Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

KADIKÖY BELEDİYESİ ÇOCUKLAR İÇİN SOKAK KAPATIYOR

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköylü çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu Kadıköy Belediyesi’nin Kültür Merkezleri, parkları ve sokaklarında gerçekleştireceği etkinliklerle yaşıyor.

 

Tiyatro, duvar boyama, resim yarışması, sokak oyunları şenlikleri, müzik ve şenliklerle çocuklar doyasıya eğleniyor.  Bu etkinliklerden biri de yüzlerce çocuğun birlikte söylediği 23 Nisan şarkıları oldu.

 

KADIKÖY ÇOCUKLARI BİRLİKTE ÇALIP SÖYLEDİ

 

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi koordinasyonunda Kadıköy’ün çocukları 23 Nisan için bir araya geldi.  Çocuk Sanat Merkezi Koro ve Keman Orkestrası, Kadıköy Belediyesi Etüt Merkezi Öğrencileri, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Çalgı Ana sanat dalı ve Nefesli Çalgılar öğrencileri ve farklı okullardan gelen öğrencilerden oluşan yüzlerce çocuk Kadıköy İskele Meydanı’nda dev bir koro oluşturdu.

 

Kadıköylerin büyük ilgi gösterdiği  “23 Nisan’da Kadıköy Çocukları Birlikte Çalıyor Söylüyor” etkinliğinde birlikte şarkılar söylendi. 23 Nisan için 5 parçayı birlikte çalan ve seslendiren yüzlerce çocuk, mini konser sonunda ellerindeki rengarenk balonları gökyüzüne bıraktı.

 

ÖZGÜRLÜK PARKI’NDA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ 2 GÜN SÜRECEK

 

Her yıl Özgürlük Parkı’nda Kadıköy Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Çocuk Şenliği’nde buluşan Kadıköylü çocuklar bu kez de doyasıya eğleniyor. 24 Nisan Cuma günü de devam edecek şenlikte çocuklar, saat 13.00 ile 18.00 arasında kurulacak sahnede DJ Performans eşliğinde enteraktif yarışmalar ve oyunlar oynayabilecekler.

 

ÇOCUKLAR İÇİN SOKAK KAPATILIYOR

 

Kadıköy Belediyesi bu yıl bir ilki daha gerçekleştirip çocuklar için sokakları da kapatıyor. 24 Nisan Saat 15.00 ile 18.00 arasında Duatepe  Sokak / Rasimpaşa Mahallesi’nda “Sokak Oyunları Şenliği” gerçekleşecek.

 

Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt  Merkezi ve  Tasarım Atölyesi işbirliği ile yapılacak olan “Sokak Oyunları Şenliği” etkinliğinde çocuklar  İp Atlama, Seksek, Misket, Çivili, Futbol, Gizemli ipucu, Yedi kiremit, Mendil kapmaca, Yakan Top ve Al Satarım Bal Satarım gibi geleneksel oyunları oynayacak.”Hatıra fotoğrafları” çektirecek.

 

KLASİK OTOMOBİLLERLE “ENGELSİZ KADIKÖY” TURU

 

Kadıköy Belediyesi ve İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin 23 Nisan için birlikte organize ettiği; “Klasik Araçlarla Çocuk Hakları Farkındalık Sürüşü” ise 26 Nisan Pazar  saat 13.00’de Kadıköy Belediye Başkanlığı önünde başlayacak ve Kalamış Kalkedon’da müzik eşliğinde yemekle son bulacak. Etkinlikte 7-12 yaş arası her engel grubundan 20 çocuk ile dezavantajlı engelsiz 20 çocuk, kendilerine ait haklarını ifade ettikleri tişörtleri giyecekler ve kendileri gibi rengarenk klasik araçlardan seslerini duyurmaya çalışacaklar.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]