MENÜ ☰
Volimax
Esentepe Avrupa Konutları
Kadıköy Gazetesi » Flaş, Genel, Toplum » Sınır Tanımayan Fotoğrafçılar, Galeri Işık’ta

Sınır Tanımayan Fotoğrafçılar, Galeri Işık’ta



“Sınır Tanımayan Fotoğrafçılar”, dünyanın çatısına Dam-El-Dunya’ya Maverraünnehir’in doğduğu dağlara, Amu Derya’nın; Yunan Mitolojisindeki adıyla Oxus’un kaynağı Pamir Dağlarına yolculuk gerçekleştirdi.

 

Yolculuk Oxus’un ve kadim kavimlerin peşinde, saklı kalmış öykülerin izinde pek bilinmeyen bir dünyayı, Wakhan Koridorunu fotoğraflarıyla kitlelere aktarmayı amaçlıyor.

 

Sınır Tanımayan Fotoğrafçılar ekibinden, Naz Köktentürk, Nasuh Mahruki, Zekai Demir ve bu yolculukta aramıza konuk olarak katılan Fatih Börekçi ve Dr. Kurtuluş Açıksarı’nın çalışmalarından oluşan sergiye, Feyziye Mektepleri Vakfı’na ait Galeri Işık, 5 Nisan’a kadar ev sahipliği yapıyor.

 

Galeri Işık Teşvikiye Hakkında:

 

Feyziye Mektepleri Vakfı tarafından 2008 yılında vakfın misyonu doğrultusunda sanata ve eğitime katkıda bulunmak amacıyla kurulan Galeri Işık Teşvikiye, kuruluşundan bu yana Ahmet Ertuğ, Adnan Çoker, Burhan Doğançay, Ferruh Başağa, De Mango, Zonaro ve Preziosi gibi önemli isimlerin eserlerine ev sahipliği yapmıştır. Nişantaşı’nda 300 metrekarelik sergi alanıyla pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan Galeri Işık Teşvikiye, en son “Lozan’dan Cumhuriyet’e İsmet İnönü Sergisi”ni sanatseverlerle buluşturdu.

📆 27 Mart 2015 Cuma 14:28   ·   💬 0 yorum   ·   ⎙ Yazdır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ABS Kör Kalıp

KADIKÖY'DE HAVA

İSTANBUL

BLOG

YAZARLAR

RÖPORTAJLAR

ANKET

Üzgünüm, şu anda etkin anket yok.

BAĞLANTILAR