Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yeryüzü Doktorları maaşlarını Suriyeli hekimlerle paylaşıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Yeryüzü Doktorları Başkanı Dr. Kerem Kınık,  maaşlarımızı Halep’teki hastanelerde “ben de gidersem buradaki hastalara kim bakar” diyen ve “orada” kalıp maaşsız, gönüllü olarak çalışmaya devam eden Dr. Osmanlar ile paylaşmak için bir araya geldiklerini söyledi. Suriyeli doktorlarla canlı bağlantı yapıldı. Doktorlar zor şartlarda çalıştıklarını ifade ederek, Yeryüzü Doktorları’na desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Yeryüzü Doktorları (YYD), Suriye’deki savaşın dördüncü yılında bölgede zor şartlarda hizmet veren hekimler için 14 Mart Tıp Bayramı’nda düzenledikleri bir toplantıyla meslektaşlarına “Maaşımızı Suriyeli Hekimlerle Paylaşıyoruz” çağrısında bulundu.

 

Idlip bölgesindeki Atarip Hastanesi’nden çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Hasan Qassum ile Yamadı Hastanesi’nden Dr Saira El Muradi ile Skype üzerinden canlı bağlantı yapıldı. Bağlantıda, Suriyeli hekimler zor şartlarda hizmet vermeye çalıştıklarından bahsetti.Tedavi için ilaç ve tıbbi malzeme ihtiyaçları olduğunu ifade ettiler. Yeryüzü Doktorları da Suriyeli meslektaşlarına destek mesajlarını ilettiler.

 

YYD Başkanı Dr. Kerem Kınık, toplantıda yaptığı konuşmada, savaştan önce 5 bin hekimin olduğu Halep’te şu anda 36 hekimin görev yaptığını söyledi. Yakın tarihin en ağır katliamları geride binlerce yaralı bırakırken bir avuç sağlık personelinin adeta insanlık destanı yazdığını belirten Dr. Kınık, “ 14 Mart. Hekimliğin; yeryüzünde kan ve gözyaşı dökülmesine yol açan tüm farklılıkları bir çırpıda ‘insanlık’ potasında eriten bilgeliğini hatırlama günü. Suriyeli meslektaşlarımız Halep’te, İdlip’te, Haseki’de… Canları pahasına gönüllü olarak görev yapmaya devam ediyorlar” dedi.

 

Sağlık yardımlarımız devam ediyor

 

Başkan Kınık, Yeryüzü Doktorları olarak savaşın başından beri onları yalnız bırakmadıklarını belirterek, şöyle devam etti: “Milyonlarca TL değerinde ilaç, tıbbi malzeme gönderdik, gönüllülerimizle sağlık hizmetlerine katıldık, gelen yaralı ve hastaların ülkemizde tedavisini üstlendik. Yayladağı’ndaki sağlık istasyonumuzda, kamplarda ve bölge hastanelerinde on binlerce Suriyeli hasta ve yaralıya sağlık hizmeti verdik, vermeye devam ediyoruz.”

 

Onların yanında olduğumuzu göstereceğiz

 

Maaşlarımızı Halep’teki hastanelerde “ben de gidersem buradaki hastalara kim bakar” diyen ve “orada” kalıp maaşsız, gönüllü olarak çalışmaya devam eden Dr. Osmanlar ile paylaşmak için bir araya geldiklerini ifade eden Kınık, “Beyaz önlüklerimiz ve stetoskoplarımızla, gönlümüzle, ruhumuzla, maaşımızla onların yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Suriyeli bin hekimin bir yıllık maaşı olan 6 milyon TL’yi hızla toplayıp bölgeye götürerek bizzat çalıştıkları hastanelerde kendilerine teslim etmek istiyoruz. Bugün burada buluşmamız ve yapacağımız sembolik bağışlar; Suriyeli fedakar meslektaşlarımıza maddi destek sağlamak kadar onların kahramanlığını dünyaya duyurmak ve yanlarında olduğumuz göstermemiz için de iyi bir fırsat. Onların yanında olduğumuzu göstermek için iyi bir fırsat.14 Mart 1827’de İstanbul şehzadebaşında ilk tıp fakültesi kurulduğunda Suriyeli kardeşlerimiz ile aynı devletin vatandaşı idik. 14 Mart onların da bayramı” diye konuştu.

 

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]