Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

WAPES 10. DÜNYA KONGRESİ İSTANBUL’DA

Yayınlanma:
ABONE OL

Dünyadaki 200 milyon işsizle başa çıkmanın yolu

 

İşsizliğin dünya ekonomisi üzerinde büyük bir etkisi vardır. Çoğu ülkede işgücü piyasasına katılımı artırmak ve işlere erişimi kolaylaştırmak birçok ülke için zorluklar teşkil etmektedir. 250’den fazla karar alıcı, dünyanın tüm bölgelerinden uzmanlar ve üst düzey yöneticiler bu zorlukları ele almak için 6-8 Mayıs’ta İstanbul’da bir araya gelecektir. Ayrıca etkinlik önümüzdeki dönemde Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği (WAPES), Amerika Kıtası Kalkınma Bankası ve OECD tarafından yayınlanacak olan “Kamu İstihdam Kurumları Dünyası” çalışmasının başlıca bulgularını sunacaktır.

 

Kamu istihdam kurumları, becerilerin eşleştirilmesini desteklemekle birlikte işgücü piyasasındaki en hassas gruplara yardım sunmanın merkezinde yer almaktadır. Yeni çalışma dünyası, tüm dünya çapında işgücü piyasası aktörlerinin kapasitesini ve hizmetlerini zorlamaktadır. Kamu istihdam kurumları, becerilerin sunulması, geliştirilmesi ve hareketliliğinin yanı sıra işlerin kalitesini iyileştirmek amacıyla özellikle stratejilerini ve portföylerini güncellemelidir. “Kamu İstihdam Kurumları ve Yeni Çalışma Dünyası” başlıklı 10. WAPES Dünya Kongresi’nde bu sorunlara dikkat çekilecek ve bu sorunlar görüşülecektir.

 

Herkes için daha iyi işler
Kongre süresince uzmanlar, işçilerin tehlikeli işlerde saplanıp kalması ve çalışan yoksulluğu tehdidi konusunda görüşecek ve çözümleri dile getireceklerdir. Aynı zamanda pek çok insanın iş-yaşam dengesini değiştiren uzaktan ve sanal çalışma ortamları üzerinde tartışacaklardır.

 

Geleceğe yönelik beceriler
İyi işler insanların becerilerini ve kişiliğini geliştiren ve onların hayatlarını daha ilginç kılan işlerdir. Kongre katılımcıları bütün beceri düzeyleri için, ayrıca şu an sadece rutin ve tekdüze işler yapmaya mahkûm olanlar için bunun nasıl elde edilebileceğini tartışacaklardır.

 

Göç ve hareketlilik
Küreselleşme işgücü göçünü ciddi ölçüde artırmıştır. Bu göçmenler yurt dışında ilgi çekici fırsatlarla ve daha iyi yaşamlarla karşılaşabileceği gibi, becerilerinin tanınmaması, düzensiz iş ortamları ve eve kesin dönüşü başarmada yeterince hazır olamama sorunları da yaşayabilirler. Kongre süresince işgücü göçü istihdam hizmetinin hizmet portföyü içerisinde ele alınacaktır.

 

Genç işsizliği
Kongre boyunca gençlerin spesifik durumuna özel bir özen gösterilecektir. Esasen, az iş deneyimiyle işgücü piyasasına girmeyi kolaylaştırmak ve aynı zamanda gençlerin beklentilerini yönetmek zor bir iştir. Kamu istihdam kurumları bu çelişkili durumun kazanca dönüştürülmesine nasıl yardımcı olabilirler?

Arka plan
Bu konferans WAPES ve onun üyesi İŞKUR (Türkiye Kamu İstihdam Kurumu) ile birlikte düzenlenmektedir. ILO gibi bazı uluslararası organizasyonlar da Kongrede aktif bir rol almaktadır.

 

Yer ve Zaman
6-8 Mayıs, Bomonti Hilton & Konferans Merkezi, Silahşör Caddesi No: 42 Bomonti Şişli İstanbul, Turkey

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]