Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

AKIN YENİCELİ ANKARA – MEKKE ARASI KOŞACAK

Yayınlanma:
ABONE OL

Hani aslan gibi maşallah denilir ya,

Hani Allahım esirgesin de denilir,

Gururlanılır, başarılarından gözlerimiz yaşarır, göğsümüz kabarır, Allah bağışlasın da denilir ya,

İşte sizlere böyle bir ateş parçasını, gururumuzu tanıtacağım.

Onu Afyon’da tanıdım.

Ödül alanlar arasındaydı, alnının akıyla ödülü kazanmıştı.

Akın Yeniceli çok ama çok önemli bir sporcu.

Oldukça mütevazi, tanıdığınız ilk anda uzun zamandır tanıdığınızı düşüneceğiniz kadar candan ve dost bir genç adam.

O koşan biri, DURMADAN KOŞUYOR.

Uşak’ta çiftçilik yaptığı köyde traktörlerle ve çoban köpekleriyle yarışırken keşfedilmiş.

Nasıl olur demeyin? Gerçeği bu.

O kadar başarılı birinden söz ediyorum ki, onunla konuşurken inanın nefesim kesildi.

Dur bir dakika, anlattıkların soluğumu kesti” dedim.

Düşünebiliyor musunuz?

Son 4 yılda 62 madalya kazanan bir maratoncu Akın Yeniceli…

Şimdi yapmaya hazırlandığı olay inanılmaz.

Akın Yeniceli Mekke’ye koşarak gitmeye hazırlanıyor.

Yeniceli, Ankara’dan Mekke’ye koşarak bir ilki gerçekleştirmek istiyor.

İki şehrin arasının 3 bin 268 kilometre olduğunu bildiren sporcu, Ramazan ayı ile Kurban Bayramı arasındaki 70 günde her gün ortalama 50 km. koşarak parkuru tamamlamayı hedeflediğini ve bunu başarması halinde rekor kıracağını da söylüyor.

Hiç durmadan 250 km. koşabilen Yeniceli,

Henüz güvenli bir yol bulamadım. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan destek istiyorum. Güzergâhtaki ülkelerden izinlerin alınması gerekli… Mekke’ye varırsam hac da yapacağım”

Akın Yenice’li gerçekten ateş parçası gibi bir genç.

Ondan kendini anlatmasını istediğimde:

Ben ülkemizin maraton koşucusu Akın Yeniceli yaklaşık olarak 3 yıldır maraton koşmaktayım. 

Uşak ilimizin Banaz ilçesine bağlı Corum köyünde ailesiyle yaşayan ultra maraton koşmaya gönül vermiş henüz 28 yaşında ülkemiz gençlerinden biriyim.

Yaklaşık 3 yıl önce eski Milli Atlet Ali Yılmaz tarafından keşfedilerek ultra maraton-uzun yol (550km’deki) koşularına katılarak şampiyon oldum ve beraberinde onlarca yarışta dereceler elde ettim.

Beyaz Show’un 10 Mayıs 2014 tarihli konukları arasında programa katılmak için Uşak’tan İstanbul’a kadar 550 km yi programa katılmak ve hedeflerime ulaşmak için koştum.  

Almanya’nın Barenfels kentinde 12 Temmuz 2014 tarihinde düzenlenen 64,8 kilometrelik Sommer Trail Maratonu’na katılarak tek Türk sporcu  olmayı başardım.

262 sporcu arasından yarışı 5 saat 59 dakikalık sürede hedefe ulaşmak için azim ve heyecanla koşup birinci olarak tamamladım.

Uşak-Ankara Maratonu’nu tamamlayarak Ak Parti grup toplantısına taşıdığım ŞANLI BAYRAĞIMIZI şuan ki  TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN  12.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a büyük bir gurur ve şerefle teslim ettim. 

Barış, kardeşlik ve demokrasi” için katıldığım bu, grupta toplantısında beraberimde götürdüğüm  ŞANLI TÜRK BAYRAĞIMIZI  Cumhurbaşbakamız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hediye ettim.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bayrağımızı 3 kez öperek teslim aldı.”

Akın Yeniceli’ye Ultra Maratoncu deniliyormuş.

Bence de öyle…

Böyle sporcuları desteklemek gerekli.

Ülkemizin ismini dünyada duyuran, bir çok ilklerin sahibi olan, onlarca madalyalar alan Akın Yeniceli’ye yürekten başarılar diliyorum.

Ben bu ateş parçasının başaracağına bu büyük maratonu alnının akıyla bitireceğine inanıyorum

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]