Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Marmara Üniversitesi’nde “Yeni İletişim Ortamları ve Etkileşim” konusu tartışılacak

Yayınlanma:
ABONE OL

Marmara Üniversitesi Erdal İnönü Bilim ve Kültür Merkezi’nde 28-30 Nisan 2010 tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Konferans’ta “Yeni İletişim Ortamları ve Etkileşim” tartışılacak.

“Akademik Dünya”, “Yeni Dünya”nın “Yeni Medya”sını  bu konferansta masaya yatıracak!

Bu yıl düzenlenecek olan  konferansa 230’nin üzerinde katılımcı başvuruda bulundu. Bunların 75’i yurtdışından Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Almanya, İngiltere, Hindistan, Tayland, Kosova, Avusturya, Nijerya, İran, İsveç, Finlandiya ve Kırgızistan gibi ülkelerden katılıyor.

Türkiye’nin 20 ayrı üniversitesinden katılımcıların yer alacağı konferansın zengin katılımcı profili dikkat çekiyor.

Konferans bildirilerinin toplanacağı kitabın, dünyaca tanınmış akademik yayınevi Elsevier’in “Procedia”  isimli konferans bildiri kitapları platformuna davet edilmesi de bunu bir göstergesi olmuştur.

“Yeni” kavramı sözkonusu olduğunda tartışmalar da beraberinde geliyor. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenecek “International Conference on New Media and Interactivity-Uluslararası Yeni İletişim Ortamları ve Etkileşim Konferansı”nda, “Yeni”, beraberinde “Etkileşim” ve “Yakınsama” kavramları incelenip, derinlemesine yapılan araştırmaların sonuçları paylaşılacak.

Bu doğrultuda, “Yeni İletişim Ortamları” kavramı “Sosyal Medya”, “Bilgi Yönetimi”, “Bilgi Sistemleri”, “Arama Motorları”, “Çevrimiçi/Yurttaş Gazetecilik”, “E-Öğrenme”, “Çevrimiçi Halkla İlişkiler”, “İnternet Reklamcılığı”, “Mobilite”, “Çevrimçi Radyo Televizyon” ve Sinema-Müzik perspektiflerinde ayrıntılı olarak ele alınacak.

           

Yeni medya yaşamı dönüştürüyor, alışkanlıklarımızı değiştiriyor

 

Organizasyon Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, geniş bir perspektiften bakıldığında yeni iletişim ortamlarının giderek günlük yaşama daha fazla dahil olduğu belirtildi. Yeni iletişim ortamlarının yaşama dahil olurken, değişiklik yarattığı, yaşamı ve alışkanlıkları dönüştürdüğüne dikkat çekilen yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Bu süreçte, “Birey” kavramı daha önce hiç olmadığı kadar önem kazanmakta hatta “Toplumsal beklentiler ve endişeler” yerini “Bireysel beklentiler ve endişelere” bırakmaktadır. Bu bağlamda kitle iletişiminde de çeşitli sorunlar ve dönüşümler gündeme gelmektedir. “Yeni” sıfatı teknoloji ile birlikte kullanıldığında kronolojik anlamını kaybetmektedir. Bizim amacımız bu sıfatla birlikte “Medya”, “Ekonomi”, “Reklamcılık”, “Sosyoloji”, “Psikoloji” ve “Eğitim” kavramlarındaki değişimi “Yeni Medya”, “İnsan-Bilgisayar Etkileşimi” gibi konseptlerden yola çıkarak tartışmaya açmak.”

Yayıncılık süreçlerinde yeni bir aşamaya gelindi “Yığın”dan “Birey”e geçiş yaşandı  

Organizasyon Komitesi tarafından yapılan açıklamada, yeni iletişim ortamlarının yayıncılık süreçlerinde de yeni bir aşamaya gelindiğini gösterdiği vurgulanarak şu görüşlere yer verildi: Yeni iletişim ortamları vasıtasıyla yayıncıların izleyici kitlelerini “Yığın” olarak değil tek tek tanıyabilecekleri ve uygun şekilde mesaj gönderecekleri bireylerden oluşmuş topluluklar olarak görmeye başladılar. Bu yayıncılık bakımından zorlukları olduğu kadar kolaylıkları da olan önemli bir aşama. Geleneksel medyada hedef kitleleri hakkında bilgi sınırlı iken yeni iletişim ortamlarında yayıncılar kitlelerini birey bazında tanıyabiliyor.” 

            Organizasyon Komitesi tarafından yapılan açıklamada, 9 Ekim 2009’da “Kongre için Bildiri Özeti” çağrısı yapıldığı belirtilerek, özet gönderimi için son tarihin 4 Ocak 2010 olduğu belirtildi. 

Sanal İlişkiler de anlatılacak, dijital sanat tartışılacak

Türkiye’den ve yurtdışından çok değerli akademisyenlerin ve konukların katılacağı kongrede öne çıkan konu başlıkları  ise şöyle:

-Yeni Medya’da Yeni Nedir?

-Etkileşim

-Yakınsama

-Sibernetik ve Siberkültür

-Dijital Bölünme

-Dijital Sanat

-Ontoloji ve Semantik Web

-Web Kullanılabilirliği ve Erişilebilirlik

-Bilgisayar Oyunları

-Siber Toplumda Etik

-Çevrimçi Dostluklar ve Sanal İlişkiler

-E Ticaret

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]