Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

BALKANLAR KOLEJİ’NDE ÇEVRE ETKİNLİĞİ

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Yakacık Balkanlar Koleji’nin çevre ile ilgili düzenlediği etkinlik büyük beğeni topladı.

 

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars’ın da katıldığı etkinlikte öğrencilere  geri dönüşüm ile ilgili oyunlar ve hazırlanan  kısa gösterim filmleriyle çevre bilinci eğitimi verildi.

 

Okul Müdür yardımcısı Mehmet Olgun ve öğretmenlerinde izlediği etkinlikte Fen Bilimleri öğretmenleri Levent Adıyaman ve Seda Yıldız okulda yaptıkları çalışmaları örnekleri ile anlattı. Okul tarafından yürütülen çevre projelerinden örneklerde sunuldu. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada çevre konusunun önemine değindi. Geri dönüşüme yönelik belediye çalışmalarından söz etti ve çevresi, doğası, insanı ile geleceğin güzel kılınmasının duyarlı bir yaklaşımla olacağını ifade etti.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün başkan seçilmesi ile Kartal’da yeşil alanların arttığını ve 2009 yılına kadar yapılan tüm yeşil alanların ikiye katlandığını söyleyen Gürer, “Başkanımız çocukları, gençleri yani sizleri çok seviyor. Sizler içinde yeşil alanlar, oyun alanları yaratmak adına çaba gösteriyor. Mehmet Ali Büklü Parkı’nın olduğu yerde konutların yükselmesi yerine bugün bir park var ise bu sizlerin geleceği içindir. Büyükadada Sosyal Tesisimiz plaj ve orman alanı ile varsa bu sizlerin bugünden denizle buluşmanız, ormanda ve bir ada da bulunmanız içindir.”  dedi.

 

Kartal’da yapılan 230 ayrı projeden örnekler de veren Gürer, gençlerimizin ve okullarımızın   toplumsal sorunlara yönelik ve bilgiye dayalı  geliştireceği projelerde Kartal Belediyesi olarak yanlarındayız. Bilim ve bilgi ‘önce insan’ yaklaşımı ile buluştuğunda doğru sonucu verir. Güzel bir gelecek için sizlerin yaşama bakışı önemli. Apartmanlara sıkışan bir yaşam yerine meydanları, parkları, alanları ile insanların bir arada olabileceği yerlerle donanan kentler bizleri daha yakın ve iletişimle ilişkide daha sıcak kılar.

 

Kartal Belediyesi olarak bu düşünce ile Kartallı Kazım Meydanı’nı yaptık, Yakacık Meydanı’nı düzenledik. Yeni meydan projeleri de hazırladık.  Kentimizde dönüşüm her alanda devam ediyor. Depreme karşı konutlarımızın yenilenmesi yanında eğitim ve sorunlara karşı bilgilendirmeler, paneller ile toplumun sorunlara daha duyarlı olması içinde çalışıyoruz. Sanat ve kültürel etkinliklerimiz devam ediyor. Tiyatro, sinema eğitimleri yanında kültür merkezlerimizde ay boyu ücretsiz etkinliklerimiz var.

 

Kartal Belediyesi internet sitesinden bizleri izleyin. Sanat ve kültür eğitimle buluşunca geleceğin güzel olması önünde engel kalmaz. Balkan Koleji olarak öğretmen ve siz öğrencilerin duyarlılığı ile hazırlanan sunumu beğeni ile izledim. Çevre duyarlılığı çok önemli. Geleceğin güzel olmasını sağlamak sorunlara duyarlı olmaktan geçer. Sizleri kutluyorum.“ dedi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars’ta yaptığı konuşmada Kartal Belediyesi’nce uygulamada olan çevreye yönelik projeleri tek tek anlattı. Geri dönüşümün önemine değindi.

 

Atık yağlar, elektronik atıklar, piller vb geri dönüşüm sağlanabilecek atıklar konusunda neler yapılması gerektiğini söyledi.  Balkan Koleji öğrencilerinin sunumlarını beğeni ile izlediğini belirtip bu bilincin toplumun her kesimine yayılmasının önemine değindi. Balkan Koleji eğitimcileri de başta Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz olmak üzere Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’e ve Kartal Belediyesi’ne teşekkür ederek çiçek takdim ettiler.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]