Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Olimpik Anneler projesini Kocaeli’ne taşıyan P&G, ildeki spor potansiyeline dikkat çekti

Yayınlanma:
ABONE OL

P&G Türkiye ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından başlatılan “Olimpik Anneler” projesi kapsamında Türkiye çapında spor farkındalığı çalışmaları yürütülüyor.

 

Olimpik Anneler projesinin yaygınlaştırılması için il il gezen Olimpik Anneler Kurulu’ndan isimlerin de içinde olduğu ekip farklı bölgelerdeki spor potansiyelini ortaya çıkaracak aktivite ve ziyaretler yapıyor.

 
Olimpik Anneler Kurulu’nun üçüncü durağı Kocaeli oldu. P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu’nun ve Olimpik Anneler Kurulu ekibinin Kocaeli Valiliği ziyareti sırasında, lisanslı faal sporcu sayısının büyük kentlerin tümünden fazla olan Kocaeli’ndeki spor potansiyeline dikkat çekildi.Prima, Ariel, Gillette, Orkid ve Head & Shoulders gibi markaların yaratıcısı olan P&G (Procter&Gamble), ülke çapında çocukların spora teşvik edilmesi için farkındalık ve bilinç oluşturmak amacıyla Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) işbirliğiyle Olimpik Anneler projesini yürütüyor.

 
Sporcu anneleri, çocuklarına spor yaptıran anneler ve fikir önderlerinden oluşan Olimpik Anneler Kurulu, projenin ülke çapına yayılması için Türkiye’nin farklı bölgelerinde bilinçlendirme aktiviteleri yapıyor. Annelerin çocuklarını spora yönlendirmelerini teşvik etmek ve ülkedeki spor potansiyelini ortaya çıkarmak için il il gezen Olimpik Anneler Kurulu’nun üçüncü durağı Kocaeli oldu.

 

 

P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Olimpik Anneler Kurulu’ndan VakıfBank SK ve Türkiye A Milli takımının voleybolcusu Naz Aydemir’in annesi Alev Aydemir ve milli basketbolcu Işıl Alben’in annesi Belma Alben’in de katılımıyla Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ziyaret edilerek kentteki spor potansiyeline dikkat çekildi. Zira lisanslı faal sporcu sayısının, büyük kentlerin tümünden fazla olan Kocaeli’nde toplam 117 bin lisanslı sporcu bulunuyor. Kocaeli, birçok dalda yetiştirdiği sporcular ve Türkiye’nin üst düzey liglerinde büyük başarılara imza atmış takımlarıyla ülkenin sporda önde gelen illerinden biri.

 

 

“Sürdürülebilir spor politikaları ile gençlerimizi sporla buluşturacağız”

 

 

Kocaeli’nde hem belediyelere hem de Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı birçok spor tesisi bulunuyor. Kentteki spor potansiyelinin ülke çapında duyurulması ve sporcuların daha iyi şartlara kavuşması için girişimlerde bulunduklarını belirten Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu sözlerine şöyle devam etti:

 

 

“Kocaeli imalat ve sanayinin merkezlerinden bir tanesi. İmalat ve üretimin dışında Kocaeli olarak odaklanmamız gereken konulardan bir tanesi de spor. Spor insan hayatında her dem çok önemli bir olgu. Yetiştirilen sporcularla milli dereceler almak tabii ki amacımız fakat milli dereceler almak için ülkemizde ilk önce spor bilincinin yaygınlaşması gerekiyor. Olimpik Anneler projesi ile P&G’nin projeye katkısı, TMOK’un çaba ve girişimleri bizlerin yani il yönetiminin çalışmalarıyla beraber gençlerimizi sporla buluşturacağız. Bu uzun bir yol. Sürdürülebilir spor politikaları vizyonu ve çalışmalarıyla bu amaca ulaşacağımızdan eminim. İnanıyorum ki Türkiye genç nüfusuyla her türlü başarıya ulaşabilecek kapasiteye sahip.”

 

 

Olimpik Anneler Kurulu’nda şu isimler yer alıyor: Milli voleybolcu Naz Aydemir’in annesi Alev Aydemir, milli basketbolcu Işıl Alben’in annesi Belma Alben, milli basketbolcu Birsel Vardarlı’nın annesi Nursel Vardarlı, milli tenisçi İpek Soylu’nun annesi Serpil Soylu, triatlon sporcusu Dilek Baytan, eski profesyonel basketbolcu Gergena Branzova ve yüzme dalında performans sergileyen özel sporcu Orkide Meltem Özkan’ın annesi Gülser Özkan. Her biri farklı görevler üstlenen Olimpik Anneler Kurulu üyeleri, spor yapmanın çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olduğunu vurgulayıp anne-babaların spor yapmak isteyen çocuklarına destek olmaları gerektiğine dikkat çekti.

 

 
“Kocaeli Valiliği ile ildeki spor zenginliğini açığa çıkaracak fikirleri konuştuk”

 

 

Çocuğuna spor yaptıran her annenin Olimpik Anne olduğu anlayışını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını dile getiren P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, il ziyaretleriyle ülke çapındaki spor potansiyelini ortaya çıkarmayı hedeflediklerini söyledi:

 

 

“Sağlık ve hijyen odaklı sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiren bir şirket olarak sporu da sağlıklı ve özgüveni yüksek nesillerin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Bu kapsamda yürüttüğümüz Olimpik Anneler projesi için bir yol haritası çıkarmak amacıyla Türkiye’nin Spor Kültürü araştırmasını yaptırdık. Araştırma sonuçlarının işaret ettiği illerdeki sorunlara ve potansiyellere dikkat çekmek için il ziyaretleri yapıyoruz. Büyük bir sporcu potansiyeline sahip olan ve kadın sporcularıyla dikkat çeken Kocaeli’ndeki bu zenginliği açığa çıkarmak için Kocaeli Valiliği’ni ziyaret edip karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk ve neler yapabileceğimizi konuştuk. Olimpik Anneler Kurulu’ndan isimlerin de içinde olduğu ekip şimdiye dek Kocaeli’nin yanı sıra Bayburt ve Çanakkale’yi ziyaret etti.”

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]