Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sakızağacı esnafı da “M’Expo” dedi

Yayınlanma:
ABONE OL

Sakızağacı esnafıyla bir araya gelen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “M’expo için siz değerli esnaflarımızdan destek istiyorum.

 

500 bin imza toplayıp, gençlerin, geleceğimizin, Maltepe’nin umudu olacak bu projeyi gerçekleştirmek ve 25 bin insanımıza iş imkânı sağlamak istiyoruz” dedi. Kılıç, esnaf ziyareti sonrasında karşılaştığı gençlere de M’Expo’yu anlattı.

 

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, belirli aralıklarla düzenlediği esnaflarla buluşma toplantıları kapsamında, Sakızağacı esnafıyla sabah kahvaltısında buluştu. Maltepe Meydan Projesi ve M’expo başta olmak üzere ışıklandırma, altyapı, esnaf eğitimi ve ulaşım sorunlarının görüşülüp tartışıldığı toplantıda bir konuşma yapan Başkan Ali Kılıç, “Esnaf demek bir ülkenin olmazsa olmazı, belediye başkanları için de halkın nabzını tutanlar demek.

 

Bu anlamda sizler her zaman bizim başımızın tacısınız. Ancak sizler de işinize saygı duymalısınız. Bir fırıncı kötü koşullar içerisinde çalışmamalı. Sabahın erken saatlerinde esnaflarımızla bir araya gelerek onlar adına bizler çözümler üretmek için çabalıyorsak, esnaflarımız da hijyen konusunda çok dikkatli olmalı. Bu kapsamda yurtdışında esnaflara pazarlama başta olmak üzere çeşitli eğitimler veriliyor. Türkiye’de de bu yaygınlaştırılmalı” dedi.

 

“TAŞIN ALTINA ELİNİZİ KOYUN”

 

Konuşmasında Montessori tipi eğitim modeli, çocuklar için Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerden de bahseden Başkan Kılıç, “Şimdi bir projeyi sonuçlandırmak üzereyiz. Maddi durumu iyi olmayan ailelerimize 600 TL nakdi yardım yapacağız. Öyle bir sistem kurduk ki, kredi kartına benzer kartları alan vatandaşlarımız, sadece Maltepe sınırları içerisinde alışveriş yapabilecek.

 

Dolayısıyla ilçemiz esnafı kazanacak. Ayrıca size yine olumlu yansımaları olacak, yine sizlerin kazanacağı Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo projesinden bahsetmek istiyorum. M’expo için siz değerli esnaflarımızdan destek istiyorum. 500 bin imza toplayıp, gençlerin, geleceğimizin, Maltepe’nin umudu olacak bu projeyi gerçekleştirmek ve 25 bin insanımıza iş imkânı sağlamak istiyoruz.

 

Fuar ve kongre merkezi her yerde var ancak yaşam merkezi her yerde yok. Bu proje birçok ilki bünyesinde barındıracak. M’Expo ne Ali Kılıç’ın, ne Maltepe Belediyesi’nin projesi. Bu proje sizlerin projesi. Yaklaşık 900 milyon avroya mal olacak M’Expo için hepimizi taşın altına elimizi koyalım” diye konuştu.

 

“MALTEPE CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELMELİ”

 

Son olarak “Maltepe Meydan Projesi” hakkında da esnafları bilgilendiren Kılıç, şöyle konuştu: “Müşteri sirkülasyonu olmadığı için özellikle Maltepe Meydanı’nda yer alan esnaflar, kiralarını dahi zor ödüyor. Dışarıdan müşteri çekebilmek ve Maltepe’yi bir cazibe merkezi haline getirmek için bir projemiz var.

 

Özellikle biliyorsunuz cami ve emniyetin meydandan olmasında dolayı çok ciddi kalabalık oluyor, zaten trafik sorunu var. İnsanlar burada durmak istemiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile ‘Meydan Projesi’ni de görüştüm. En az 4 sene sürecek büyük bir proje bu.  Maltepe Meydanı ile ilgili projemiz şu an hazır.

 

Ayrıca metro ile Maltepe Meydanı arası çalışacak hafif raylı bir sistem kurarak, insanlarımızın buraya gelmesini sağlayacağız.” Daha sonra bölgedeki esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Kılıç, dershane önünde bekleyen gençlere gidip M’Expo projesini anlatarak, desteklerini istedi.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]