Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Nükleere Karşı 23 Nisanda Validebağa, 25 Nisanda Sinopa, 26 Nisanda Kadıköye

Yayınlanma:
ABONE OL

– 22 Nisan Çarşamba 19:00’da Bombalara Karşı Sofralar ile birlikte Galatasaray Meydanında “Nükleere Karşı Sofra” kuruyoruz.

 

– 23 Nisan Perşembe günü saat 14:00’te Validebağlılarla birlikte Validebağ Korusu 75. yıl parkında “Nükleere Karşı Çocuk Şenliği” düzenleniyoruz.

 

– 24 Nisan Cuma akşamı 25 Nisan Sinop Nükleer Karşıtı Mitingine hareket edilecek olup, otobüs kalkış yer ve saatleri ektedir.

 

– 26 Nisan Pazar günü Kadıköy’de nükleere karşı eşzamanlı çeşitli performatif etkinlikler yapılması ve “Nükleere Karşı Sofra” kurulması, etkinliklerin bitiminde ise kitlesel yürüyüş yapılması planlanmaktadır. Ayrıntılar netleşince duyurulacaktır.

ÇAĞRI: NÜKLEERE KARŞI 25 NİSAN’DA SİNOP’TA, 26 NİSAN’DA KADIKÖY’DEYİZ!

 

Yaşamımızı, havamızı, suyumuzu, toprağımızı, tüm canlıları, yüzyıllar boyunca radyasyon belasına mahkum etmiş olan Çernobil katliamının 29. yılında, egemenlerin doymak tükenmek bilmeyen para hırsı için yaşamlarımız üzerinde oyun oynanmasına izin vermeyeceğiz.

 

Bütün ölümlere ve bilimsel verilere rağmen, devlet tarafından üstü küstahça örtülerek yok sayılan Çernobil’in ve sonrasında Fukuşima’nın etkileri halen sürerken ve yeni nükleer sızıntı/kaza haberleri gelirken, bugün aynı vurdumduymaz ve pişkin zihniyet hala devam etmektedir.

 

Nükleer santrali evdeki tüpgaza indirgeyen, “Bekarlık nükleerden daha risklidir” diyerek Sinop’a, Mersin’e ve Trakya’ya nükleer santral yapmak, Karadeniz’i ve Akdeniz’i nükleer atık çöplüğüne çevirmek isteyen iktidar; sözde enerji ve kalkınma yalanlarıyla doğayı ve yaşamı hiçe sayan projeler üretmeye devam ediyor. Radyasyona bağlı hastalıklardan kaybettiğimiz binlerce yakınımızı ve sakat doğumları, sigara kullanımına ve strese bağlayan raporlar hazırlayıp insanlarla adeta dalga geçiyor.

 

Akkuyu Nükleer Santrali için sahte imzayla ÇED raporu hazırlanması gibi pek çok usulsüzlük normalleştiriliyor. Yoğun reklam ve PR çalışmalarıyla nükleer santrale karşı tepkiler azaltılmaya çalışılıyor.  Çok sayıda doğa ve yaşam düşmanı projeden tanıdığımız Cengiz İnşaat tarafından Akkuyu nükleer santralinin ilk temelleri atılıyor.

 

Bu defa, Çernobil’in 29.yılında daha gür bir sesle; sokaklarda, alanlarda ve meydanlarda olacağız!

 

Yağma, talan ve katliam projelerine karşı doğayı ve yaşamı savunmak için herkesi, nükleere karşı birlikte haykırmaya çağırıyoruz.

 

KARADENİZ İSYANDADIR PLATFORMU – KUZEY ORMANLARI SAVUNMASI

 

Nükleere Karşı Etkinlik Takvimi:

 

– 22 Nisan Çarşamba 19:00’da Bombalara Karşı Sofralar ile birlikte Galatasaray Meydanında “Nükleere Karşı Sofra” kuruyoruz.

 

– 23 Nisan Perşembe günü saat 14:00’te Validebağlılarla birlikte Validebağ Korusu 75. yıl parkında “Nükleere Karşı Çocuk Şenliği” düzenleniyoruz.

 

– 24 Nisan Cuma akşamı 25 Nisan Sinop Nükleer Karşıtı Mitingine hareket edilecek olup, otobüs kalkış yer ve saatleri paylaşılacaktır.

 

– 26 Nisan Pazar günü Kadıköy’de nükleere karşı eşzamanlı çeşitli performatif etkinlikler yapılması ve “Nükleere Karşı Sofra” kurulması, etkinliklerin bitiminde ise kitlesel yürüyüş yapılması planlanmaktadır. Ayrıntılar netleşince duyurulacaktır.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]