Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İSEM “Engelliler Haftası” Etkinlikeri

Yayınlanma:
ABONE OL

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
ENGELLİLER MÜDÜRLÜĞÜ
(İSEM)“ ENGELLİLER HAFTASI ” ETKİNLİKLERİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM), toplumumuzda engellilik konusunda sosyal farkındalığı arttırmak amacıyla Türkiye Engelliler Haftasında çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Engelliler Müdürlüğü (İSEM), 11-25 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştireceği farkındalık etkinlikleri programı aşağıdadır.
11 Mayıs 2015 / EYÜP MEYDANI ENGELLİ ASKER UĞURLAMASI

Avrupa Yakası’nda Eyüp ve Esenler Belediyeleri ile ortaklaşa düzenlenecek olan Temsili Askerlik Töreni için; Eyüp Sultan Meydanı’ndan yapılacak dualarla 23. Motorlu Piyade Tümeni Hasdal Kışlası’na engelli askerler uğurlanacak.

Anadolu Yakasında ikamet eden engelli askerler de Sancaktepe General İsmail Hakkı Tunaboylu Kışlası’nda yemin törenlerine katılacak. Temsili şekilde askere uğurlanacak engelli gençlere, anneleri ve yakınları tarafından kınalar yakılacak, türküler söylenecek.

Engelli Asker Uğurlamaları (Avrupa Yakası)
Tarih : 11.05.2015, Pazartesi
Yer : Eyüp Sultan Meydanı
Saat : 09.45-11.00

11 Mayıs 2015 / ENGELLİ ASKERLERİN YEMİN TÖRENLERİ

Genel Kurmay Başkanlığı’nın büyükşehir belediyeleri ve yerel belediyelerle ortaklaşa Türkiye Engelliler Haftası dolayısıyla her sene temsili olarak tertip ettiği “Bir Günlük Askerlik Eğitim ve Yemin Töreni Programı”; engelli ve ailelerinin, yaşadıkları topluma aitlik duygusunun pekişmesi, askerlik coşkusunu yaşaması ve bir beraberlik kültürü oluşması amacıyla gerçekleştiriliyor.

Her yıl temsili olarak gelenekselleşmiş bir şekilde yapılan “1 Günlük Askerlik Eğitim ve Yemin Töreni Programı”nda engelli gençlerin askerlik heyecanı ve ailelerinin yaşadığı sevinç renkli görüntülere sahne oluyor.

BİR GÜNLÜK TEMSİLİ ASKERLİK EĞİTİM ve YEMİN TÖRENİ
ANADOLU YAKASI

11.05.2015
Sancaktepe General İsmail Hakkı Tunaboylu Kışlası
10.00-15.00 Askeri Eğitim
15.00-17.00 Yemin Töreni
BİR GÜNLÜK TEMSİLİ ASKERLİK EĞİTİM ve YEMİN TÖRENİ
AVRUPA YAKASI

23. Motorlu Piyade Tümeni Hasdal Kışlası
09.45–11.00 Asker Uğurlaması Eyüp Meydanı
11.00-15.00 Askeri Eğitim
15.00-17.00 Yemin Töreni

13-16- Mayıs 2015 / 81 İLDEN 81 MİSAFİRİM VAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Omurilik Felçlileri Derneği ile ortaklaşa Türkiye’nin 81 ilinden 81 ortopedik engelli bireyi 13-16 Mayıs tarihleri arasında  İBB Florya Engelliler Yaz Kampı’nda misafir edecek.

3 gece 4 gün boyunca İBB Engelliler Yaz Kampı’nda konaklayacak olan 81 ortopedik engelli bireyin onuruna her gün özel aktiviteler düzenlenecek. 81 İlden 81 Misafir Projesi’nin ilk gününde İBB Florya Engelliler Yaz Kampı’nda Açık Hava Sanat Atölyesi oluşturulacak. 81 ortopedik engelli misafirin katılımıyla ebru, takı tasarımı ve resim gibi görsel sanatlar uygulamalarının gerçekleştirileceği etkinlik; sanat aşkının engel tanımadığını, tekerlekli sandalyeler üzerinden icra edilen sanatla, zengin bir görsellikte sunacak. Sanatseverlerin büyük ilgi göstereceği etkinlikte; ortopedik engelli bireyler, zihin ve gönül potansiyellerini yetenek olarak sergilerken sporsever misafirler için de bocce ve masa tenisi turnuvaları yapılacak. 81 ilden 81 misafirim var projesinde 81 misafir tarafından Galatasaray Spor Kulübü ziyareti de bulunuyor. İSEM Gösteri Sanatları Grupları ile İSEM profesyonel müzik grupları her gün düzenlenen eğlence programlarında sahne alacak.

14 Mayıs ikinci günün programında; 81 misafir, İstanbul Akvaryum tesislerini ziyaret edecek; ardından engellilik ve sağlıklı yaşam üzerine özel sağlık seminerlerine katılacaklar.

15 Mayıs tarihinde kültür sanat aktiviteleri kapsamında 81 ortopedik engelli birey tarafından Miniatürk ve Rahmi Koç Müzesi gezilecek ve 81 misafir onuruna özel boğaz turu düzenlenecek. Oriantring, badminton, bocce turnuvalarının da gerçekleştirileceği üçüncü günde sürpriz eğlence programları olacak.

81 İlden 81 Misafir ziyareti kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Yaz Kampı’nda her gün misafirlerin onuruna İSEM Gösteri Sanatları Grupları, İSEM X, İSEM Sıra Gecesi, İSEM Mehteran ekibi müzik grupları konser verecek, geceleri açık hava sinema gösterimi yapılacak.

Program Adı : 81 İlden 81 Misafirim Var.
Tarih : 13 Mayıs 2015 Saat: 09.00 ile 16 Mayıs 2015 Saat: 13.00
Yer : İBB Florya Engelliler Yaz Kampı

14 MAYIS /İSTANBUL ENGELLİLER ARASI ATLETİZM, BİSİKLET ve OKÇULUK YARIŞMALARI

İstanbul Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü, İBB Spor Klübü, Spor A.Ş. ve İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştireceği yarışmalar; zihinsel, bedensel, işitme ve görme engelliler kategorilerinde düzenlenecek. Yaklaşık olarak 300 engelli sporcunun değişik branşlarda katılacağı yarışmalar kıyasıya bir heyecan yaşatacakken çarpıcı bir görsellik de sunacak.

Program Adı : İstanbul Engelliler Arası Atletizm, Bisiklet ve Okçuluk Yarışmaları
Saat : 10.00-14.00
Yer : İBB Cebeci Spor Kompleksi

25 Mayıs 2015 / İBB ENGELLİLER YAZ KAMPI KAPILARINI 21. KEZ ENGELLİ VE AİLELERİNE AÇIYOR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Engelliler Müdürlüğü (İSEM), 2015 yaz döneminde Florya Engelliler Yaz Kampının kapılarını 21. kez engelli ve ailelerine açıyor.

Engelli ve ailelerini sosyal yaşamın her alanında destekleyerek engelli ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlayan İSEM, denize karşı 60 bin metrekare alana yayılan, tam donanımlı 55 kamp evinden oluşan Florya Engelliler Yaz Kampını özel bir açılış töreniyle engellilerin hizmetine sunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ın gerçekleştireceği Engelliler Yaz Kampı 2015 Yılı Sezon Açılış Töreninde, yetenekli engelli müzisyenlerden oluşan İSEM Müzik ve Gösteri Sanatları Toplulukları sergileyecekleri canlı performans ile davetlilere keyifli anlar yaşatacak. İSEMX, İSEM Mehteran Ekibi, İSEM Anadolu Müzik Grubu, İSEM Sıra Geceleri Müzik Gruplarının sahne alacağı açılış programında ayrıca İSEM Horon ve Bale Dans Gösteri Grubu canlı performans yeteneklerini sergileyecek.

Engelliler Yaz Kampı açılış programında sürpriz animasyon ve özel eğlence gösterileri de yer alacak.

Florya Engelliler Yaz Kampı, tam donanımlı kamp evlerinden kafeteryasına, çocuk bahçesinden internet kafe, spor tesisleri ve yürüyüş parkuruna, boğaz turlarından açık hava sinemalarına değin tüm altyapı ve tesisleriyle yeni misafirlerini ağırlayacak.
ENGELLİLERE KLİMALI, MÜSTAKİL ODALARDA TATİL; Toplam 60 bin m² alan üzerine Florya sahiline kurulmuş yaz kampında engelli ve engelli yakınları tatil yapacak. Televizyon, klima, 24 saat sıcak su imkânı, telefon, kamelya ve çiçek bahçesine sahip 55 müstakil evin bulunduğu kampta engelli ve engelli yakınları 1 hafta boyunca tatil yapıyor.
HER TÜRLÜ SOSYAL TESİSE SAHİP KAMP ALANI; Kafeterya, çocuk bahçesi, internet kafe, süs havuzu, yürüyüş parkurları,  voleybol ve basketbol sahaları, masa tenisi ve satranç oyun alanları, engelli ve engelli yakınlarına hizmet veriyor.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da kamp süresince tarihi ve turistik geziler, konserler, şenlikler, spor organizasyonları ve seminerler düzenlenecek. Gece aktivitelerinde ise doğum günü kutlaması, bilgi ve yetenek yarışmaları, film gösterimi, veda partisi gibi etkinlikler yer alıyor.
Program Adı : Engelliler Yaz Kampı 2015 Yılı Sezon Açılış Töreni
Tarih : 25 Mayıs 2015 Pazartesi
Saat : 13.30-17.00
Yer : Florya Engelliler Yaz Kampı
Adres : Yeşilköy Mah. Kazım Silivri Sok. No: 36/1 Florya

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]