Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Artan kadın katliamına karşı AVM’ler de harekete geçti

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için “AdamAkıllı” kampanyası Gaziantep’de başladı.

 

1 yılda 17 kadının erkek şiddetiyle hayatını kaybettiği Gaziantep’te Prime Development, Gaziantep Belediyesi işbirliğiyle erkeklerin eğitimine başladı.
Müşterilerinin ve çalışanlarının yüzde 80’inin kadınlardan oluştuğunu belirten PD CEO’su Artuğ Çetin, “Biz ciromuzun büyük bölümünü kadınlardan elde ediyoruz. Bu kampanya bizim kadınlara olan vefa borcumuz” dedi.

 

 

2007 yılından bu yana ticari gayrimenkul alanında faaliyet gösteren Gaziantep, İskenderun ve Antakya’da Alışveriş Merkezleri bulunan Prime Development, “AdamAkıllı” adlı kampanya kapsamında “erkek çalışanlarının aile içi şiddete karşı eğitimini” başlattı.
Kampanyayı, 2014 yılının şubat ayından bugüne kadar, yani son 1 yılda toplam 17 kadının aile içi şiddetle hayatını kaybettiği, 3 kadının yaralandığı ve 1 kadının da tecavüze uğradığı Gaziantep’ten başlatan Prime Development’ın CEO’su Artuğ Çetin, amaçlarının Gaziantep Belediyesi ile elele vererek bu rakamı sıfırlamak olduğumu söyledi.

 
Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Gaziantep Belediyesi Başkanı Fatma Şahin de kampanya ile ilgili “Toplumda Özgecanla birlikte bir zihniyet dönüşümü yaşanıyor. Özellikle Özel sektörün bu konuda elini taşının altına koymasını çok kıymetli buluyorum. Eğer erkeklere kadının insan hakkını özümsetemezsek, sorunların büyüdüğünü görüyoruz. Erkekleri mutlaka işin içine katmamız gerekiyor” dedi.
Fatma Şahin, Gaziantep’ten başlayan bu projenin devlet eliyle tüm Türkiye’ye yaygınlaştırılması için hükümetle görüşeceğini de sözlerine ekledi.

 
PD CEO’su Çetin ise “Yüzde yüz Alman sermayesi olan şirketimizde çalışanların yüzde 75’i kadın. Müşterilerimizin yüzde 80’i de kadın. Biz kadınlara olan vefa borcumuzu bu kampanyayla da ödeyemeyiz. Birleşmiş Milletler Global Compact Sözleşmesi’nin ilkelerinden biri olan, kadınların güvenlik ve şiddet görmeme prensibini Türkiye’de faaliyet gösteren tüm şirketlerin hayata geçirmesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.
Çetin, faaliyette bulundukları tüm kentlerde kadına yönelik şiddete karşı duran “gönüllü erkekler” grubu oluşturmayı hedeflediklerini bildirdi.
Aynı zamanda Alışveriş Merkezleri Yatırımcıları Derneği’nin (AYD) Yönetim Kurulu Üyesi olan Altuğ Çetin, bu kampanyanın tüm AVM sektöründe kartopu gibi yayılması için çaba göstereceklerini sözlerine ekledi.

 
Gaziantep Belediyesi’nin de destek verdiği aile içi şiddete karşı erkek eğitimi programında öncelikle belediye psikologları eğitilecek. Ardından Primemall Gaziantep’te çalışan 112 erkek, beş gün süreyle haftada 4 saat eğitim programına katılacak.
Eğitim programı, Almanya Aile Bakanlığı’na bağlı Hannover Belediyesi Aile ve Gençlik Dairesi uzmanlarından ve Hannover Erkekler Bürosu eğitmeni Gül Anna Minci gerçekleştirecek.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]