Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Marmara Üniversitesi’nde “Yeni İletişim Ortamları ve Etkileşim” konusu tartışılacak

Yayınlanma:
ABONE OL

Marmara Üniversitesi Erdal İnönü Bilim ve Kültür Merkezi’nde 28-30 Nisan 2010 tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Konferans’ta “Yeni İletişim Ortamları ve Etkileşim” tartışılacak.

“Akademik Dünya”, “Yeni Dünya”nın “Yeni Medya”sını  bu konferansta masaya yatıracak!

Bu yıl düzenlenecek olan  konferansa 230’nin üzerinde katılımcı başvuruda bulundu. Bunların 75’i yurtdışından Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Almanya, İngiltere, Hindistan, Tayland, Kosova, Avusturya, Nijerya, İran, İsveç, Finlandiya ve Kırgızistan gibi ülkelerden katılıyor.

Türkiye’nin 20 ayrı üniversitesinden katılımcıların yer alacağı konferansın zengin katılımcı profili dikkat çekiyor.

Konferans bildirilerinin toplanacağı kitabın, dünyaca tanınmış akademik yayınevi Elsevier’in “Procedia”  isimli konferans bildiri kitapları platformuna davet edilmesi de bunu bir göstergesi olmuştur.

“Yeni” kavramı sözkonusu olduğunda tartışmalar da beraberinde geliyor. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenecek “International Conference on New Media and Interactivity-Uluslararası Yeni İletişim Ortamları ve Etkileşim Konferansı”nda, “Yeni”, beraberinde “Etkileşim” ve “Yakınsama” kavramları incelenip, derinlemesine yapılan araştırmaların sonuçları paylaşılacak.

Bu doğrultuda, “Yeni İletişim Ortamları” kavramı “Sosyal Medya”, “Bilgi Yönetimi”, “Bilgi Sistemleri”, “Arama Motorları”, “Çevrimiçi/Yurttaş Gazetecilik”, “E-Öğrenme”, “Çevrimiçi Halkla İlişkiler”, “İnternet Reklamcılığı”, “Mobilite”, “Çevrimçi Radyo Televizyon” ve Sinema-Müzik perspektiflerinde ayrıntılı olarak ele alınacak.

           

Yeni medya yaşamı dönüştürüyor, alışkanlıklarımızı değiştiriyor

 

Organizasyon Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, geniş bir perspektiften bakıldığında yeni iletişim ortamlarının giderek günlük yaşama daha fazla dahil olduğu belirtildi. Yeni iletişim ortamlarının yaşama dahil olurken, değişiklik yarattığı, yaşamı ve alışkanlıkları dönüştürdüğüne dikkat çekilen yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Bu süreçte, “Birey” kavramı daha önce hiç olmadığı kadar önem kazanmakta hatta “Toplumsal beklentiler ve endişeler” yerini “Bireysel beklentiler ve endişelere” bırakmaktadır. Bu bağlamda kitle iletişiminde de çeşitli sorunlar ve dönüşümler gündeme gelmektedir. “Yeni” sıfatı teknoloji ile birlikte kullanıldığında kronolojik anlamını kaybetmektedir. Bizim amacımız bu sıfatla birlikte “Medya”, “Ekonomi”, “Reklamcılık”, “Sosyoloji”, “Psikoloji” ve “Eğitim” kavramlarındaki değişimi “Yeni Medya”, “İnsan-Bilgisayar Etkileşimi” gibi konseptlerden yola çıkarak tartışmaya açmak.”

Yayıncılık süreçlerinde yeni bir aşamaya gelindi “Yığın”dan “Birey”e geçiş yaşandı  

Organizasyon Komitesi tarafından yapılan açıklamada, yeni iletişim ortamlarının yayıncılık süreçlerinde de yeni bir aşamaya gelindiğini gösterdiği vurgulanarak şu görüşlere yer verildi: Yeni iletişim ortamları vasıtasıyla yayıncıların izleyici kitlelerini “Yığın” olarak değil tek tek tanıyabilecekleri ve uygun şekilde mesaj gönderecekleri bireylerden oluşmuş topluluklar olarak görmeye başladılar. Bu yayıncılık bakımından zorlukları olduğu kadar kolaylıkları da olan önemli bir aşama. Geleneksel medyada hedef kitleleri hakkında bilgi sınırlı iken yeni iletişim ortamlarında yayıncılar kitlelerini birey bazında tanıyabiliyor.” 

            Organizasyon Komitesi tarafından yapılan açıklamada, 9 Ekim 2009’da “Kongre için Bildiri Özeti” çağrısı yapıldığı belirtilerek, özet gönderimi için son tarihin 4 Ocak 2010 olduğu belirtildi. 

Sanal İlişkiler de anlatılacak, dijital sanat tartışılacak

Türkiye’den ve yurtdışından çok değerli akademisyenlerin ve konukların katılacağı kongrede öne çıkan konu başlıkları  ise şöyle:

-Yeni Medya’da Yeni Nedir?

-Etkileşim

-Yakınsama

-Sibernetik ve Siberkültür

-Dijital Bölünme

-Dijital Sanat

-Ontoloji ve Semantik Web

-Web Kullanılabilirliği ve Erişilebilirlik

-Bilgisayar Oyunları

-Siber Toplumda Etik

-Çevrimçi Dostluklar ve Sanal İlişkiler

-E Ticaret

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]