Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

18.AVRASYA EKONOMİ ZİRVESİ BAŞLADI

Yayınlanma:
ABONE OL

Marmara Grubu Vakfı tarafından organize edilen 18. Avrasya Ekonomi Zirvesi İstanbul’da başladı.

 

WOW Otel Yeşilköy’de düzenlenen Zirveye Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanovic ve Bosna Hersek Federasyonu Cumhurbaşkanı Marinko Cavara, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve AvrupaAsya ve Afrika ülkelerinden milletvekili, akademisyen, din adamı, üst düzey bürokrat ile kamu ve özel sektör temsilcileri katıldı.

 İpek Yolu’nun enerji kavramıyla birlikte ele alındığı zirvenin açılışında konuşan Vali Şahin, batı dünyası tarafından gerçekleştirilen coğrafi keşifler ve endüstri devrimiyle birlikte İpekyolu güzergâhının önemini kaybetmesinin Osmanlı’nın ve bu coğrafyada yer alan diğer ülkelerin ekonomik gerilemesinde önemli bir paya sahip olduğunu anlattı. 

Vali Şahin, Asya ekonomileri ile Avrupa arasında artan ticaret yoğunluğunun Tarihi İpekyolu güzergâhının canlandırılması için büyük fırsatlar sunduğunu belirterek, “Türkiye sadece coğrafi konumuyla değil, siyasi ve ekonomik istikrarı ve hızla gelişen ulaşım altyapısı ile Tarihi İpekyolu’nun canlandırılmasına yönelik yürütülen uluslararası büyük projelerin hayata geçirilmesinde kilit öneme sahiptir” dedi. 

Tarihi İpekyolu’nun tekrar canlanması ile Türk Dünyası’nın İstanbul ve Bakü gibi kadim şehirlerinin birbirine daha yakın olacağını vurgulayan Vali Şahin, “Türkiye sadece coğrafi konumuyla değil, siyasi ve ekonomik istikrarı ve hızla gelişen ulaşım altyapısı ile Tarihi İpekyolu’nun canlandırılmasına yönelik yürütülen uluslararası büyük projelerin hayata geçirilmesinde kilit öneme sahiptir” diye konuştu. 

Vali Şahin, İstanbul’un köklü tarihinin yanı sıra ekonomik, sosyal, kültürel canlılığı ve erişim kolaylığı ile Avrasya’nın kalbi olacağını belirterek: “İstanbul coğrafi konumu itibarıyla bölgesel bir cazibe merkezi olarak öne çıkmakta ve özellikle yatırımcılar için önemli fırsatlar sunmaktadır. Dört saatlik bir uçuş mesafesinde Avrupa’nın tamamıyla, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın çoğu ülkesine ulaşılabilmekte; 1,5 milyar insanın barındığı, 24 trilyon Amerikan Doları büyüklüğünde bir pazara erişim olanağı sağlamaktadır. İstanbul, 301 milyar Amerikan Doları ile tek başına Türkiye GSYH’sının yaklaşık olarak üçte birini üretmekte ve bu meblağ Avrupa Birliğine üye 25 ülkeden daha fazla bir ekonomik büyüklüğü ifade etmektedir” dedi.

Kalkınmanın sadece ekonomik büyüme olarak düşünülmemesi, sosyal, kültürel, çevresel ve mekansal boyutları ile ele alınması gerektiğini dile getiren Vali Şahin, “Refahın tüm topluma yayılması, yoksulluk, eğitim ve sağlık sorunlarının çözülmesi, toplumsal eşitsizliğin giderilmesi, toplumsal barışın ve güvenliğin sağlanması ancak bu şekilde mümkün olacaktır” dedi.

Finans, Telekomünikasyon, Bilişim, Enerji, Ulaştırma ve Lojistik, ‘Bir Ekonomi Köprüsü: İpekyolu’, Ekonomi-Demokrasi İlişkisi-Toplumsal Eşitsizlik, Barışa Giden Yol-İnsanlık Nereye Gidiyor? konularının ele alınacağı 18. Avrasya Ekonomi Zirvesi 9 Nisan’da sone erecek.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]