Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Türkiye İçin Tarihi Gün

Yayınlanma:
ABONE OL

“ESERİNE İYİ BAK TÜRKİYE, GÜNEŞLİ GÜNLER BAŞLIYOR”

TÜRKİYE İÇİN TARİHİ GÜN;

Avrupa’nın ilk, ülkemizin en donanımlı LÖSEV Onkoloji Kenti ve LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesinde sona gelindi. Türk Halkı tarafından tek tek tuğlalarla örülerek inşa edilen Kent 10 Mayıs PAZAR günü Türkiye’nin dört bir yanından gelecek binlerce kişinin katılımıyla açılıyor.

Modern tıbbın tüm imkanlarına sahip, tamamı tek kişilik, acil ve yoğun bakım servisleri, ameliyathaneler, kemik iliği nakil servisi, kök hücre ve kanser araştırma laboratuvarları, radyoloji ve radyoterapi üniteleri ile gelecek yüzyılın hastanesi 10 Mayıs 2015 günü hizmete giriyor.

LÖSEV Onkoloji Kenti içinde LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesine ilaveten bir okul ve bir de otel bulunuyor. Kanser tedavisinde tıbbi yöntemler kadar, moralinde önemli olduğunun altını çizen LÖSEV, gösteri ve tiyatro salonları ve yüzme havuzu ve ile kanser hastalarına hayattan soyutlanmadan tedavi hizmeti veriyor. Ayrıca LÖSEV tüm bu imkanları ile lösemi tedavisinde % 100’lük bir başarı oranını hedefliyor. LÖSANTE hem çocuk hem de yetişkin lösemi ve kanser hastalarının mükemmel tedaviye tamamen parasız erişebilecekleri bir hastane olacak.
70 MİLYON TUĞLA KOYDU, ŞİMDİ SIRA BÜYÜK TUĞLALARDA

Türkiye’de 1998’den bu yana yaptığı çalışmalarla hem Türkiye’de hem de dünyada örnek sivil toplum kuruluşlarından biri olan LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı, şimdi İncek’te oluşturduğu dev LÖSEV ONKOLOJİ KENT ile daha fazla hastayı yaşama bağlamak için hazırlıklarını tamamladı. “Bir Tuğla da Sen Koy” kampanyası ile yola çıkan projeye 7’den 70’e tüm ülke bağışlarıyla destek oldu.

17 senedir elde ettiği birikimi ve başarıyı bütün kanser hastalarına aktarabilmek için LÖSEV elini taşın altına koydu ve ülkemizin en donanımlı, çok branşlı onkoloji hastanesini inşa ederek, kanserle savaşta büyük bir adım attı. Şimdi sıra büyük tuğlalarda diyen LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün EZER, oldukça pahalı olan tıbbi cihazların temininde de yine imece usulü hareket edeceklerini belirtti. Ezer, “Hastanemizi bitirdik ve Türkiye’ye armağan ettik. Şimdi sıra daha büyük tuğlalar koymaya ve eserimize sahip çıkmaya geldi” dedi.

AÇILIŞ KARNAVALINA TÜM TÜRKİYE DAVETLİ

10 Mayıs 2015 Pazar Günü düzenlenecek açılış etkinliklerinde birbirinden renkli gösteri ve etkinlikler yer alıyor. Değerli sanatçılar Armağan ELÇİ ve Emre ALTUĞ’un muhteşem konserleri ile tüm alışılmış hastane açılışlarının dışına çıkacak olan LÖSEV bir kez daha, “Bu Hastane Türk Halkınındır” mesajları verecek.

AÇILIŞ PROGRAMI:
10 Mayıs 2015 Pazar
13:00 – 18:00

12:30 SÜTLÜ KAKAO
13:00 AÇIŞ KONUŞMASI
13:05 LÖSEV OKUL DANS
13:15 FARKINDALIK KOROSU
13:30 LÖSEV KORO
13:40 BALKAN TOPLULUĞU
14:10 HALK OYUNLARI TOPLULUĞU
14:25 ARMAĞAN ELÇİ ve HÜSEYİN ALAN
15:00 FLAMENKO
15:20 MAVİ ORKESTRA
16:00 EMRE ALTUĞ

İlgili Haberler

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu Türkiye’de özellikle son […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]