Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Üsküdar Üniversitesi’nden kamuoyunun dikkatine!

Yayınlanma:
ABONE OL

Üsküdar Belediyesi tarafından Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkesi’nde bahçe olarak kullanılan alanın minibüs durağı yapılmasına karar verilmiştir.

 

 

Konuya ilişkin uzlaşma amacıyla yapılan görüşmeler sürerken, herhangi bir karara varılmadan bugün sabah saat 05:30 sıralarında Üsküdar Belediyesine ait iş makineleri yerleşkeye girerek yıkım işlemine başlamıştır.

 

Zabıta ekipleri tarafından Çarşı Yerleşke bahçesinde yer alan yetişkin çam ağaçları yerinden sökülmüş, bahçe korkulukları indirilmiştir. Bu sırada Çarşı Yerleşkesi güvenlik amiri elinden yaralanmış, bazı öğrenciler de ekipler tarafından tartaklanmıştır. Küfür ve hakaretler eşliğinde tehditlere maruz bırakılmıştır. Minibüs durağı istemeyen, daha önce de topladıkları imzalarla belediyeye başvuran mahalle sakinleri de ani yıkıma tepki göstererek öğrencilere destek olmuştur.

 

Üsküdar Üniversitesi olarak Üsküdar Belediyesi’ne 2016 yılı Ocak ayına kadar ecr-i misil ödemesini gerçekleştirmiş, konuyla ilgili olarak gerekli mercilere iptal başvurusu yapılmış olup idare mahkemelerde hukuki sürece girişilmiştir. Bu süreçte okul bahçesinde sabah itibariyle belediye tarafından usulsüz işlem gerçekleşmiştir. Yaşananlardan dolayı bugün Çarşı Yerleşkesi’ndeki derslerde aksama olmuş, bazı dersler yapılamamıştır.

 

Ecr-i misilin iptal edildiğine dair Üsküdar Belediyesi tarafımıza resmi, yasal tebligat yapmamıştır.

Üniversite olarak öncelikle öğrencilerimizin güvenliğinden sorumluyuz. Öğrencilerimizin yüzde 70’ini kız öğrencileri oluşturmaktadır. Bunların bir kısmı ikinci öğretim olarak derslerine geç saate kadar devam etmektedirler.

Bu karar öğrenciler arasında da gerginlik ve huzursuzluk oluşturmuştur. Resmi mercilerle yapmış olduğumuz görüşmelerde belirttiğimiz üzere hem öğrencilerimiz hem de mahalle sakinlerinin yeşil alanın korunması, gürültü kirliliğinin engellenmesi, oluşabilecek kaosun önüne geçilmesi açısından minibüs durağı kararından vazgeçilmesi gerektiğini ilettik.

Üsküdar Belediyesi’nin üniversitenin bahçe alanına getirmek istediği minibüs durağı kararından vazgeçeceğini umuyoruz. Kararın iptali ve yürütmenin durdurulması için hukuki girişimlerimizi devam ettireceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla,

Üsküdar Üniversitesi

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]