Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLANDI

Yayınlanma:
ABONE OL

Ataşehir’de günlerdir beklenen Aday Adaylık açıklaması bugün gerçekleşti.

Sosyal Dönüşüm Vakfı Girişimi (SDV) sözcüsü ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal Ilgezdi nin eşi Gamze Akkus İlgezdi, CHP İstanbul 1 .Bölgeden aday adayılığını kalabalık bir partilinin katıldığı coşkulu bir toplantıda açıkladı., Ezilmiş ve susturulmuş insanlarının sesi olmak için aday adayı olduğunu ifade eden İlgezdi, “Benim adaylığım bir makam kavgası değil bir can kavgasıdır. Bu can kavgasına siz değerli arkadaşlarımı da davet ediyorum” dedi.

Ataşehir Belediyesi Sağlık ve Kültür İşleri Koordinatörü görevini yürütürken geçtiğimiz günlerde görevinden istifa eden Gamze Akkuş İlgezdi İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı. CHP Ataşehir İlçe binasında gerçekleştirilen adaylık açıklamasında Gamze Akkuş İlgezdi’yi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Eski Çalışma Bakanı Mustafa Kul, Ataşehir Belediyesi başkan yardımcıları ile İstanbul’un CHP’li ilçe temsilcileri ile ilçe yöneticileri ve partililer yalnız bırakmadı.
Kadınların yoğun olarak katılım gösterdiği adaylık açıklaması için gelenler ilçe binasına sığmazken ilçe binasına giremeyenler için dışarıya dev ekran konuldu.
Toplantıda ilk olarak CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak söz aldı. Altınkaynak, önemli bir sürece girildiğini belirterek, “Bu süreçte önemli görevlerimiz, sorumluluklarımız olacaktır. Sorumluluklarımız ülkemizin aydınlık geleceğiyle ilgilidir. Kimse, biz CHP’lilerin bu olumsuz gidişe seyirci kalacağını sanmasın. Gamze Hanım parti değerlerine, geleneklerine uygun bir şekilde aday adaylığını ilçe binamızda açıklıyor. Gamze Hanıma ve onun gibi bu yolculuğa çıkan adaylarımıza başarı dileklerimizi sunuyoruz” dedi.
gamze-akkus-foto

Gamze Akkus İlgezdi CHP İstanbul aday adayı olduğunu açıkladı.
Alkışlar eşliğinde salona giren Gamze Akkuş ilgezdi açıklamasına kendisini tanıtarak başladı. “Bugüne kadar erenlerden, bilenlerden, gönül verenlerden öğrendim ki, dünyada en kıymetli varlık insan. İnsan için de en kıymetli şey zaman. Onun için zamanın insana feda olsun diyerek bir yolculuğa çıkıyorum” diyen Gamze Akkuş İlgezdi, “Yurdumun çilekeş, yoksul, ezilmiş, susturulmuş insanlarının sesi olmak için Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adaylığımı açıklıyorum” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin, tarihinin en karanlık dönemlerinden geçtiğini ifade eden İlgezdi, “Bu topluma ileri demokrasi diye yutturulan ‘Yeni Türkiye’nin sırları döküldü. Dökülen sırların altından baskıcı bir polis rejimi çıktı. Çocuklarımız için hazırladıkları yeni rejimin gerçek adı ‘Yeni istibdat düzeni’. Bugün AKP iktidarının attığı her adım, çıkardığı her kanun, ağızlarından çıkan her cümle bu yeni istibdat döneminin taşlarını döşüyor” dedi.
İşçisi, köylüsü, öğretmeni, öğrencisi, doktoru, esnafıyla her meslekten; Sünni’si, Alevi’si, Ermeni’si, Yahudi’si, Süryani’si ile her inançtan; Türk’ü, Laz’ı, Kürt’ü, Çerkez’i ile her milletten insan, 1915’te Çanakkale’de; 1919-1923 Kurtuluş Savaşı’nda umudun adı olduklarını vurgulayan Gamze Akkuş İlgezdi, “Hepsi birden ‘Biz Anadolu’yuz bizi yok edemezsiniz’ diye haykırmadılar mı? Şimdi niye yitirelim umudumuzu?” açıklamasında bulundu.
İlgezdi sözlerini şöyle sürdürdü: “Şiddet, taciz ve tecavüz tehdidiyle karşı karşıya kalan kadınların, utancımız haline gelen çocuk gelinlerin, parasız eğitim istiyoruz dedikleri için coplanan öğrencilerin, işsiz gençlerin, atanamayan öğretmenlerin sesi olmak için vekâletinizi istiyorum. Benim adaylığım bir makam kavgası değil bir can kavgasıdır. Bu can kavgasına siz değerli arkadaşlarımı da davet ediyorum. Bütün dünyada rüzgâr soldan esiyor. Bu rüzgârla, emek, barış ve adalet gemisinin yelkenini dolduracağız. Yunanistan yaptı, İspanya yapıyor. Biz de yapabiliriz.”
“Ülkeyi diktatörlerden kurtarmak, kimsesizlerin kimsesi olmak, yolsuzluğun önüne geçmek için dostluğu, barışı kardeşliği sağlamak için ve kavgasız, sorunsuz bir ülkenin önünü açmak için  artık diktatör korksun.

İstersek tekrar yapabiliriz ve diktatörü yerinden edebiliriz. Tarih bunun örnekleriyle dolu. Bizde yapabiliriz. Yaşasın sol yaşasın sol demokrasi yaşasın CHP. Bir kardeşiniz olarak beni meclise gönderdiğinizde kadınların mağduriyetinin önüne geçmek için yoğun çaba sarf edeceğim”dedi.
Kendi kaleminden Gamze Akkus İlgezdi…
1992 Yıllında SSK Ok meydanı Hastanesinde hekim olarak göreve başladığını Hizmet içi eğitim programıyla çene cerrahisi master eğitimine yollandığını bu egitim bittikten
sonra 9 yıl ameliyathane bölümüm sorumluluğunu ve aynı yılda kamu_Sen
üyeligi görevinde bulunduğunu açıkladı. Daha sonraki süreçte 1999 .2001 yılları arasında Ok Meydanı SSK Hastanesinde Başhekim yardımcılığı yaptığını anlattı.Kendi kurduğu Prof.Türkan Saylan Tıp merkezi”nde Hekimlik yapmanın yanı sıra kurumun Kültür,sağlık ve Sosyal projelerini sunup hayatta geçirdigini anlattı..Profesyonel müzik çalışmalarının oldugunu söyleyen İlgezdi Müyorbirinde üyesi..Sosyal dönüşümVakfınında girişim sözcülügünü yapan Gamze Akkuş İlgezdi Kadın hakları Sendikal ve halk bilimcisi . Doğu kökenli sosyal demokrat bir ailenin çocuğuyum. 3 dönem kurultay delegesi olan yıllarca partinin her kademesinde mücadele veren bir babanın kızıyım..Soldan gelen bir gelenegim var..2011 yıllında Yeditepe Üniversitesinde başladığım Siyaset bilimi ve Uluslararası ilişkiler bölümü”ndeki Yüksek lisansımı 2013 yıllında bitirdim..Evliyim ve üç yaşında Turnam diye bir kızım var.
Kurucu ve üye olduğu stk”lar..
*1992-2009 yılları arasında Kamusen Üyesi
*1997-2010 yılları arasında Ruhi Su vakfı kurucu ve üyesi.
*1999-2011 yılları arasındaDiş Hekimleri odası özlük hakları komisyonu üyesi
*2009-2014 yılları arasında Tüm Bel Sen üyesi
*2009-2014 yıllar arasında yeditepe kadın derneği üyesi.
yayınlanan makaleleri..
2005 yılında İstanbul”da Yerel yönetimlerde kültür politikaları yeterlimi?Başlıklı makalesi haftalık Beyoğlu Gazetesinde yayınlandı..
2004 Yıllında Avrupa Birliği desteğiyle gerçekleştirilen KültürlerBirbirine bakıyor”Konferasında Azınlıkların İstanbul Kültürüne katkıları”başlıklı tebliğ sundu.

Kaynak: Katılımcı Maltepe

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]