Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

SOHAYKO’dan Ataşehir ve Kadıköy Barınakların’a Tepki.

Yayınlanma:
ABONE OL

Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği başkanı E.Yasin YILMAZ yaptığı yazılı basın açıklamasında Derneğimiz’e çok yakın bir bölgede bulunan Ataşehir ve Kadıköy Geçici Rehabilitasyon Merkezin’de ciddi güvenlik sorunları olduğunu dile getirdi.

YILMAZ bu geçici bakım evlerinde çalışan gönüllü arkadaşların bir çok sorunu olduğunu biliyoruz ancak bizi en çok etkileyen sorunların başında nisan ayında Ataşehir ve Kadıköy geçici bakım evlerinden çalılan pitbull ırkı köpekler olduğunu dile getirdi.

YILMAZ 12.04.2015 tarihinde Kadiköy Karantina bölümünden iki pitbull cinsi köpek ve dört ördek,20.04.2015 tarihinde Ataşehir Balkon bölümünden iki pitbull cinsi köpek 28.04.2015 tarihinde Ataşehir Balkon bölümünden bir Rottweiler cinsi köpek çalındığını üzülerek öğrendiklerini belirtti..

Çalınan bu köpekler Büyük bir ihtimalle dövüştürülmek için çalındığını düşünüyoruz diye Sözlerine devam eden yılmaz bu geçici bakım evlerinde çalışan gönüllü arkadaşlar Çalınma olaylarına ilk şahit olduğu tarih 12.04.2015 barınağın dereye bakan tarafındaki boş olan kafeslerden birinin çatısını kırmak suretiyle içeriye girilmiş ve köpekler çalınmış.

Gönüllü arkadaşların Defalarca ikaz etmesine , barınak yetkililerinin konunun aciliyetini iletmelerine rağmen belediyenin ilgili bölümü kırılan çatıyı onarmaması hırsızlara davetiye çıkartmıştır. Hırsızların farklı zamanlarda da gelerek onarılmamış çatı sebebiyle hırsızlık olaylarının daha da artacağından endişe duyduklarını dile getirdi.

Geçtiğimiz yıllar içinde’de Kadıköy belediyesinin görsellik olması amaçlı bu merkeze keçiler getirildiğini bunların da çalındığını belirten yılmaz son hırsızlık olayları gerçekleşmeden önce Kadiköy barınağında güvenlik önlemi almak ve caydırıcı olması adına kamera sistemi kurulmuştu. Ancak kameraların gece görüş özelliği olmadığından hava karardığında içeri giren kişi veya kişiler hiçbir şekilde tespit edilememiş durumda en kısa zamanda bu kameraların gece görüş özelliği olan kameralar ile değiştirilmesi gerekmektedir.

Tüm barınak yetkililerinin ve gönüllülerinin her çalınma olayında polis tarafından tutanak tutulmasını istemesine rağmen bir türlü gerçekleştirilememiştir.

Gönüllü arkadaşlar bu hırsızlık olayları ile ilgili tutanak tutturmak istediklerinde barınağın kamu alanına dahil olması ve bu kısmın zabıtanın görev alanında olması sebebiyle polise tutanak tutturulamamıştır.Peki o barınaktan bir bilgisayar bir başka eşya çalınması durumunda yine bu barınak kamu alanına dahil olması ve bu kısmın zabıtanın görev alanında olması sebebiyle çalınan eşyalar ile ilgili tutanak tutulmayacakmıdır ? Yoksa bunun altında başka bir şeyler mi aramak gerekir ?

Çok tehlikeli olduğu söylenen pitbull ırkı köpekler nasıl olurda geçici bakım evlerinden çalınırlar ? Belediyeler bu hayvanları uyutup çalındı mı veya el altında satılıp’ta çalındı mı diyorlar ? Buda farklı bir bakış açısı..

Sonuç olarak bu barınaklardaki tüm hayvan severlerin emeğinin boşa çıkmaması ve barınakta yaşamaya çalışan sokak hayvanlarımızın güvenliği için belediyelerimizden bu konuya çok hızlı bir şekilde çözüm bulmasını istiyoruz.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]