Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

“MİLENYUM ÇOCUĞU” PROFESÖR AYAKTA ALKIŞLANDI

Yayınlanma:
ABONE OL

Yıldız Teknik Üniversitesi Kulüpler Birliği, YTÜ KVK ve YTÜ IEEE tarafından düzenlenen etkinlikte bir araya gelen Yıldızlı kadınlar kadın haklarına dikkat çekerken, Yıldızlı Fenomen Profesör ayakta alkışlandı.

 
Yıldız Teknik Üniversitesi Kulüpler Birliği, Kalite ve Verimlilik Kulübü ve IEEE (The Institute of Electrical and Electronics Engineers) Öğrenci Kulüplerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği panel YTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. YTÜ İletişim Koordinatörü Doç. Dr. Zehra Yumurtacı’nın moderatörlüğünü yaptığı panelde Psikolog ve Sosyolog Çağla Düvenci Sönmez, YTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nur Urfalıoğlu, Kişisel Gelişim Uzmanı Nuray Suyabatmaz ve Philips Türkiye Uzman Aydınlatma Tasarımcısı Tuba Bostancı Baskan konuşmacı olarak katıldı.

 

‘Toplumda, iş hayatında ve ailede kadın olmak’ ana temasıyla düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özel etkinliğinin açılışında konuşan YTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mesut Güner, Türkiye’de kadınların artık sosyal, kültürel ve ekonomik alanda önemli bir yer teşkil ettiğini kaydetti.
Son dönemde Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden kadınlarla ilgili olumsuz haberlerin gündeme geldiğini aktaran Prof. Dr. Mesut Güner, “Bu haberleri duyduğumda herkes gibi ben de çok üzülüyorum.

 

Toplum olarak bu sorunu sadece ve sadece eğitimle aşabiliriz.” şeklinde konuştu. YTÜ Müzik Kulübü’nün düzenlediği piyano dinletisinin ardından ardından panel oturumuna geçildi.

 
“KADINLAR HAKLARINI CUMHURİYETE BORÇLU”

 
YTÜ İletişim Koordinatörü Doç. Dr. Zehra Yumurtacı konuşmasında 8 Mart dünya kadınlar gününün tarihsel gelişimi hakkında bilgi verdi.
Türkiye’de Dünya Kadınlar Günü’nün ilk kez 1921 yılında kutlanmaya başlandığını aktaran Yumurtacı, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin ilk döneminde toplum hayatında önemli rol oynayan Nene Hatun, Halide Edip Adıvar, Nezahat Onbaşı ve Şerife Bacı gibi isimlerin kahraman kadınlar olduğunu aktardı. Yumurtacı, “Bu büyük kadınların aziz hatırası karşısında saygıyla eğiliyoruz.” dedi.

 
Türk kadının haklarının büyük bir çoğunluğunu Cumhuriyetle birlikte kazandığını aktaran Yumurtacı, toplumda kadının ağırlığının her gün biraz daha arttığını belirtti.

 
Son dönemde Türkiye’de yaşanan ‘kadına şiddet’ vakıalarını hatırlatan Yumurtacı, bu şiddet olaylarının töre, namus davası gibi kavramlarla meşrulaştırılmaya çalışılmasını bir kadın olarak kabul etmediğini ve kınadığını dile getirdi.
“KADIN CEO NEDEN AZ?”
Psikolog ve Sosyolog Çağla Düvenci Sönmez, salonda kendisini dinleyen bayan öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Günümüz toplumunda kadının edindiği yerin önemli fakat yeterli olmadığını aktaran Ceyda Düvenci Sönmez, kadının toplum içindeki konumunu eğitim seviyesi ve aile içinde bireylere verilen eğitimin etkilediğini belirtti.

 
Toplumların yeterli eğitim seviyesine ulaşmaması halinde kadının o toplum hayatında hak ettiği yeri almasının mümkün olmadığını aktaran Sönmez, “Ailede de annenin öğrettikleri çok önemli. Bir ailede kadının değeri yoksa, o ortamda yetişen bir çocuğun sonradan öğrendikleriyle kadına verdiği değer bir yere kadar ilerleyebilir. Asla bir düzeyin üzerine çıkamayacaktır.” diye konuştu.

 
İşi gereği çok sayıda firmanın üst düzey yetkilisi ile bir araya geldiklerini aktaran Sönmez, kadın Ceo’ların azlığına dikkat çekerek “Sadece babadan kalma miras yoluyla geçen yönetimlerde kadın Ceo’lar bulunuyor. Bu da Türk toplumunda kadına yeterince şans ve değer verilmediğini gösteriyor.” şeklinde konuştu.

 
Kişisel Gelişim Uzmanı Nuray Suyabatmaz da konuşmasında, toplumun değerlerinin ve hareket tarzının şekillenmesinde bilinç altı öğrenimlerin önemine işaret etti. Suyabatmaz, Türk toplumunda kadın algısını ‘aile değerleri, aile yapısı, çevre koşulları ve sosyal yapı’ ile elde edilen bilinçaltı mesajların oluşturduğunu söyledi.

 
“SOSYAL MEDYA FENOMENİ PROFESÖR’DEN STAND UP GİBİ KONUŞMA”

 
Son olarak konuşan YTÜ Mimarlık Fakültesi Nur Urfalıoğlu, esprili dili ve ilginç anlatımlarıyla kendisini dinleyen salonu kahkahalara boğdu. Öğrencilik hayatından başlayarak, akademisyenlik yaşamına dair bilgi veren Urfalıoğlu, hayatını yaklaşık 11 senedir tek başına sürdürdüğünü ifade etti.

 
Sosyal medyada oldukça etkin bir kullanıcı olduğunu aktaran Urfalıoğlu, Facebook’ta 5 bin arkadaşı bulunduğunu belirterek, facebook’un 5 bin arkadaş sınırı yüzünden yeni arkadaş ekleyemediğini belirtti. Akademisyen arkadaşlarının kendisine ‘Millenyum Çocuğu’ dediklerini anlatan Urfalıoğlu’nun, kendisini dinleyen öğrencilere şöyle hitap etti: “Bana istediğiniz yerden ulaşabilirsiniz. Facebook’tan arkadaşlık isteklerinizi malesef kabul edemem ama, instagram, twitter, printerest gibi sosyal medya uygularından ulaşabilirsiniz.” sözleri alkış aldı.

 
Facebook sayfasından iş, staj ilanı gibi paylaşımlarda bulunduğunu anlatan Urfalıoğlu, facebook sayfasının adeta sarı sayfalar gibi çalıştığını söyledi.
Konuşmaların ardından YTÜ İletişim Koordinatörü Doç. Dr. Zehra Yumurtacı, katılımcılara Tema Vakfı tarafından isimlerine dikilen fidanların sertifikalarını verdi.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]