Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Maltepe’den Çin’e “kardeşlik” çıkarması

Yayınlanma:
ABONE OL

Maltepe Belediyesi, Çin Halk Cumhuriyeti ile kardeşlik adımı attı.

 

Belediye Başkanı Ali Kılıç ve beraberindeki heyet, kültürel işbirliği ve kardeş şehir anlaşmaları için gittikleri Çin’de, büyük bir ilgi ile karşılandı. Maltepe heyeti, Anqing kentinde cami ve Budist tapınağını ziyaret etti.

 

Çeşitli ülkelerin şehirleriyle işbirliği adımları atan Maltepe Belediyesi, Çin Halk Cumhuriyeti’ne çıkarma yaptı. Heyetin Çin ziyareti kapsamındaki ilk durağı, başkent Pekin oldu. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile meclis üyeleri ilk olarak, Tiananmen Meydanı ve Yasak Şehir’de incelemelerde bulundu. Heyet Pekin’de, Çin Halk Cumhuriyeti Yayın Dağıtım Kurulu Başkanı Li Zhanjun ve Jiangsu Bölgesi Dış İlişkiler Direktörü Yu HaoHui tarafından ağırlandı.

 

ÇİNLİLERİN KARADENİZ FIKRASI HAYRANLIĞI

 

Zhanjun, Çin kültürünü tanıtmak için böylesi işbirliklerine önem verdiklerini kaydetti. Ortak çalışmalar yapılmasını isteyen Zhanjun, Çinlilerin Karadeniz fıkralarını çok sevdiğini ve bununla ilgili bir çalışma yapılabileceğini ifade etti.

 

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da, karşılıklı olarak Türkçe’den Çince’ye, Çince’den Türkçe’ye kitap çevirilerinin yapılabileceğini belirterek, “Son yıllarda Türkiye ve Çin arasında gelişen ilişkilere, yerel yönetimler olarak biz de katkı sunmak istiyoruz. Bunun için dostluk elimizi uzattık. Ayrıca, Çin kültürünün Maltepe’de tanıtılması için Beşçeşmeler semtimizde ‘Çin Haftası’ etkinliği düzenleyeceğiz. İki ülke arasındaki dostluk köprüsünü biz Maltepe’de kurmak istiyoruz” dedi.

 

CAMİ VE TAPINAK ZİYARET EDİLDİ

 

Görüşmenin ardından, Maltepe Belediyesi cam atölyesinde üretilen hediyeler Çinli yetkililere takdim edildi. Heyet Pekin’deki görüşmelerin ardından, kültürel işbirliği anlaşmasının imzalanacağı Anqing kentine geçti. Maltepe heyeti burada Anqing Belediye Başkan Yardımcısı Huang Jie ve Genel Sekreter Yardımcısı Ye Lingxia tarafından karşılandı.

 

20 bine yakın Müslüman’ın yaşadığı kentte bulunan 600 yıllık Anqing camisini ziyaret eden Başkan Ali Kılıç ve meclis üyeleri, cami imamı Ma Yangzhong tarafından bilgilendirildi. Cami ziyaretinin ardından 800 yıllık Budistlerin Zhenfeng Pagoda Tapınağı da, Maltepe heyetine kapılarını açtı. Budist rahibin eşlik ettiği heyet adına Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, tütsü yakıp, barış ve kardeşlik dileğinde bulundu.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]