PG Slot Giriş Siteleri Slot Demo Online

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Filistinli 25 engelli, Hayata akülü arabayla yeniden merhaba diyecek

Yayınlanma:
ABONE OL
Ülkemizin hayırsever insanlarının destekleriyle ihtiyaç sahibi kimsesiz, yetim ve yardıma muhtaçların yanında olan Kimse Yok Mu, Filistin’de aralarında öğrenci, çocuk, yaşlı kadın ve erkeklerin de bulunduğu 25 engelliye akülü araba hediye etti.

Kimse Yok Mu Derneğinin düzenlediği araç teslim töreninde konuşan Filistin El Halil şehri Valisi Kamel Hemeid Al, ”Devlet Başkanı ve Filistin halkı adına siz değerli Türk milletini selamlıyorum. Bu vatan topraklarında mağdur ve yardıma ihtiyaç duyan insanların yanında olan, bizlerin her türlü destekçisi olan Kimse Yok Mu’ya şükranlarımı sunuyorum. Afet olduğunda arama kurtarma olarak burada oldunuz. Barınma konusunda bizlere destek verdiniz. İnsanlara kalacak yer bulduktan sonra eşya vermek için mücadele ettiniz. Şimdi ise, hayatlarını başka insanlara bağlı olarak sürdürmeye çalışan 25 engelli kardeşimizin yanındasınız. Bu aynı zamanda 25 aile demektir. Mukaddes topraklarda bulunan Filistin halkına her türlü desteğini esirgemeyen Türk insanına, Kimse Yok Mu Derneğine sonsuz teşekkür ediyorum, Allah sizlerden razı olsun’’ dedi.

Kimse Yok Mu Derneği Filistin Temsilcisi Harun Tokak yaptığı açıklamada, ’’Türkiye insanı sizleri Filistinlileri gerçekten çok seviyor. Filistinli kardeşlerimizin kimse yok mu diye yükselen seslerine biz varız, sizlerle beraberiz demek için buradayız. İnşallah sizlerle birlikte güzel günlere doğru yürüyeceğiz” dedi.

Ailesinin yardımlarıyla hayata tutunmaya çalışan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Suhair Jubeh, akülü araba sevincini şu sözlerle dile getirdi. ”Ben ailemle birlikte yaşıyorum, onların yardımı olmadan hiçbir işimi yapamıyordum, okula giderken gelirken mutlaka birilerinin yardım etmesi gerekiyordu. Bundan sonra tek başıma okuluma gidip gelebileceğim için çok mutluyum. Bu günleri görebileceğimi hiç düşünmemiştim Allah’a şükürler olsun ki bana, hayata tek başıma tutunma günlerini gösterdi. Bu yolda yanımda olan bana yardım elini uzatan insanlara şükranlarımı iletiyorum. Kimse Yok Mu ailesine, çalışanlarına çok teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun’’ dedi.

3’ü engelli 10 çocuklu annenin sevinç gözyaşları yürekleri sızlattı

Filistinli 3’ü, engelli 10 çocuk annesi İasmer İrziegt’nin yardımına Kimse Yok Mu yetişti. Harun Tokak önderliğindeki Filistin temsilciliği yaptığı yardımlarla ses getirmeye devam ediyor. 3’ü engelli 10 çocuk annesi olan İasmer İrziegt yaptığı konuşmada mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi. ‘’Çocuklarımdan 1 erkek, 2 kız yavrum engelli ancak Allah her şeyi biliyor, o yüzden şükretmek zorunda olduğumu hiç aklımdan çıkarmadım. Tüm hayatım çocuklarımın yanında, onları okula götürüp getirmek, dışarı çıkarıp gezdirmek ve ihtiyaçlarını gidermekle geçti. ALLAH’a şükrediyorum sabır diliyorum elimden başka bir şey gelmez. Türkiye’den gelen kardeşlerimiz yardımımıza koştu. Engelli çocuğuma akülü araba vermeleri en çokta beni rahatlattı. Onlara ne kadar çok dua etsem, ne kadar çok teşekkür etsem bilemiyorum. Allah onlardan razı olsun. Kimse Yok Mu’daki kardeşlerime şükranlarımı iletiyorum’’ dedi.

10 Kardeşli ailenin engelli çocuğu olan 22 yaşındaki Faisal Irziegt akülü araba ile işlerini daha rahat yapabilecek. Doğuştan engelli olan 22 yaşındaki Faisal Irziegt’ın, ”Biz on kardeşiz benimle birlikte 3 kardeşim engelli, ben liseyi abilerimin ve ailemin yardımıyla okumaya çalıştım. Onların yardımı olmadan eğitimimi sürdürmem çok zordu, kendi başıma gidip gelemiyordum, benim için bundan sonra yaşam daha güzel olacak’’ diye konuştu.

Kimse Yok Mu 2006’dan beri Filistin’in yanında
Kimse Yok Mu, insan kaynaklı afetler ve doğal afetler sonrasında, 2006 yılından bu yana Filistin’de insani yardım ve sürdürülebilir kalkınma faaliyetleri yürütmektedir. Kimse Yok Mu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a bağlı olarak çalışan Filistin yardımlarını düzenleme komitesi ve Filistin Kızılay’ı ile işbirliğinde bölgedeki yardımlara başlamıştır. Filistin KYM’nun en fazla yardım ulaştırdığı 113 ülkeden ilk 10 ülke arasındadır.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Operasyonları Koordinasyon Ofisi (OCHA)’nın verilerine göre 2015 yılında, toplam 4,5 milyon nüfusa sahip Filistin’de 1,9 milyon kişi veya 10 kişiden 4’ü insani yardıma ihtiyaç duyacağını, en büyük kaygının ise; su, temizlik ürünleri, sağlık ve eğitim, gıda güvenliği ve kişisel güvenlik, zoraki iç göç ve göç edenlerin barınma alanlarında görülecek ihtiyaçları içermektedir.
Kimse Yok Mu’nun yaptığı yardımlar 11.248.686 tl geçti

Kimse Yok Mu; Filistin’e bugüne kadar toplamda 11.248.686 TL tutarında destek sağlamıştır.

Yardımların dörtte üçü gıda olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır. Ayrıca 2013’te KYM Filistin Temsilciliği’nin açılmasıyla bölgeye yapılan yardımlar artmış ve sadece 2014 yılında 3.145.226 TL’yi bulmuştur.

Kimse Yok Mu, Filistin’e gıda, ev eşyası ve giyim, doğal afet, İnsani yardım, kalıcı yardımlar yapmaktadır. Ayrıca bölgede Filistin halkına sağlık hizmetleri vermektedir. Temiz su, yetim projeleri, eğitim ve mesleki gelişim hizmet vermektedir.

Yapılan yardımlar için Gazze Barış Derneği Başkanı Dr. Naser Elsadi, ‘’Kimse Yok Mu, Gazze’ye en çok yardım getiren dernektir. Savaş zamanında yarım milyon insana yardım ulaştırdı’’ şeklinde bir açıklamada bulunmuştur.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]