Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

VODAFONE İSTANBUL YARI MARATONU DÜNYA REKORU İÇİN KOŞULACAK

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından Vodafoneun isim sponsorluğunda 26 Nisan Pazar günü düzenlenecek Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, bu yıl hem erkeklerde hem kadınlarda yeni bir dünya rekoruna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

9 ülkeden 26 elit atletin katılacağı yarı maratona, erkeklerde 58:23 olan dünya rekorunun sadece 1 dakika üzerinde koşan Kenyalı atlet Wilson Kiprop ile Etiyopyalı atlet Deriba Merga da katılarak rekor için koşacak. Kadınlarda ise son Dünya Yarı Maraton Şampiyonu Kenyalı Gladys Cherono 65:12 olan dünya rekorunu kırmak için mücadele edecek.

Dünyanın en düz ve en hızlı parkurlarından birine sahip olan Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nda bu yıl sezonun en iyi derecesinin koşulmasına kesin gözüyle bakılırken, Dünya Rekorunun da kırılması bekleniyor.

30 Mart 2015 – İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda düzenlenecek Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, 26 Nisan Pazar günü yerli ve yabancı binlerce sporseverin katılımıyla dünyanın sayılı parkurlarından biri olan Tarihi Yarımada’da gerçekleştirilecek. ABD, Bahreyn, Belarus, Eritre, Etiyopya, Güney Afrika, Kenya, Rusya ve Ukrayna’dan 13 erkek ve 13 kadın olmak üzere toplam 26 elit atletin katılacağı yarı maratonun bu yıl hem erkeklerde hem kadınlarda yeni bir dünya rekoruna ev sahipliği yapması bekleniyor.

 

Erkeklerde 58:23 olan dünya rekorunun sadece 1 dakika üzerinde koşarak en iyi kişisel derecelerini yakalayan Kenyalı atlet Wilson Kiprop ile Etiyopyalı atlet Deriba Merga da Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nda rekor için koşacak. Kadınlarda ise en iyi kişisel derecesi 66:48 olan Kenyalı atlet Gladys Chereno, 65:12 olan dünya rekorunu kırmak için mücadele edecek. Dünyanın en düz ve en hızlı parkurlarından birine sahip olan Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, elit atletlere en iyi derecelerini yapma imkânı sağlayarak rekor kırmalarını kolaylaştıracak. Özellikle erkeklerde 1 saatin altında koşularak, kişisel en iyi derecelerin kırılması hedefleniyor.

 

En iyiler davet edildi

 

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu için davet edilen elit atletler arasında erkeklerde; daha önce iki kez New York, üç kez de Londra Maratonu’nu, 2003 yılında da Dünya Yarı Maraton Şampiyonluğunu kazanan, en iyi kişisel yarı maraton derecesi 59:56 olan Kenyalı atlet Martin Kiptoo Lel, en iyi kişisel dereceleri sırasıyla 59:47, 59:52 ve 59:55 olan Kenyalı atletler Paul Mutero Kuira, Leonard Langat  ve Titus Mbishei öne çıkan diğer isimler arasında yer alıyor. Kadınlarda ise 67:39’luk en iyi kişisel derecesi ile Kenyalı atlet Helah Kiprop dikkat çeken bir diğer isim.

 

Dünya rekoru için her şey hazır

 

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu parkuru, dünya rekoru hedefi için bu yıl yeni düzenlemelerle geliştirildi. Rakım farkı bulunmayan parkur, dünyanın en düz ve en hızlı parkurlarından biri olacak şekilde hazırlandı. Yarışın en hızlı şekilde koşulabilmesi için parkur üzerindeki dönüş noktaları, start ve finish alanları yeniden düzenlenerek Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) sertifikası için yeniden ölçümlendi. Dünya rekorunun geçerli olması için de gerekli önlemler alındı. Buna göre, Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nda foto finish sistemi kurulacak ve ölçüm ekibinden bir sorumlu yarışı takip edecek. Ayrıca, daha önce dünya rekoru tecrübesi bulunan tavşan atletler (pace maker) de yarışta elit atletlere tempo verecek.

 

10 bin sporcu bekleniyor

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, bu yıl Yenikapı miting alanında başlayıp Balat istikametinden dönüşle yine Yenikapı’da son bulacak 21 kilometrelik parkurda koşulacak. Bu yıl 10 bin sporcunun katılması beklenen yarı maraton, katılımcılara Yarı Maraton, Çeyrek Maraton, Bayrak Yarışı, Masterlar, Business Maraton, İller ve İstanbul İlçeler kategorilerinde yarışma fırsatı sunacak. Vodafone İstanbul Yarı Maratonu hakkında ayrıntılı bilgi için www.istanbulyarimaratonu.org adresi ziyaret edilebiliyor.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Belediye
07 Nisan 2024
ŞİLE’NİN GENÇ BELEDİYE BAŞKANI ÖZGÜR KABADAYI GÖREVE BAŞLADI

31 Mart Yerel Seçimlerinde, Şilelilerin halkının desteğiyle %51.88 oy oranı ile Şile Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partisi adayı Özgür Kabadayı, 4 Mart Perşembe günü Şile İlçe Seçim Kurulu’ndan düzenlenen mazbatayı vatandaşlarında yoğun katılımlarıyla birlikte teslim alarak başkanlık görevine resmen başladı. ŞİLE İÇİN YENİ BİR DÖNEM   İLGİLİ HABER Ataşehir’de yeni belediye başkanı Onursal Adıgüzel […]

Belediye
06 Nisan 2024
Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı

Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen mazbatasını aldıktan sonra gerçekleştirilen devir teslim töreninin ardından görevine başladı. Törende görevini güvenli ellerden teslim aldığını vurgulayan Başkan Özmen, “Benim size çok özel bir teşekkürüm var, bu süreç başladığından beri çok güzel, barış içerisinde, saygı içerisinde, çok huzurlu, çok medeni bir süreç oldu. Bundan sonra da böyle olacağından […]