Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

ÇANAKKALE SAVAŞ MALZEMELERİ MÜZESİ 100. YILINDA KARTAL’DA

Yayınlanma:
ABONE OL

ÇANAKKALE SAVAŞ MALZEMELERİ MÜZESİ 100. YILINDA KARTAL’DA
Kartal Belediyesi, Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi’ne bu yılda ev sahipliği yaptı. Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yılında Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi, Kartal Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şubesi işbirliğiyle vatandaşların ziyaretine açıldı.
‘1915-2015 100. Şeref Yılı’ kapsamında bu yıl beşinci kez Kartal’da ziyaretçilerini ağırlayan müzenin açılışına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Gürsel Öğüt, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Kent Konseyi Başkanı İrfan Kurtulmuş, Kartal Mahalle Muhtarları, ADD Tuzla, Pendik, Maltepe Şube Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, şehit ve gazi aileleri, Kartal Belediyesi birim müdürleri, belediye personeli ve Kartallılar katıldı.
Çanakkale Savaşı’nın onurlu mücadelesini anlatan, askerlere ait eşyaların cephe önü ve gerisi savaş malzemelerinin sergilendiği müze vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Çanakkale bir ülkenin var oluş destanıdır

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Çanakkale’yi bir ülkenin varoluş destanı olarak görmek gerektiğini vurgulayarak, “Ülkenin dört bir tarafı işgal altındayken hem Cumhuriyeti kuruyor, hem demokrasiyi getiriyor, hem de ülkeyi kurtarıyor. Ne kadar minnet duysak, ne kadar teşekkür etsek, ne kadar önünde eğilsek azdır. Bizim kuşak ve bizden önceki kuşak gereken görevi sanıyorum yapamadık. Eğer görevimizi yapabilseydik bugün Atatürk’ün adını duvarlardan kaldırmaya kimse cesaret edemezdi. Ama insan bazı şeyleri kaybettiği zaman kıymetini daha iyi anlıyor. Bizim hepimizin yüreğinde kurduğu o güzel Cumhuriyet, o ulus, devlet, devletin varlığı ve bütünlüğü acaba diye sorgulanır hale geldi. Kafamızda bir sürü soru işaretleri var. Ey Atam senin kurduğun partide bile ulus, devlet artık sorgulanmalı diyebiliyorlarsa biz kendimize bir çekidüzen vermemiz lazım.” diye konuştu.

Gazi Mustafa Kemal’in izindeyiz

Başkan Altınok Öz, “Eğer Çanakkale’de aldığınız rehber profesyonel değilse, tarihi bilen biri değilse, ideolojisi doğrultusunda sana mesaj vermek istiyorlarsa 57’ci Alay Komutanlığını yok sayıyorlar. Çanakkale’nin komutanını yok sayıyorlar ve hurafelerle bir hikâye anlatıyorlar. Sanki Çanakkale’ye Gazi Mustafa Kemal turistik seyahate gitmiş gibi hiç adını anmıyorlar. Bugün Çanakkale geçilmez dendi ise askerine -sizlere savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum- diyen bir komutan varsa, eğer bugün bizler buradaysak Cumhuriyet sayesinde. Cumhuriyeti basamak olarak kullanarak bugün bu ülkeyi yönetebiliyorlarsa adresleri ancak ve ancak Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu sergi hem Çanakkale’yi yaşamak ve yaşatmak, hem de Çanakkale’nin 100. yılı, hem de doğudaki bazı olayların 100. yılı. Çanakkale’yi siyasetçiler şekillendiremez, 100 yıl önceki ermeni olayını da siyasetçiler şekillendiremez. Bunu ancak tarihçiler ortaya koyacak. Türk milleti tarihinde hiçbir zaman ne katliam yapmış, ne de insanlık onuruna yakışmayan tavır ve davranış içine girmemiştir. Avrupa’yı fethettiği zaman bile koparttığı elmanın yerine bedeli olarak altın asan bir millet, bir milleti yok etmek için böyle bir şey yapar mı? En büyük sıkıntımız emperyalist olanla 400 yıl hükmettiğiniz yerlerde kendi dilinizi de dininizi de adam gibi götüremediğinizdendir bu sıkıntılar. Dünyanın en kolay asimile olan bir milleti bir başka milleti yok etme refleksine sahip değildir, dolayısıyla bu coğrafyanın bu ülkenin insanı olarak şunu söylüyorum. Geçmişimden, Türklüğümden hiç utanmadım, utanmadan da öleceğim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda Kemalizm yolunda şimdiye kadar yürüdüm, bundan sonra da yürümeye devam edeceğim. Bizler vatanı uğruna ölürüz ama bazı ufak detaylarda da takılır kalırız. Atatürk yabancı misafirleri geldiği zaman yemek esnasında garson elindekileri düşürünce; -bu millete her şeyi öğrettim ama uşaklığı öğretemedim- diyor. Bizde onun affına sığınarak diyoruz ki; seni seviyoruz, izindeyiz, seni unutmayacağız. “ diye konuştu.

Genç kuşak bu ülke hangi şartlar altında korundu, onu bilsinler istiyoruz

Çanakkale’nin özü ve önemi o zaman ki süper güçler, emperyalistler Çanakkale’yi geçselerdi, ülkeyi zapt etmiş olacaklardı. Emperyalistler Çanakkale’de durdurularak Anadolu’nun yok olmasının önüne geçildi. Dolayısıyla, genç kuşak, yeni nesil, hangi koşullarda bu ülke korundu o savaşlar ne anlama geliyor. Çanakkale savaşlarının Sarıkamış savaşlarıyla bağlantısı nedir, bunları sorgulayan bir nesil olsun istiyoruz. Çanakkale’ye Kartallı vatandaşlarımızı götürüyoruz ama gitmeyenler içinde bu savaş malzemeleri müzesini de Kartal’a getirerek tüm Kartallıların Çanakkale savaşları konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlıyoruz. Çanakkale’yi anlatmaya gerek yok. Çanakkale bir ülkenin var oluş destanıdır. Çanakkale olmasaydı bugün biz bu müzeyi açamıyor olacaktık. Çocuklar mutlaka müzeyi gezmeliler. Kartal’da açılan Çanakkale Müzesi’nden aldıkları bilgi donanımıyla Çanakkale’ye gittikleri zaman bir ülkenin kurtuluşunun ve kuruluşunun nasıl gerçekleştiğini çok daha iyi algılayacaklardır. Bu müzenin tüm çocuklarımıza ve Kartallılara tekrardan hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Müzeyi gezen ziyaretçilere askerlerin savaş esnasında yedikleri şekersiz üzüm hoşafı ve kuru peksimet ikram edildi. Çanakkale Savaşı’nın onurlu mücadelesini anlatan, askerlere ait eşyaların cephe önü ve gerisi savaş malzemelerinin sergilendiği müze 1 Mart- 31 Mart tarihleri arasında 09.00-18.00 saatleri arasında açık olacak.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]