Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İDO TATLISES İLE DOBRA DOBRA HAZIR RÖPORTAJ

Yayınlanma:
ABONE OL
İdo Tatlıses yeni çıkan single albümü Kaç Kere yi , yaşantısını ve babasını anlattı. Yeni single albümü için, “Babam bayıldı, bir aferin çekti.
Ondan aferin almak 100 trilyon kazanmaktan daha mühim” diyen İdo Tatlısesin dobra dobra röportajı…

*Sonsuz Teşekkürler’ ve ‘Satır Satır’ şarkılarından sonra yeni single’ınız ‘Kaç Kere’ piyasaya çıktı. Müzik camiasına ısındınız mı?
Babamdan ötürü müzik camiasına oldukça sıcaktım zaten. Gelinen noktada geri dönüşleri çok olumlu bulduğum için ‘Kaç Kere’yi piyasaya sürdüm. Son 10 ayda 9 şarkı çıkardım.
*Bir ara “İbrahim Tatlıses’in oğlu DJ mi olacak” deniyordu…
Öncelikle DJ’liği küçümsememek lazım, insanlara çok kolay geliyor ama kendi içinde inanılmaz zorlukları var. Eğlenen kitlenin enerjisini düşürmemek başlı başına bir meziyet. Ben DJ’liğe ABD’de okurken başladım. Orada geceliği 100 dolara sahne alıyordum. Sahneden sonra bir hesap ödüyordum,anlatamam. Millet bu çocuk 100 dolar alıyor nasıl bin dolar harcıyor diye beyin cimnastiği yapıyordu.
*”Keşke DJ’lik yapmasaydım” dediğiniz oldu mu?
Hayır. Bu bir geçiş dönemiydi. Ben çok utangaç biriydim. Kitleye alışmam gerekiyordu. DJ’lik benim utangaçlığını yenmem açısından çok önemliydi.
*ABD’deki günleriniz size ne kattı?
ABD’de yaklaşık 16 ay kaldım. ABD’ye gitmeden önce arabesk parçalar yazıyordum. Oraya gittikten sonra popa döndüm. Orada geçirdiğim süre zarfında kafa yapım değişti. Hayatımda hiç yalnız kalmamıştım.
*Bazı çevreler baba mz hastayken albüm tanıtımı yapmanızı eleştirdi… 

Benim o tanıtımları yaptığım dönemde babam hasta değildi, yalnızca zor bir ameliyat geçirmişti.
“Allah’ım bu ameliyat ne olacak” diye heyecanla beklemiyorduk. O da heyecanlı değildi. 5 saat içerisinde operasyondan çıkacak diye düşünüyorduk. Doktorlardan babamın durumunun iyiye gittiğini öğrenince ben de tanıtıma devam ettim. Bu yaptığımın arkasındayım, hiçbir sakınca görmüyorum. Bizim paşamız bu ameliyatı en iyi şekilde atlattı. Hızlı bir toparlanma sürecine girdi.
‘BABAM AFERİN ÇEKTİ’
*Babanız albüm hakkında ne düşünüyor?
Babam yeni albümüme bayıldı. Doğru yolda olduğumu söyledi. Bir aferin çekti. Ondan aferin almak 100 trilyon kazanmaktan daha mühimdi.
*Babanızın ameliyat süreci nasıldı?
Ameliyat önceside, sırasında ve Dahasında yaşananar basınla paylaşamayacağım kadar özel. O yüzden konuşmak istemem.
*İstanbul’a ne zaman dönecek?
Babamın bir 10 gün daha ABD’de gözetim altında kalması gerekiyor. Bu 10 gün süre zarfından sonra ne zaman isterse o zaman döner.
*İbrahim Tatlıses’in Türkiye’ye döndüğünde en çok yapmak istediği şey…
Benim tanıdığım İbrahim Tatlıses en çok albüm yapmak ister. Basın ve toplumun bir kısmı milletvekilliği diyor ama ben o işlere bulaşacağını pek zannetmiyorum. Zaten bana bir düet sözü var. Düet yapmak istediğim tek kişi babam.

‘ANNE BABA PARASI YEMEK OLMAZ’
*Baban ABD’ye giderken “Ölümü göze alarak gidiyorum” dedi. Siz bu kararının ardından ona ne dediniz?
Bu hayatta herkesin kendi bildiği bir doğrusu vardır. Biz yakınlarını geçtim, toplumun çoğunluğu da ona “Gitme” demiştir. Ama bazı insanlara ne derseniz deyin o inandığından, hissettiğinden, doğru gördüğünden vazgeçmez. Babam hep Allah’a sığınırdı. Ona dua edenlerin de babamın hayata bağlanmasında önemli bir rol oynadığı kanaatindeyim.
*Popüler olan bir sanatçının oğlusunuz, bunun artıları eksileri neler?
Artıları, herkesin seni tanıması oluyor. Herkes seni seviyor. Tabii babandan dolayı sevenler de, gönülden sevenler de var. Eksileri de, babanı sevmeyenler var, seni bu yüzden sevmeyenler olabiliyor. Ama önyargıyla yaklaşanların duygularını bazen dönüştürebiliyorsun. Tatlıses soyadını taşımak biraz zor.
*Birçok ünlü çocuğunun aksine siz kendi ayaklarınızın üzerinde durmaya çalışıyorsunuz…
Ben de zamanında annemden babamdan yardım alıyordum. Ama hazıra dağ dayanmaz sözü hep aklımdadır. O yüzden anne, baba parası yemek bir yerden sonra olmaz, beni rahatsız eder. Kendi çabamla para kazanmaktan daha çok mutlu oluyorum.
*Yatırımlarınızı ne yönde yapıyorsunuz?
Daha çok müziğe ya da ileride para getirecek olan mülklere yatınyorum. Gece hayatını pek sevmediğimden harcamalarımı işime yapıyorum.
‘Erkek adam KENDİNE BAKMALI’
*Yaptığın müzik kadar görünüşünüz, kaşlarınız ve giyim tarzınız da bir hayli konuşuluyor…
Bilmiyorum neden böyle, bazı insanlar İbrahim Tatlıses’in oğluyum diye yaz ayında bile şort giymemden rahatsız oluyorlar. Nedense her daim takım elbise kravatla dolaşmam gerekiyormuş gibi bir algı var. Erkek adam kaşlarını aldırmaz gibi bir düşünce besliyor insanlar fakat bana göre alınması gerekiyorsa alınır. Erkek adam kendine bakmalı bana göre.
*Magazin basınında sürekli Engincan ile kıyaslanıyorsunuz. Giyim tarzlarınız birbirine benzetiliyor…
Bunu çok saçma buluyorum. Engincan’ın gayet iyi giyindiğine inanıyorum. Herkesin kendi modası var, Engincan bunu çok iyi uyguluyor. Kimseye de eleştirmek düşmez. Magazininbu eleştirileri ortalığı kızıştırmak için kasıtlı yaptığını düşünüyorum.
*Engincan’ın montlu fotoğrafı çok konuşuldu…
Maçtan çıkıp üstüne mont giydi diye haber yaparsan tabii konuşulur. Herhangi bir galaya gittiği zamanki şık halini çekip yayınlamak yerine bu haber yapılıyor.
*Kendisiyle görüşüyor musunuz?
Görüşmüyoruz aslında, ama Engincan’ı bilirim tanırım, tarzı da daha çok yurtdışında yaşadığı için oraya göre şekillenmiş biri. Burada aykırı buluyorlar, halbuki gayet normal bir tarzı var.

*Kebap ya da çiğköfte yapabilir misiniz? 
Hayır. Bir keresinde röportaj sırasında ısrar ettiler.Kebap ya da çiğköfte yapma konu sunda yeteneğim yok.
‘Tarzıma alışacaklar’ 

*Sosyal medyada yaptığın paylaşımlar çok konuşuluyor…
Bilinçli yaptığım bir hareket yok. Arada bir giyim tarzımı ifade eden paylaşımlar yapıyorum, bu nedense haber oluyor. İnsanlar bir iki kere laf söyler, üçüncüde bu duruma alışırlar. Ben de insanları tarzıma alıştırmaya çalışıyorum.


İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]