Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

TKF Başkanı Yarar; “Daha pistin başındayız”

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye’de kayak sporu son bir yılda büyük ilerleme gösterdi
TKF Başkanı Yarar; “Daha pistin başındayız”
TKF Başkanı Erol Yarar yeni yönetimin ilk yıl icraatlarını değerlendirdi. Yeni TKF yönetiminin ilk yılında sporcular, Kayakla Atlama dalında şampiyona birinciliği de dahil olmak üzere Türkiye tarihinde ilk kez görülen sportif başarılara ulaştılar.
TKF bir yılda, Kayak Çalıştayı düzenlenmesi, FIS işbirliğinde ilk kez düzenlenen dünya kupaları, Finli ünlü antrenör Niemela Pekka ile anlaşma yapılması, yüzde 100 yerli kayak kıyafetlerinin üretilmesi, Kış Olimpiyatları çalışma süreci, Türkiye’yi bir kış sporları merkezi haline getirmek için hükümetle birlikte yürütülen çalışmalar, kayak yarışmalarının ilk kez naklen yayınlanması, Türkiye’nin ilk kış sporları dergisi S8+’ın yayınlanması ve kayak sporunun gelişmesi için gerekli altyapının planlanmasına yönelik yurt dışı temaslarda bulunmak gibi çok önemli çalışmalar gerçekleştirdi.
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, kayak sporunda son bir yılda elde edilen başarıları ve yönetim olarak gerçekleştirdikleri tüm çalışmaları kamuoyu ile paylaştığı bir basın toplantısı düzenledi. TKF Yönetimini devraldıkları son bir yılda, Türkiye tarihinde görülmemiş sportif başarıların yanı sıra kayak sporunun gelişmesi konusunda da pek çok “ilk”e imza attıklarını belirten Erol Yarar, geçtiğimiz yıllarda sadece 8 yarışma ile sezon kapatılırken, bu sezon toplam 32 yarışma düzenlendiğinin altını çizdi.. Yarar, “Daha pistin başındayız, yapacak çok işimiz var. Sporcu havuzumuzu genişleteceğiz, katıldığımız yarışma sayısını artıracağız, madalyalı sporcu sayımızın artması en büyük hedefimizdir. Bu doğrultuda her branşımızın başına pekçok sayıda dünya ve olimpiyat şampiyonu yetiştirerek kendini kanıtlamış en iyi antrenörlerle görüşmelerimizi sürdürmekteyiz. Bugün aramızda bulunan Phil McNichol ABD Alp milli takımını olimpiyatlara hazırlamış, 2006 yılında Ted Ligerty’nin olimpiyatlarda altın madalya almasını sağlamış baş antrenördür: Öncelikli hedefimiz milli antrenörlerimizin uluslararası tecrübeli antrenörlerle bilgi seviyelerini geliştirmek ve dalında başarılı olmuş uluslararası antrenörlerle anlaşmalar yaparak milli sporcularımızın olimpik hedefler doğrultusunda gelişimini sağlamak ve ülkemiz kayak eğitim sistemini uluslararası standartlara taşımaktır.

Sportif başarılar

Kayakla Atlamada bir Türk sporcunun ilk kez bir altın madalya kazandığını belirten Yarar, sportif başarıları şöyle sıraladı: “İlk başarımız ABD’nin Vermont eyaletinde bulunan Brattleboro’da düzenlenen Kayakla Atlama FIS Cup da sporcumuz Samet Karta’nın Türkiye tarihinde ilk kez altın madalya almasıydı. Takımdaki tüm sporcularımız, dünyanın bu alandaki en önemli antrenörlerinden biri olan Finlandiyalı Niemela Pekka ile 6 ay çalıştılar ve hepsi kayakla atlama mesafelerini yüzde 50 arttırdılar. Samet ise atlayışı ile altın madalya kazandı. Ardından Alp Disiplini U16 Erkekler kategorisinde Kaan Şamgül, Fransa-Pra Loup Uluslararası Çocuk Kupası’nda slalomda üçüncülük kupasını aldı. Kaan, 66 sporcu arasından genel sıralamada üçüncü olurken 2000 doğumlu sporcular arasında en iyi yarışma zamanını da elde etti.. Türkiye bu yarışmada 13 ülke arasında 5. sırada yer aldı, Alp Disiplini U14 kızlar kategorisinde Yael Sadioğlu slalom yarışmasında beşinci, Emine Köksal ise büyük slalom yarışmasında altıncı oldu. Son olarak da İsveç’in Tarnaby Kayak Merkezi’nde düzenlenen; “FIS Alp Disiplini Çocuk Kupası” nda, U14 Erkekler kategorisinde sporcumuz Asrın Beceren ikinci oldu ve gümüş madalya kazandı.”

2019 EYOF’da hedef altın madalya, 2016’da Kış olimpiyatlarının ülkemizde düzenlenmesi

TKF olarak en önemli hedeflerinden birisinin dünya çapında sporcular yetiştirmek olduğunu belirten Yarar, “Bu sonuçlar bizleri çok mutlu etti ancak henüz orta ve uzun vadeli hedeflerimizin ilk basamağındayız. 2019’da Erzurum’ da yapılacak olan EYOF oyunlarında ülkemize altın madalya kazandırmak ve daha sonrasında daha büyük yarışmalarda madalya almak istiyoruz ve çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. 2026 Kış Olimpiyatlarının ülkemizde organize etmek ise en büyük hedefimiz.” dedi.

Yarar, bu yıl uygulanan Kayak Ligi sistemi sayesinde sporcu havuzunun genişletildiğini belirtti ve özellikle U12 ve U10 kategorilerinde birçok yetenekli sporcu tespit ettiklerini, yaz ayları ile birlikte bu sporcuların gelişimine yönelik bölgesel kamplara ağırlık vererek önümüzdeki sezona hazırlanacaklarını da ifade etti. Erzincan Belediyesi’nin 2015’de 4000 çocuk seçeceğini ayrıca başka illerde de spora yetenekli çocukların tarama çalışmaları sürdürüleceğini belirten Yarar ülke genelinde de 4 milyon kişinin kayak sporuna entegre edilmesini hedeflediklerini kaydetti.

TKF yönetimini devraldıkları son bir yıl içinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgi veren TKF Başkanı Erol Yarar, Türkiye’nin en büyük yatırım projesinin yanı sıra ilk Türkiye Kayak Çalıştayı’nın düzenlenmesi, yeni Kayak Akademileri’nin kurulma çalışmalarını, FIS ile işbirliği gerçekleştirerek TKF’nin uluslararası camiada da tanıtılması, Türkiye’deki yarışma sayılarının arttırılması, milli takım antrenörü Niemela Pekka ile anlaşılması, Big Air İstanbul ve Erzurum Winterfest organizasyonlarının düzenlenmesi, kayak yarışmalarının ilk kez naklen yayınlanması, kulüp standantlarımızın yükseltilmesi ve Türkiye’nin ilk kış sporları dergisi S8+’ın yayın hayatına başlaması gibi konuların TKF’yi ve ülkemizi her geçen gün bir adım daha ileri taşıdığını belirtti. Yarar, yıl boyunca gerçekleştirdikleri yurt dışı temaslarla da Türkiye’de kayak sporunun gelişmesi için bu alanda gelişmiş ülkelerin deneyimlerini Türkiye’ye taşımak konusunda ilerleme kaydettiklerini belirtti.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]