Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

CAM TAVANI DELEN KADINLAR SERGİSİ

Yayınlanma:
ABONE OL

Görsel Sanatlar Vakfı-Görsav’ın düzenlediği “CAM TAVANI DELEN KADINLAR” adlı karma resim sergisi 11 Mart 2015 Çarşamba günü 18:00-20:00 saatleri arasında yapılacak açılışla Beylerbeyi Sarayında eskiden Üsküdar’a ulaşımın sağlandığını 140 metrelik nostaljik tüneldeki Beylerbeyi Sarayı Sanat Galerisinde seyircileriyle buluşacak.

 

1990’da Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulunun 41 akademisyeni tarafından kurulmuş olan Görsel Sanatlar Vakfı-Görsav’ın düzenlediği sergi 22 Mart’a kadar Pazartesi Perşembe günleri hariç hergün 09:00-17:30 saatleri arasında gezilebilir  Tarihi bir mekanda açılacak bu sergide Seçici Kurul tarafından seçilen Resim, Seramik, Heykel, Enstelasyon, Tekstil, Baskı, Fotoğraf, Karikatür’ler yer alacak.

 

Sergiye Arzu Ataman Güngör, Ayda Ataman, Ayşegül Şahin, Ayşen Engin, Berna Türemen, Burçin Öztunç Yıldırım, Burcu Öztunç Keskin, Deniz Pireci, Dilek Alikaya, Eda Bahadınlı, Esra Kizir Gökçen, Figen Batı, Gül Bolulu, Güler Ertan, Gülsün Toker Eroğlu, Günay Atalayer, Hafize Elibollar Ortaç, Hale Şakar Ürkmezgil, Hülya Öden, Mahbube Akar, Nazan Erkmen, Nesrin Önlü, Pelin İnal, Perincan Yalnızcık, Reyhan Kaya, Sabahat Hasırcıoğlu, Serap Atala, SerapErdoğan, Seray Vural, Serra Mübeccel Gültürk, Shiva Movasaghi, Sultan Erdoğan, Şenay Makinist Atagün, Yüksel Şahin, Zehra Çobanlı, Zeynep Çavdar Kaleli adlı 36 kadın sanatçı katılıyor.

 

Sergi programı  içerisinde  Saat 18:30’da evlat, eş, ana olmuş, kariyer yaşamlarıyla yol haritası oluşturmuş, sanatçı duruşlarıyla örnek teşkil eden 12 kıymetli hanımefendinin şahsında Türk kadınlarının emekleriyle, kabulleriyle, kutsallarıyla, sanatlarıyla nasıl varolduklarına duyduğumuz Prof. Güler Ertan, Prof. Günay Atalayer, Prof. Güngör Güner, Prof. Muazzez İlmiye Çığ, Prof. Nazan Erkmen, Prof. Ozanay Omur, Belkıs Özener, Leyla Pınar, Nilgün Onat, Pınar Türenç, Reyhan Kaya Küçük, Rüksan Günaysu’ya saygı adına bir armağan, Görsav ödülleri verilecek.

 

Saat 19:30’da Görsav’a bağış yapan Ayla Güzeldemir, Aysel Uslu, Aysen Wolf, Gülsen Coşkunay, Handan Ergunlu, İnci Tunca, Dr. İsmet Birgül, Mezin Şahin. Mübin Özmansur, Nurcan Onart, Nurdan Kuman, Senay Özadam, Seniye Uçarkuş, Tülin Serpen, Oksan Atasoy, Özcan Haker adlı bağışcılara Sertifika verilecek.

 

Özellikle kadına yönelik şiddetin yoğunluğunu  arttırdığı  bu günlerde, “Bu bir anma, bir kutlama değil; kadın emeğine saygi duruşu günüdür”  anlayışıyla hazırlanmış. Sergi cam tavan sendromu denilen öğretilmiş çaresizliği aşarak görünmez engelleri aşan kadınlar tarafından diğer kadınlara örnek olmak ve cesaret vermek konusunda düzenlenmiş.

 

Sergi kadına, kadınsal duruşa, kadının emeğine ve kadının gücüne inancın ve saygının oluşmasına, sanatın sınır tanımaz boyutları sayesinde  katkıda bulunacak.

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]