiler tarafından edinilmesi kaçınılmaz olmuştur.
Eğitim-Birsen İstanbul 4 No’lu Şube olarak üyelerimiz için hazırladığımız eğitim programı bu amaca yöneliktir. Var olan yöneticilerimizi gelişen ve değişen bilimsel yaklaşımlardan haberdar etmek, yönetici adayı olan üyelerimize bu bilgileri ulaştırmak için yöneticilik okulu faaliyetlerine başlama kararı aldık.
Yeni Türkiye’nin nesillerini yetiştirecek olan okullarımızın başında, sevk ve idaresinde görev alan eğitim yöneticilerinin eğitim yönetimine ihtiyacı olan desteği vermek için yönetici okulunu kurduk.
Açılış programı vesilesiyle kullandıkları bu güzel mekanı kendilerine tahsis eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi YAZICI’ya minnettar olduklarını belirten YAVUZ: ‘’Evinden, emeğinden yaptığı fedakarlıklarla, risk alan, dert dinleyen, yeri geldiğinde tehdit edilen, sıkıntı çeken ve bugün itibariyle 5.600 üye ile şube alanımızdaki tüm ilçelerde yetkiyi alan, Şube Yönetim Kurulu Üyelerime, İlçe Temsilcilerine ve Yönetimlerine ,Eğitim Komisyonumuza, Kadınlar Komisyonu Başkan ve Üyelerine, İş yeri Temsilcilerine ve siz salonu doldurarak sendikasına ve ülkesine sahip çıkan, yüreği heyecan dolu, eğitim yöneticisi arkadaşlarıma teşekkür ederim.’’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Programa konuşmacı olarak katılan Tarihçi Prof. Dr. Mehmet ÇELİK ‘’Tarihin Kırılma Noktasında Eğitim Yöneticisinin Rolü‘’adlı bir konferans verdi.

ÇELİK: 45 Günde Öğretmen Olanlar Vardı!
Eğitim meselesini orta çağdan alarak günümüze kadar olan dönemleri değerlendirdi ve özellikle yetmişli yıllarda yapılan yanlışlara dikkat çekerek ‘’Bu gün eğitim yatırımı olarak bina ve bilişime yatırım yapılmasını eleştirerek, -keşke çadırda eğitim yapsaydık da müfredat ve ders kitaplarını yenileseydik’’ dedi.
Milletimizin Sağ-Sol diye ayrıştırıldığı, adeta bir çatışma ortamına sürüklendiği yıllarda çok ilginç olaylar yaşanmıştır. Örneğin ; Üniversitede öğrenci kendini tanıtırken; derse giren Öğretim Görevlisi sağcıysa ismini söyledikten sonra ‘’Ne Mutlu Türküm Diyene’’ , solcuysa ‘’Tek Yol Devrim’’ diye eklerse derslerden geçer not alırdı.
Başka ilginç bir örnek daha . Bu ülkede posta yoluyla öğretmen olanlar var. Mektup ile önce sorular adrese gönderilir, sonra kitaplar gönderilir ardından o sorular evde cevaplanır. Böylece 45 günde öğretmen olunur. Geçtğimiz dönemlerdeki birkaç nesli bu şekilde öğretmen olanlar yetiştirdi. Okulları da bu yolla öğretmen olmuş müdürler yönetti.
Artık günümüze gelindiğinde bir çok kavramın değiştiğini , birçok kurumun dönüştüğünü gözlemlediğini belirten ÇELİK :’’ Yönetici Okulu’’ adıyla böyle güzel bir çalışma yapan Eğitim-Bir Sen Yöneticilerine gayretlerini takdir ettiğini belirterek , okul yöneticilerinin geçmişte yapılan yanlışlardan ders çıkaran, geleceğe yeni bir ufukla bakan yöneticiler olmasını temenni ettiğini belirtti.

İstanbul Milletvekili Erol KAYA, MEB Din Öğretimi Daire Başkanı Abdulhalık BAŞ, İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami ÇELİKCAN, Eğitim-Bir Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Erol ERMİŞ ve çok sayıda İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürünün de katıldığı program konferansın tamamlanmasıyla sona erdi.

Yönetici Okulu Çalışmasında Yapılacak Çalışmalar şu şekilde;
1- Kariyer Yönetimi ve Kurum Kültürü
2-Liderlik
3-Okul Bütçe Yönetimi
4-Toplantı ve Zaman Yönetimi
5-Değişim Yönetimi
6-Performans Yönetimi ve Değerlendirme
7-Çalışma ve Stres Yönetimi
8-Stratejik Yönetim
9-Etkili Karar Alma
10-Takım Oluşturma ve Takım Yönetimi
11-Proje Yönetimi
12-Kurumsal İletişim
13-Mevzuat Seminerleri Dizisi

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]